WIZAŻ logo
Kremy z filtrem do twarzy

Pharmaceris S Słońce, Sensi-Protect, Codzienna emulsja ochronna do twarzy i okolic oczu SPF 50+ UVB/PPD 50 UVA/

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
4,2 (30)
8 hitów!

allegro
Dr.Max.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    7 czerwca 2026 o 20:26
    Lekka ochrona bez szczypania w oczy! Mój filtr idealny.
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ta emulsja to genialny produkt do codziennej ochrony. Największym plusem jest to, że mogę ją bez obaw nakładać na okolice oczu — nic nie piecze ani nie łzawi, co przy filtrach SPF 50+ zdarza się niezwykle rzadko. Ma lekką konsystencję, która sprawnie się wchłania, nie zostawia białych smug i super współgra z makijażem (nic się na niej nie roluje). Skóra po użyciu jest nawilżona i wygląda zdrowo, bez efektu nadmiernego wyświecania. Bardzo polecam, zwłaszcza dla osób z cerą wrażliwą.
  • 7 czerwca 2026 o 11:32
    Jeden z pierwszych kremów z filtrem, który mnie nie zawiódł
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Zaopatrzyłam się w ten krem, kiedy poszukiwałam czegoś idealnego dla mojej cery. Większość spf-ów, które stosowałam powodowały u mnie wysyp... ten został ze mną na dłużej. Opakowanie w tubce, higieniczne. Konsystencja kremowa, nie ultralekka, chociaż mimo to emulsja jest lekka. Dobrze się rozprowadza, trochę bieli (to taki jedyny minus, jednak jestem w stanie to zaakceptować). Dobrze również współgra z makijażem, nie roluje się. Co ważne - jest bezzapachowy. Skład wzbogacony o składniki nawilżające i łagodzące. Nie zapewnia matu, ani jakiegoś wielkiego glow. Jest czymś pomiędzy. Taka trochę satyna. Nie podrażnił mojej wrażliwej, mieszanej cery, ani też nie zapchał, nie spowodował wysypu. Również nie piecze w oczy. Jestem z niego bardzo zadowolona! To chyba pierwszy spf, który mnie nie zawiódł.
    26 maja 2026 o 19:49
    W końcu naprawdę coś w typie dry touch!
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Mam cerę tłustą z rozszerzonymi porami oraz błyszczącą strefą T+trochę zaskórników otwartych, z małą skłonnością do niedoskonałości- wypryski drobne i sporadyczne przed okresem lub z powodu niewłaściwej pielęgnacji, podskórne gule praktycznie w ogóle. Jednocześnie moja skóra twarzy jest dosyć wrażliwa, skłonna do alergii oraz rozszerzonych naczynek. Ostatnio także zauważam większe skłonności do jej wysuszania, zapewne w związku ze zbliżaniem się do 30stki, aczkolwiek wpływ na to ma pewnie też uregulowanie problemów hormonalnych, które przez wiele lat powodowały u mnie nadmierne przetłuszczanie. Nie zwróciłabym na recenzowany produkt uwagi, prędzej wybrałabym z tej firmy krem ochronny dedykowany stricte do cery tłustej. Swoja tubkę dostałam w zestawie kosmetyków wygranych w konkursie i to chyba było przeznaczenie :D Gdyż jest to naprawdę świetny SPF-w końcu jakiś który jest komfortowy w noszeniu dla mojej cery! Daje prawdziwy efekt dry touch-skóra jest matowa, świeża i nie czuję absolutnie żadnej tłustości czy ciężkości. Nawet w ciągu dnia, nawet przy upałach lub gdy się spocę na twarzy-nie spływam po nim tłustym i chamskim świecącym sebum, jest pełen komfort. Miałam już w swoim kosmetycznym życiu różne kremy ochronne-zarówno drogeryjne, apteczne jak i koreańskie; nawet te które w nazwie miały obietnice matu często na buzi okazywały się tłuste, ciężkie i zatykające. Recenzowany Pharmaceris