Lakiery do włosów

WS Wierzbicki & Szmidt Academy Lakier do włosów `Forma`

• 23 lipca 2022 o 16:57
    Moj faworyt
    Już parę lat noszę bardzo krótka i odważna fryzurę. Ciężko czasami jest okiełznać moje włosy bo każdy wędruje w swoją stronę. Lakier ten polecił mi fryzjer bo sam go użytkuje na codzień w swoim salonie. Lakier zakupiłam w drogerii Rossman. Cena przystepna . Lakier to typowa tubka spreyowa z aluminium. Tuba jest w kolorze szarości z czarnymi napisami I wizerunkami Fryzjerskich ekspertów;p Lakier zatyka się nakładką korkiem który niestety zgubiłam;p. Lakier jest mocny. Lakier nie skleja włosów. Lakier ma bardzo specyficzny zapach ale idzie się do niego przyzwyczaić. Spryskana fryzura i niesforne kosmyki wytrzymują cały dzień bez poprawek. Lakier nie powoduje swędzenia. Nie daje blasku na włosach jest wręcz matowy. Nie polecam do zniszconych włosów bo popsikane lakierem wyglądają jeszcze bardziej źle niż przed psikaniem . Czy kupię go ponownie nie wiem staram się teraz jak najmniej gi używać bo wiadomo że lakier też niszczy włosy.
    • Mocno utrwala fryzurę
    • Nie skleja włosów
    • Nie powoduje swedzenia
  • 3 lipca 2022 o 22:37
    Może być
    Ten lakier do włosów nie jest najgorszy ale spodziewałam się po nim nieco więcej. Bardzo lubię gdy ułożę jakąkolwiek fryzurę mocniej ją utrwalić więc pomyślałam że ten lakier może być do tego idealny. Jest jednak dobry bo utrwala fryzurę ale nie na długi czas i co jakiś czas albo muszę ją poprawić albo dołożyć lakieru czego robić nie lubię. Więc daję mu 4 gwiazdki
    • Aplikacja
    • Pojemność
    Wady:
    • Nie na długo utrwala trzeba go dokładać
  • 5 czerwca 2022 o 19:37
    Bardzo dobry, drogeryjny lakier do włosów
    Działanie: Doskonale sprawdza się na włosach krótkich, ciężkich i wymagających solidnego utrwalenia. Nie skleja ich, pozwala dobrze wymodelować fryzurę i zdyscyplinować niesforne kosmyki. Lakier ma działanie antystatyczne, dzięki czemu włosy nawet po całym dniu nie elektryzują się. Zapach: Przyjemny, wyczuwalny na włosach i dość słodki zapach. Nie jest jednak dominujący i nie koliduje z użytymi perfumami. Opakowanie: Typowe dla lakieru opakowanie z zabezpieczająca spray zakrętką. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do działania aplikatora, a użyłam kilku czy nawet kilkunastu opakowań. Cała linia kosmetyków W&S ma bardzo ładną stylistykę utrzymaną w odcieniach szarości. Wrażenia końcowe: Stylizacja moich włosów wykończona tym lakierem utrzymuje w ryzach fryzurę przez cały dzień. Lakier można z łatwością wyczesać z włosów wieczorem i następnego dnia przy niewielkim nakładzie środków odświeżyć kształt włosów.
    Zalety:
    • działanie kosmetyku
    • dyfuzor
  • 5 października 2020 o 19:31
    Wątpię w profesjonalność tego produktu
    Wygodne w użyciu opakowanie o pojemności 250 ml. Atomizer działa bez zarzutu, ale nie wygląda zbyt solidnie. Nie zepsuł się przez cały czas używania produktu, ale nie zdziwiłabym się gdyby tak się stało. Lakier mocno utrwala fryzurę, nawet powiedziałabym, że "na mokro", ponieważ pozostawia takie odczucie mokrych włosów bezpośrednio po użyciu. Niestety skleja przy tym włosy, czego bardzo nie lubię. Lakier ma przyjemny zapach więc za to duży plus. Jest dosyć trwały, ale nie powiedziałabym, że jest to profesjonalny produkt ze względu na to sklejanie włosów. Nikt nie chce mieć kasku na głowie.
  • 29 czerwca 2019 o 17:29
    No chyba nie jest profesjonalny.
    Lakier kupiłam na jakiejś promocji w Rossmannie za chyba 18 zł. I dobrze, że tylko tyle zapłaciłam. Produkt jest zamknięty w buteleczce z atomizer (no jak to lakier). Dodatkowo jest zabezpieczony nakrętką, także można go zabierać w podróż bez obawy, że się wyleje. Lakier niestety nie robi tego co powinien robić. Oczekiwałam od niego porządnego utrwalenia fryzury - tak jak po wizycie w salonie fryzjerskim, no bo to podobno produkt profesjonalny. Podobno! Bo tak naprawdę lakier utrwala na kilka godzin i cyk - fryzura się rozlatuje. Plusem jest zapach i fakt, że nie skleja włosów, ale co mi z tego?
    • nie skleja włosów
    Wady:
    • utrwala tylko na chwilę