Peelingi do twarzy

Perfecta Algi i minerały morskie, Peeling drobnoziarnisty

• 16 sierpnia 2023 o 12:57
    Średniak, w niczym nie pomógł ale też i nie zaszkodził
    Peeling zakupiłam w hipermarkecie podczas zakupów spożywczych. Sięgnęłam po niego ze względu na niska cenę oraz prezzvto że takiego akurat jeszcze nie używałam. Kocham mocne peelingi nie tylko do ciała ale też i do twarzy. Wiem to nie jest dobre ale nic się z moja twarzą nie dzieje, z resztą raz na jakiś czas (raz na tydzień) można zafundować buzi ostre mycie a czemu by nie? Ten peeling to akurat drobnoziarnisty. Drobinki wyczuwalne na skórze pod palcami ale spodziewałam się czegoś jednej mocniejszego to nie jest typ piasku. Drobinki są zatopione w żelu i mam wrażenie że coś ti jednak jest nie tak, nie ma ich za dużo więc jak mogą oczyszczać? Konsystencja sama w sobie niezbyt gęstego żelu jest ok. Nie spada z ręki oraz podczas mycia drobinki nie opsypują się (w sumie i nie ma co się osypywać). Zapach wydał mi się na początku świeży i rześki może za sprawą tych alg ale później stwierdziłam że zajeżdża mi czymś sztucznym, w sumie nie wiem. Ogólnie jakby może być no wąchać tego nie trzeba. Ja myjąc twarz nim pod prysznicem używałam go też do peelingu ramion i dekoltu. Bardziej chyba by go szybciej zużyć niż dla super efektów bo jest raczej słaby i takowych nie zauważyłam. Myje, ale nie doczyszcza, w sumie nic dziwnego skoro producent zaleca używanie 2-3 razy w tygodniu...Takie mam wrażenie. Nie spowodować natomiast żadnego podrażnienia bo jak dla mnie jest zbyt delikatny. Oceniam na 2, bo są lepsze. ZALETY: niska cena nie spowodował podrażnienia słabo doczyszcza nie ściąga skóry WADY: średni zapach, raczej trochę sztuczny drobinki są słabo wyczuwalne nie zauważyłam typowego działania peelingu po zastosowaniu
    Kaisja
    15 października 2022 o 19:53
    Nie taki znowu dla każdej cery – mieszanej potrafi czasem otworzyć pory, i – takimi je pozostawić
    Peeling w ładnej, błękitnej, przykuwającej wzrok estetyką, miękkiej tubce z dobrym zamknięciem-klapką, wygrzebałam z wyprzedażowego regału w sieciowej drogerii w cenie ok. 6 zł za 75 ml. Nieźle, ale nawet w tak "niezłej" cenie raczej po niego więcej nie sięgnę, jako dysponentka cery niby dojrzałej, ale mieszanej i sprawiającej problemy niedoskonałościami, z uwagi na przydarzające się czasem po tym żelu (podkreślam – nie zawsze!) opisane w tytule zjawisko niedomkniętych porów. Aplikacja peelingu jest całkiem przyjemna, a kosmetyk pachnie właściwie fajnie – akordami morskimi, choć z cokolwiek syntetycznymi nutami. Zawiera naturalne mikrodrobinki, które ani nie podrażniają, ani nawet nie trą cery, a ją masują, ale o ile w przypadku cery suchej lub normalnej tak łagodne działanie może być wystarczające dla oczyszczenia cery i procesu odnowy naskórka, o tyle już moja mieszana odczuwała czasem niedosyt aplikacji. Zdarzało się, że użycie tego żelu pozostawiało ją przyjemnie gładką i promienną, ale jeśli była akurat w gorszym stanie, przeżywając inwazję niedoskonałości, peeling nie zawsze całkiem ją doczyszczał, pozostawiając rozszerzone, wyraźnie widoczne pory, które domykał dopiero wacik hojnie nasączony dobrym tonikiem. Przy cerze suchej peeling być może się sprawdzi, ale do cery mieszanej zdecydowanie bardziej polecam (również w recenzji na Portalu) inny peeling Perfecty – "zielony" – z jarmużem i zielonym jęczmieniem, oczyszczający ją łagodnie, ale bardzo skutecznie.