pod tym względem jest najlepszym produktem w tej kategorii. Przy reaplikacjach i tak wolę zetrzeć poprzednią warstwę chusteczką nawilżaną i nałożyć produkt od nowa-zapewne nie powinno się tak robić, ale tak mi wygodniej, dlatego nie wiem czy będzie taki lekki i ,,suchy" przy nakładaniu-dokładaniu na siebie warstw. Dzięki swej lekkości nie zapycha oraz nie pogarsza stanu cery tłustej czy problematycznej-podczas jego stosowania nie miałam żadnych problemów z zaskórnikami, wysypem krostek czy pojawianiem się podskórnych gul. Jednak coś za coś-potrafi lekko bielić. Nie jest to chamska białawo-sina poświata jak przy typowych filtrach mineralnych, jednak podczas aplikacji trzeba starannie go rozetrzeć, szczególnie w takich miejscach jak brzegi nosa, linia włosów, okolice brwi. Inaczej zostaną lekkie białe smugi. Ja mam jasną cerę, więc przy dobrym roztarciu kremu tego nie widać, ale przy ciemniejszej karnacji nie wiem jak by wyglądał. Zwłaszcza jeżeli aplikujemy SPF w przykazanych ilościach gwarantującym skuteczną ochronę, a nie tylko symbolicznie ,,kropelka dla zasady", tak to nie działa. Albo właściwa ilość, albo wcale ;) Nie stosowałam go pod makijaż, bo rzadko się maluję(w sensie na twarzy), więc nie wiem jakby się zachował w kontakcie z podkładami itd. Rzeczywiście można go śmiało nakładać w okolice oczu-nie szczypie, nie podrażnia, nie powoduje łzawienia. W ciągu dnia nie migruje do worka spojówkowego, a jednocześnie skutecznie chroni ten delikatny obszar bez obciążania. Co do samej ochrony skóry twarzy-bez żadnych zarzutów. Stosowany jak należy(czyli w odpowiedniej ilości i z reaplikacjami) zapewnia skuteczną ochronę. Żadnej opalenizny, przebarwień, oparzeń, odbitych zauszników okularów. Używałam go podczas stosowania serum z retinolem i także skutecznie się sprawdził przy cerze uwrażliwionej. Nie podrażnia ani nie uczula, nie zauważyłam by coś wysuszał, ale potrafi podkreślać suche skórki. Nie oczekuję od niego by sam w sobie zapewniał jakieś mocne nawilżenie, mi wystarcza takie podstawowe. To jest krem z ochroną SPF na dzień, jego nadrzędnym zadaniem jest ochrona przed szkodliwym promieniowaniem, a od nawilżania oraz odżywiania mam inne kosmetyki. Krem jest praktycznie bezzapachowy, pozbawiony zbędnych ulepszaczy perfumeryjnych-dla mnie to zaleta. Jakiś tam swoisty delikatny zapach posiada, ale jest on bardzo nikły oraz neutralny. W konsystencji jest niby konkretny, ale dosyć lejący, dlatego producent dobrze to przemyślał i wpakował do tubki, której końcówka jest zwieńczona wąskim dziubkiem z malutkim otworem co ułatwia wydobycie zawartości bez rozlewania czy brudzenia.
  • 1 marca 2026 o 11:42
    Ten efekt!
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Moj ulubiony SPF, zdecydowanie. Używam go czasem nawet w celach makijazowych, bo daje sliczny efekt glow - inne kremy z filtrem nie dają u mnie tego efektu. Dobrze chroni, nie wysypuje, poza tym nietestowany na zwierzętach i wegański. Hit.
    Zalety:
    • Efekt
    • Jakość
    15 września 2025 o 10:57
    warto wziąć pod uwagę
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW aptece
    Dobrze się wchłania a wysoki SPF- faktor chroni skutecznie przed przebarwieniami . Produkt wysokiej jakości, spełnia moje oczekiwania. Minus: bardzo mała ilość w stosunku do ceny (nie mieszkam w Polsce a koszty przesylki sa dosyć wysokie). No cóż- wybór należy do klienta.

szukaj