WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Peelingi do twarzy

Bielenda Magic Peel, Peeling drobnoziarnisty do cery szarej, zmęczonej, pozbawionej blasku

• 30 października 2020 o 17:05
    Dobrze się sprawdza; fajny bajer ze zmianą koloru
    Zaintrygowała mnie zmiana koloru peelingu i właśnie dlatego się na niego skusiłam. Wystarczył mi na 2 użycia i jestem z niego zadowolona, choć lejąca się konsystencja pozostawia nieco do życzenia. Bardzo przyjemnie, nieboleśnie i nieinwazyjnie masował twarz. Przyjemnie pachniał. Po jego zmyciu skóra była bardzo gładka, miękka i wyraźnie oczyszczona. Nie zauważyłam większej różnicy pomiędzy tym a wersją (niby) gruboziarnistą do cery mieszanej i tłustej.
    Zalety:
    • dobrze masuje twarz; po użyciu skóra jest gładka, miękka i wyraźnie oczyszczona; przyjemny zapach; wystarcza na 2 użycia; fajny bajer ze zmianą koloru
    Wady:
    • trochę zbyt lejąca się konsystencja
  • 11 lipca 2020 o 23:02
    Rewelacyjny
    Dostałam ten peeling w prezencie, chociaż osobiście nie kupuje takich jednorazowych produktów to jestem z tego bardzo zadowolona. Konsystencje ma gęstą z malutkimi drobinkami, które są delikatne dla naszej twarzy. Myślałam, że będzie miał delikatny pomarańczowy kolor ale jest całkowicie biały jak pasta. Taka saszetka wystarczyła mi na 4 użycia i to takie dość obfite. Świetnie oczyszcza twarz i sprawia, że jest gładka i miękka. Delikatnie jest zauważalny efekt bardziej promiennej twarzy, takiej zdrowszej. Zapach przypomina mi delikatnie cytrynę.
    Zalety:
    • malutkie drobinki
    • oczyszcza
    • nie podrażnia
    • nawilża
    • promienna twarz
  • 11 października 2019 o 11:38
    WOW
    Peeling jest wystarczająco gęsty, nie przecieka między palcami i ma małe, delikatne drobinki idealne do oczyszczenia skóry wrażliwej i suchej. Pierwotnie jego barwa jest biała a po minutowym masażu kolor zmienia się na pomarańczowy. Ułatwia to jego aplikację i pozwala na kontrolowanie czasu, wiemy kiedy należy zakończyć szorowanie żeby nie przesadzić. Skóra po wykonaniu tego peelingu jest niesamowicie mięciutka, gładka, delikatnie napięta i doskonale oczyszczona. Używałam go już wiele razy i często do niego wracam, zwłaszcza po ciężkim tygodniu lub przed ważnym wyjściem bo faktycznie dodaje energii i blasku usuwając oznaki zmęczenia widoczne na skórze.
    • zmiana koloru
    • oczyszcza
    • nie przesusza
    • dodaje wizualnie energii
    • usuwa oznaki zmęczenia
    Wady:
    • jest ciężko dostępny
  • 19 lipca 2019 o 23:16
    Bardzo przyjemny, efekt widoczny po pierwszym użyciu!
    Bardzo fajny, przyjemny i łatwy w użyciu produkt, który już po pierwszym zastosowaniu daje super efekty! Żaden zdzierak, powiedziałabym, że jest bardzo subtelny i niepozorny ;) Otóż jeszcze zanim go użyłam, podchodziłam doń troszkę sceptycznie, z nastawieniem, że pewnie cudów nie będzie, a tu wręcz przeciwnie! Przede wszystkim, produkt jest zamknięty w standardowym 'maseczkowym' opakowaniu, myślę, że dość łatwo wydobyć całość, a nawet jeśli nie, to dosłownie śladowe ilości pozostają w środku. Producent zapewnia, że masaż aktywuje zmianę koloru, no i rzeczywiście, taka zmiana się pojawiła, może niewielka, ale jednak. Jak wspominałam, to nie jest żaden zdzierak, więc masaż jest bardzo przyjemny, wręcz odprężający. No a efekt jaki daje... WOW! Nigdy nie łudzę się, że już po pierwszym użyciu jakiegokolwiek kosmetyku skóra będzie 'zrewitalizowana i pełna blasku', ale po tym peelingu naprawdę taka jest! Po całym tygodniu, który był dla mojej twarzy bardzo hardkorowy i pełen wyzwań, mordka była poszarzała, napięta, ale jednocześnie taka sflaczała, po prostu nieładna. Natomiast po zmyciu peelingu - niebo a ziemia! Twarz naprawdę oczyszczona, gładziutka jak pupa niemowlaka, taka ładna, odświeżona, wręcz młoda ;) Wszystkie skórki się ładnie złuszczyły i pospadały, przebarwienia po trądziku znacznie mniej widoczne, myślę, że wraz z kolejnymi opakowaniami będą jeszcze lepiej ukryte ;) Z pewnością zrobię większy zapas tych peelingów, bo świetnie sprawdzą się przed wielkim wyjściem, ale i będą wspaniałym wstępem do dalszej pielęgnacji :) Z całego serca polecam! :*
    Zalety:
    • działanie - u mnie wszystkie obietnice producenta się sprawdziły, no jednym słowem jestem zachwycona!
