Kremy z filtrem do twarzy

Pharmaceris A, Medic Protection, Krem SPF 100+ do twarzy i ciała specjalna ochrona

Pharmaceris A Medic Protection Krem specjalna ochrona twarzy i ciała SPF100+ 75 ml
Apteka Polska APTE.PL
Dr Irena Eris Pharmaceris A Medic Protection krem specjalna ochrona do twarzy i ciała spf100+ 75ml
Pharmaceris A Medic Protection

• 18 października 2024 o 14:47
    Średni.
    Mam przebarwienie, które próbuję usunąć, dlatego krem SPF min. 50+ jest podstawą mojej pielęgnacji. Lubię testować nowe produkty, a markę Pharmaceris uważam za bardzo udaną. Krem Pharmaceris A Medic Protection SPF 100+ nie przypadł mi do gustu. Na co dzień stosuję regularnie SPF, reaplikuję w ciągu dnia, w ciągu roku zużywam bardzo dużo SPFów, zwracam uwagę na skład INCI, wykończenie etc. i jestem bardzo wymagająca. Plusy: - krem jest wyrobem medycznym, ufam że posiada bardzo wysoką ochronę przeciwsłoneczną, potwierdzoną wynikami badań - jeden z nielicznych kremów dostępnych na rynku z ochroną SPF 100+ - chroni skórę przed słońcem, jest bardzo skuteczny - na wakacjach nie doznałam poparzeń słonecznych, nie opaliłam się na twarzy, nie wyszły mi przebarwienia - atrakcyjna cena i dostępność w drogeriach - bardzo dobra opcja dla osób uprawiających sporty, wodoodporny kosmetyk Widzę zastosowanie kremu podczas wakacji, w mocno nasłonecznionym miejscu - kosmetyk sprawdza się doskonale. Natomiast nie widzę zastosowania w pielęgnacji na co dzień. Minusy: - krem jest tłusty, ciężki - wykończenie kremu - mocno się świeci na skórze, nie wchłania się, zostaje mocno wyczuwalna warstwa na skórze (nie lubię takiego efektu) - krem trochę bieli skórę - jest to wyrób medyczny więc nie ma podanego pełnego składu INCI, natomiast znalazłam w internecie informację, że zawiera też filtry starszej generacji - trudno mi nałożyć na twarz wymaganą ilość SPF z uwagi na jego bardzo bogatą / tłustą konsystencję Podsumowując, dla mnie jest to krem na specjalne okazje w mocno nasłonecznionych miejscach, doskonały podczas uprawiania sportów, natomiast nie nadaje się na co dzień.
    Zalety:
    • bardzo wysoka ochrona SPF 100+
    • nie podrażnia, nie uczula
    Wady:
    • bieli
    • tłusty, świeci się na skórze
    • trudno nałożyć wymaganą ilość na twarz z uwagi na konsystencję
    ALM007
    28 czerwca 2024 o 13:58
    Pharmaceris A SPF 100+: Wszechstronna ochrona dla wymagającej skóry
    Pharmaceris A Medic Protection SPF 100+ to krem zapewniający bardzo wysoką ochronę przeciwsłoneczną, stworzony z myślą o skórze wrażliwej i skłonnej do alergii. ✅ Zalety Pharmaceris A Medic Protection SPF 100+ Skład i działanie Krem zawiera kilka kluczowych składników aktywnych: - Filtry antyUVA/UVB/HEV/IR: Zapewniają szerokopasmową ochronę przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego, zapobiegając oparzeniom, fotostarzeniu, a także uszkodzeniom DNA skóry. - Olej Canola: Działa nawilżająco i natłuszczająco, pomagając w utrzymaniu odpowiedniego poziomu wilgoci w skórze. - Ekstrakt z algi: Wzmacnia barierę ochronną skóry, zapewniając jej dodatkową ochronę przed czynnikami zewnętrznymi Efekt na skórze Krem skutecznie chroni skórę przed słońcem, redukując ryzyko powstawania oparzeń, rumienia i zmian pigmentacyjnych. Skóra pozostaje nawilżona i miękka, bez uczucia tłustości. Wodoodporność Krem jest wodoodporny, co zapewnia długotrwałą ochronę nawet podczas kontaktu z wodą czy potu. Ochrona przeciwsłoneczna Zapewnia bardzo wysoką ochronę SPF 100+, idealną dla osób z bardzo jasną karnacją, skórą wrażliwą oraz dla tych, którzy potrzebują specjalnej ochrony przeciwsłonecznej, np. pacjentów z immunosupresją lub podwyższonym ryzykiem nowotworów skóry. ❎ Wady Pharmaceris A Medic Protection SPF 100+ Cena Jest to produkt ze średniej półki cenowej. Konsystencja Choć krem łatwo się rozprowadza to przy rozprowadzaniu bywa trochę „tępy”. Podsumowanie Podsumowując, Pharmaceris A Medic Protection SPF 100+ to solidny krem przeciwsłoneczny, który zapewnia bardzo wysoką ochronę i nawilżenie skóry. Produkt sprawdzi się szczególnie dobrze dla osób o skórze wrażliwej i wymagającej specjalnej ochrony przeciwsłonecznej. Oceniając go na 4 gwiazdki, bo konsystencję mógłby mniej trochę lepszą.
    Zalety:
    • Bardzo wysoka ochrona przeciwsłoneczna (SPF 100+)
