Pomadki i szminki

Rimmel Lip Art Graphic, Liner + Liquid Lipstick Pomadka do ust

• 14 lipca 2022 o 19:51
    Pieniądze wyrzucone w błoto
    Na wstepie zaznaczę że podejrzewam że mój produkt był otwierany w drogerii ponieważ jest suchy i ciężko się nim malować a czytając inne opinie to wnioskuję że cos jest nie tak.Poza tym produkt nie jest zabezpieczony nakleją przed macankami klientek o co też tak znana firma powinna zadbać. Zauważyłam dopiero w domu że patyczek od aplikatora jest lekko zabrudzony więc nie wiadomo jak długo leżał tak w drogerii. Wspominam o tym wszystkim ponieważ moja recenzja nie będzie zbyt pochlebna a nie wiem czy to jest wina pomadki czy osób trzecich:( Oczywiście mam w szufladzie chyba z 50 szminek, błyszczyków i nie potrzebuję nowych (tak sobie cały czas tłumaczę ale na darmo :) )ale wejśc do drogerii i nic nie kupić -tożto grzech. Do zakupu zachęcił mnie aplikator i kolor szminki. Wybrałam fioletowy. Na plus pomysł połącznie szminki i konturówki. Wąski maleńki aplikator super się tu sprawdza i pozwala idealnie wyrysować kontur. Opakowanie przypomina kształtem kredkę więc można je zabrać ze sobą wszędzie bo jest małe i dużo miejsca nie zajmuje. Kolor niestety , nawet jak na mnie zbyt odważny i mroczny. Lubię fioletowe szminki ale takie z odrobina różu . Kolor z Rimmela raczej nada się na imprezę , koncert ale nie do pracy gdzie twarzą w twarz rozmawiam z ludźmi. Przeliczyłam sie i nawet gdyby produkt był dobry pewnie nie nosiłabym jej , za bardzo rzuca się w oczy a w moim wieku wyglądałoby to wszystko razem troszkę groteskowo. Na ustach nie rozkłada się równomiernie, tworzą się palmy i prześwity, Nałożenie dwóch warstw wygląda jeszcze gorzej. Szminka jest lekka i ma takie półmatowe wykończenie. Nie zastyga i co za tym idzie łatwo sie ściera .Odbija się na szklankach i po wypiciu kawy już trzeba ja poprawiać bo zostaje tylko nieestetyczny obrys Delikatnie przesusza usta. Cena też wysoka po ponad 40 zł, ja kupiłam na obniżce za 21zł
  • 16 grudnia 2021 o 23:25
    Jest ok ale ma minusy
    Produkt zakupiony w Rossmann,ma neutralny zapach bardzo rzadką konsystencję dobra pigmentację ładna gama kolorystyczna niestety ma swoje wady trudno mi powiedzieć czy kupię ja ponownie mam mieszane uczucia
    Zalety:
    • Dostępność
    • Ładna gamą kolorów
    • Pigmentacja
    • Ładny półmatowy efekt na ustach
    • Średnio trwała
    Wady:
    • Ma rzadka konsystencję przez co jest trudna w aplikacji i ma niestety zbyt słabe krycie aby uzyskać ładny kolor należy nałożyć 2 warstwy a to iż nie jest to pomadka zastygająca
  • 21 maja 2021 o 21:41
    przyzwoita
    Posiadam kolor 720, piękny nudziak. Kupiłam na promocji za połowę ceny, regularnej bym raczej nie zapłaciła. Bardzo lubię w niej to, ze jest bardzo smukła, zajmuje bardzo mało miejsca w torebce. Trwałość niestety dość kiepska, poprawki są nieuniknione. Przyjemnie się ją nosi, nie wysusza ust co jest dla mnie bardzo ważne w pomadkach :) Plus również za cieniutki aplikator.
  • 31 marca 2020 o 15:42
    Jestem na tak, ale jest jedno ale
    Fajna pomadka-konturówka. Aplikacja na usta jest cudna, dobry aplikator, konsystencja pomadki taka lekko aksamitna, odpowiada mi. Dzięki niej usta wyglądają na ładne, pełne i zadbane. Bardzo fajnie nawilża, malując nią usta, nie mam problemów z suchymi skórkami na ustach. Kolor jest intensywny, napigmentowany. Mam jednak wrażenie, że szybko się kończy, czyli jest mało wydajna + ona naprawdę jest mało trwała... Nie wiem skąd komentarze poniżej, że jest trwała... Niestety nie jest - szybko się "zjada", zostaje na każdym naczyniu, do którego przykładasz usta. Ale mimo tego, że szybko schodzi z ust, to tych ust nie wysusza, co jest zdecydowanym plusem.
    Zalety:
    • super aplikator pozwalający na precyzję
    • mocne napigmentowanie + nawilżenie ust
    • zjawiskowy efekt
    Wady:
    • mało trwała i wydajna
  • 2 lutego 2020 o 12:45
    870 - nie, nie, nie
    Recenzuję odcień 870. Jest to przepiękna fuksja. Pomadkę dostałam od TŻ. + Aplikator jest fantastyczny. Ultraprecyzyjny, giętki w sam raz oraz przyjemny w dotyku. Uwielbiam malować nim usta. I na tym kończą się zalety tego produktu. - Płynne szminki Rimmel od lat odstręczają mnie zapachem, który utrzymuje się długo. - Opakowanie nie jest w żaden sposób zabezpieczone przed "testerkami", moja pomadka była otwarta. - Cena regularna. - I najważniejsze. Trwałość jest niezadowalająca. Nie oczekuję pancernej warstwy, ale nie chcę zostawiać śladów na szklance, co niestety jest na porządku dziennym w przypadku tej szminki. Nie wiem jak w przypadku innych kolorów, ale produkt w kolorze 870 zdecydowanie odradzam.