    • sposób 'podania' - zachęcające opakowanie, bardzo wygodne, świetnie sprawdzi się na wyjazdach, ponadto intrygująca obietnica zmiany koloru,
    • cena - za taki efekt byłabym skłonna płacić duuuużo dużo więcej, a tutaj świetne efekty praktycznie za bezcen
    • bardzo przyjemny, niedrażniący zapach
    • wydajność - opakowanie spokojnie wystarczyło na sowite pokrycie i wymasowanie całej mordki
    Wady:
    • BRAK
  • 10 marca 2019 o 18:46
    Jestem zachwycona!
    Oczyszczanie, nawilżanie i maseczki to moja mantra w pielęgnacji twarzy. Przez wiele lat nie byłam świadoma jak ważne jest regularnie złuszczanie martwego naskórka, szczególnie przy cerze mieszanej i wrażliwej, której jestem posiadaczką. Nawróciłam się dzięki cudownej książce o koreańskiej pielęgnacji i dzięki niej diametralnie zmieniłam podejście w dbaniu o cerę na co dzień. Peelingi teraz to mój must have, bez którego nie wyobrażam sobie tygodnia. Lubię zarówno te drobnoziarniste i enzymatyczne, które świetnie sprawdzają się przy cerze wrażliwej i naczynkowej. Peeling marki Bielenda poleciła mi moja dobra koleżanka i muszę przyznać,że był to strzał w 10! On naprawdę jest magiczny :) Kosmetyk otrzymujemy w małej, zgrabnej saszetce z opcją otwarcia bez użycia nożyczek, dzięki czemu możemy bezproblemowo i wszędzie go użyć. Takie rozwiązanie jest idealne w podróży i już wiem,że będzie to mój ulubiony peeling wyjazdowy :) Po otwarciu znajdziemy kremowy peeling z lekkimi drobinkami, który pachnie (uwaga) jak Vibovit pomarańczowy :D Ciekawe, prawda? Od razu mi się przypomniało dzieciństwo:) Muszę tutaj zaznaczyć,że zawartości mogłoby być więcej! Nie jest jej za mało, jednakże fajnie by było gdyby zabieg wystarczył na 2 razy :) Peeling przyjemnie rozprowadza się na twarzy (ja zawsze lekko nawilżam wodą twarz), a małe, delikatne drobinki relaksują miłym masażem. Niezwykle zaintrygowało mnie to,że podczas masażu (trzeba go wykonywać około minuty) peeling zmienia kolor na pomarańczowy, lekko brązowy. Producent opisuje to w ten sposób,że oznacza to poprawne wykonanie zabiegu i wystarczające złuszczenie. Rewelacja,prawda? Nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy poprawnie i odpowiednio długo robię masaż z peelingiem, a jednak jak widać jest to ważne! Naprawdę brawo dla Bielendy za takie rozwiązanie. Zmycie tego produktu z twarzy nie stanowi najmniejszego problemu. Drobinki bez problemu spłukują się i wszystko znika w mgnieniu oka. Lubię to! Nic mnie tak nie denerwuje jak długi czas na zmywanie kosmetyku:) Czy efekty są natychmiastowe i magiczne jak obiecuje producent? Otóż zdecydowanie tak, tak i jeszcze raz tak! Byłam bardzo zaskoczona gdy ujrzałam rozjaśnioną i promienną cerę! Zero zaczerwienień i przebarwień a do tego jedwabiście gładka i miękka skóra, wow! Moja cera naprawdę nabrała blasku i wyglądała zdrowo i świeżo:) Wszelkie oznaki zmęczenia i szarości zniknęły zaledwie po jednym zabiegu. Martwy naskórek został skutecznie i co ważne delikatnie usunięty. Peeling w żaden sposób nie podrażnia przez co nadaje się do cery wrażliwej. Serdecznie polecam to małe cudeńko opakowane w saszetkę, gdyż skrywa magiczną zawartość. Jestem pewna,że sprawdzi się przy każdym rodzaju cery, gdyż jest delikatny i cudownie poprawia wygląd skóry. Ciekawa formuła i dobry skład sprawią,że wasza cera odzyska blask i piękny koloryt. Jeśli jeszcze go nie próbowałyście to nie wahajcie się ani chwili, it's magic! :) Ja będę do niego wracać regularnie i zabierać ze sobą na wszystkie podróże:)
    Zalety:
    • ciekawy zapach
    • przyjemne drobinki
    • praktyczne opakowanie
    • oryginalne zastosowanie zmiany koloru by sprawdzić czy poprawnie wykonujemy masaż
    • doskonale złuszcza martwy naskórek
    • pozostawia skórę gładką i miękką
    • rozjaśnia cerę
    • wyrównuje koloryt
    • niska cena
    Wady:
    • mogłoby go być więcej w opakowaniu