    • Składniki nawilżające i ochronne (olej Canola, ekstrakt z algi)
    • Wodoodporność
    • Szerokopasmowa ochrona antyUVA/UVB/HEV/IR
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Gęsta konsystencja
  • 3 listopada 2023 o 23:10
    Bardzo mocna ochrona za cenę mocnego błyszczenia
    Opakowanie produktu to biała, plastikowa tubka z napisami w kolorze czarnym, niebieskim i pomarańczowym. W celu wydobycia produktu z opakowania należy wycisnąć go z tubki co jest higieniczne ale w połączeniu z konsystencją kremu nie umożliwia bezproblemowego wydobycia i zużycia całości produktu (bez rozcinania opakowania). Krem ma dość neutralny zapach i biały kolor, który dość szybko niweluje się przy rozcieraniu i nie bieli skóry. Konsystencja jest dość gęsta i niestety lekko tłustawa (chociaż moim zdaniem nie bardziej niż w przypadku większości kremów SPF 50+). Niestety produkt nie wchłania się całkowicie i pozostawia na skórze lepką warstwę co sprawia, że nie zawsze współgrał z kosmetykami, które na niego nakładałam (szczególnie minerałami czy podkładami na bazie wody). Zostawiał też naprawdę mocny blask, który warto było przynajmniej lekko przypudrować (chyba, że komuś nie przeszkadza efekt jak od rozświetlacza na całej buzi). Bardzo dużym plusem było to, że mimo skłonności do trądziku i gęstej konsystencji produkt nie zapchał mnie, nie podrażnił ani nie uczulił (do czego również mam tendencje), a skóra była naprawdę dobrze chroniona - i nawet podczas przyjmowania retinoidów doustnych w okresie wiosenno-letnim nie pojawiły się na niej żadne przebarwienia. Nie jest to dla mnie kosmetyk na co dzień, ale zdecydowanie spełnia swoje zastosowanie w szczególnych przypadkach. Myślę, że produkt jest wart wypróbowania dla osób z cerą suchą, skłonną do przebarwień słonecznych lub podczas kuracji złuszczających/dermatologicznych, które wymagają zwiększonej ochrony przeciwsłonecznej.
    Zalety:
    • bardzo mocna i skuteczna ochrona przeciwsłoneczna
    • sprawdzi się podczas kuracji retinoidowych i kwasowych
    • przebadany wyrób medyczny
    • nie zapycha
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • nie bieli
    Wady:
    • brak danych o składzie
    • może nie polubić się z niektórymi kosmetykami do makijażu
    • zostawia na skórze bardzo mocno błyszczącą warstwę, która nie wchłania się całkowicie oraz pozostawia uczucie lepkości
  • 27 kwietnia 2023 o 9:54
    Bardzo mocna ochrona - nie ma sobie równych
    To nie jest krem, z którego zadowolona będzie osoba, która szuka codziennej ochrony do stosowania po makijaż. Co prawda krem nie bieli, ale jest dosyć tłusty i potrafi trochę zapychać pory. Jest to natomiast, według mnie, najlepsza ochrona dostępna na rynku drogeryjnym. Ja używam na newralgiczne miejsca (mam dużą skłonność do przebarwień na twarzy - po ciąży) i zawsze na całą twarz, gdy jestem latem nad wodą. Co jakiś czas uzupełniam aplikację. Na co dzień używam innegi kremu 50 SPF, który sprawdza się pod makijażem i tutaj nie ma co porównywać tych produktów, gdyż 100 SPF to już bardziej zadaniowy produkt medyczny, który nie służy co codziennej pielęgnacji twarzy. Można go kupić za ok. 60 zł. Jest bardzo wydajny, ale gdy po lecie została mi tubka i otworzyłam ją zimą, krem miał dosyć nieprzyjemnych zapach, więc poszedł do śmieci. Nie znalazłam informacji jak długo po otwarciu nadaje się do użycia.
    Zalety:
    • niezawodna ochrona
    • nie bieli
    • wydajność (z powodzeniem starczył mi na cały sezon letni i jeszcze zostało)
    Wady:
    • trochę zapycha
    • dosyć tłusty
  • 21 grudnia 2022 o 10:59
    Nie tego oczekiwałam...
    Krem można dorwać w dobrej cenie zważając na pojemność. Krem ma wysokie spectrum ochrony, chociaż według mnie nadaje się tylko do ciała. Na twarzy wydaje się być bardzo ciężki, tłusty i spływa zaraz z twarzy. Nie wchłania się totalnie, bieli skórę (chociaż słyszałam, że z tym problem mają głównie cery suche - czyli moja). Jedyną opcją jest nałożenie mniejszej ilości i przypudrowanie go, ale czy ochrona pozostanie taka sama? Nie kupię go ponownie, jest wiele lepszych produktów na rynku. Szkoda bo bardzo lubię i cenię sobie tą firmę. Taki trochę przerost formy nad treścią...
    Zalety:
    • pojemność
    Wady:
    • wygląd na skórze
    • czasem powodował łzawienie oczu