    Zalety:
    • efekt – cera z pewnością potraktowana łagodnie – suchej być może do oczyszczenia to wystarczy, dla mieszanej z niedoskonałościami żel może być za słaby;
    • skład – w znacznej mierze naturalny – wyciągi z alg, minerały morskie, mikrodrobinki peelingujące naturalnego pochodzenia, d-Panthenol;
    • konsystencja – bardzo dobra – nierozchlapujący się żel;
    • wydajność – bardzo dobra – jednorazowo wystarcza mały kleks żelu;
    • zapach – ładny – ożywczo morski, choć z syntetycznymi nutkami;
    • opakowanie – estetyczna, miękka, poręczna tubka z dobrym zamknięciem-klapką w błękitnej tonacji;
    • cena – przystępna, nawet bez promocji lub wyprzedaży
    Wady:
    • wskazana przez Producenta docelowa grupa Odbiorców – jako dysponentka cery mieszanej nie zgadzam się, że żel nadaje się do wszystkich typów cery – jeśli swoją mieszaną cerę miałam akurat gładką i czystą – efekt jego użycia mnie zadowalał, ale przy niedoskonałościach i zagruzowanych porach – działanie peelingu było za słabe, pory pozostawały niedoczyszczone, a co gorsza rozszerzone, nie ściągnięte;
    • syntetyczne brzmienie morskiego zapachu - skądinąd niebrzydkiego, ale to takie morze z fabryki
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 września 2022 o 12:06
    Przeciętniak, dobry do mycia twarzy z delikatnym bonusikiem ścierającym
    Peeling ten kupiłam, gdy byłam w ciąży a moja cera bardzo się uwrażliwiła. Pomyślałam, że ten produkt krzywdy mojej skórze nie zrobi a dobrze usunie martwy naskórek. Trochę się przeliczyłam choć tragedii nie ma. Zacznę od tego, że peeling zamknięty jest w poręcznej 75ml plastikowej tubce, która zachowana jest w tonacji niebieskiej, tubka od połowy jest przezroczysta co pozwala kontrolować ile produktu jeszcze zostało (a jest to produkt dosyć wydajny, wystarcza na długo, trochę czasu minęło nim zobaczyłam, że została połowa opakowania). Zamknięcie na klik z łatwością się otwiera, można także na nim postawić peeling dzięki czemu nie wala się po łazienkowej półce. Peeling jest dosyć gęsty dzięki czemu nie spływa z twarzy, dosyć dobrze się zmywa nie zostawiając tłustego filmu. Kosmetyk ma kolor wpadający w błękit, świeży, morski, lekko chemiczny zapach, który mi osobiście nawet odpowiadał, jakoś w nozdrza mnie nie gryzł. Nie pieni się, ale cera po jego użyciu jest dobrze umyta i odświeżona, ma się wrażenie jak po umyciu dobrym żelem do twarzy. Bez uczucia wysuszenia czy ściągnięcia skóry. Jednak nie zapominajmy, że to jest peeling... niestety drobnych drobin peelingujących jest trochę mało i są na tyle delikatne, że w sumie efektów ździerania brak. Odblokowania porów też nie zauważyłam. Jedyna spełniona obietnica producenta to niewysuszanie naskórka. Byłby fajny gdyby to miał być produkt do mycia twarzy a tak czuję się lekko zawiedziona- swojego zadania nie spełnia zadowalająco.
    Natma
    19 listopada 2021 o 12:52
    Bardzo przeciętny.
    Peeling kupiłam na wyprzedaży w Rossmanie za jakieś grosze skuszona obecnością morskich minerałów w składzie. Dobrze się rozprowadza, jest odpowiedniej gęstości. Raczej drobnoziarnisty, łagodny w działaniu, na pewno nie jest mocnym zdzierakiem. Nie daje jakiegoś szczególnego efektu na twarzy, nie zauważyłam ani głębokiego oczyszczenia, ani jakiegoś większego wygładzenia i nawilżenia. Ot peeling jakich wiele. Na minus- koszmarny zapach, mocno chemiczny, mnie dość drażnił. Na plus- wydajność, no ale używałam go sporadycznie, średnio raz na tydzień- dwa. Mi wystarczył na kilkanaście miesięcy. Raczej go już nie kupię.
    Wady:
    • brak obiecywanych przez producenta efektów
  • 7 lipca 2020 o 23:13
    Polecam
    Używam tego produktu w parze z delikatnym peelingiem Isana Young do skóry normalnej i wrażliwej. Peelingu Isana używam codziennie wieczorem, a dwa razy w tygodniu zastępuję go peelingiem Perfecta. Ten duet przy mojej mieszanej cerze, jak na razie sprawdza się idealnie. Peeling Perfecta posiada poręczną, miękką tubkę. Żelowa, dosyć gęsta konsystencja z mnóstwem drobinek sprawia, że produkt łatwo się rozprowadza na twarzy, nie spływa z niej i jest naprawdę przyjemny w stosowaniu. Zdecydowanie wpływ na to ma również jego delikatny, świeży , morski zapach. Peeling jest bardzo wydajny. Świetnie oczyszcza i odświeża twarz. Pozostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku. Nie powoduje nieprzyjemnego ściągnięcia skóry, nie uczula, nie podrażnia. Naprawdę serdecznie polecam.
    Zalety:
    • nie podrażnia, nie uczula, nie przesusza
    • żelowa konsystencja
    • dokładnie oczyszcza i odświeża skórę
    • poręczne, praktyczne opakowanie