Najlepszy krem pod oczy, jaki miałam i najdroższy...
Od razu zaznaczam, że nie kupiłam tego kremu, a dostałam go w prezencie wraz z serum do twarzy. W związku z czym jego cena tak bardzo mnie nie szokowała. Choć przyznam, że jest to krem drogi. Zważywszy jednak na efekty – w moim odczuciu wart swojej ceny.
Opakowanie, konsystencja, zapach
Krem- żel zamknięty jest w białej butelce ze srebrno-szarymi dodatkami i pomarańczową grafiką. Ma atomizer, co pozwala dozować odpowiednią ilość produktu. Jest to rozwiązanie higieniczne i ekonomiczne. Krem ma lekką konsystencję w formie żelowej. Pachnie przepięknie – świeżo, soczyście, pomarańczowo - mandarynkowo, naturalnie, elegancko – jak to produkt z górnej półki. Jego zapach zwiększa komfort i przyjemność jego użytkowania.
Skład
Produkt ma bardzo długi skład i ciekawy. Znajdują się w nim między innymi: Witamina C w formie MAP askorbianianofosforanu magnezu czyli stabilna pochodna witaminy C, która rozjaśnia przebarwienia i hamuje skutecznie mechanizm powstawania przebarwień, pozwalając uzyskać efekt rozświetlenia. Substancja ta stymuluje syntezę kolagenu, ochrania przed wczesnym starzeniem oraz zapobiega tworzeniu się zmarszczek. Prócz tego w INCI znajduje się także Dipalmitynian hydroksyproliny - silny antyoksydant. Jest to substancja pochodzenia roślinnego o działaniu przeciwzmarszczkowym i nawilżającym.
W składzie mamy takie cudo jak Argirelina NP, substancję podobną w działaniu do toksyny botulinowej, która zmniejsza aktywność mięśni mimicznych o 32% w 28 dni. Kolejnym czynnikiem aktywnym jest Synake , mająca działanie przeciwzmarszczkowe oraz Eyeliss o działaniu ujędrniającym i redukującym obrzęki. Snap 8 (Acetyl octapeptide-3) spłyca natomiast zmarszczki mimiczne.
Kolejnym ciekawym składnikiem tego produktu jest Haloxyl. W badaniach naukowych wykazano, że Haloxyl pomaga zredukować wyciek krwi pod skórą, poprzez działanie naturalnych enzymów, które rozkładają krew i powodują zanikanie cieni. Pomaga on wzmocnić naczynia włosowate, aby zapobiec ich wyciekaniu . HALOXYL jest zalecany do leczenia ciemnych kręgów pod okiem. Może zmniejszać cienie o 19%.
Wrażenia z użytkowania
Image Skincare, Hydrating Eye Recovery Gel - wygładzający krem pod oczy świetnie się wchłania i doskonale aplikuje oraz rozprowadza, nie pozostawiając pod oczami tłustego filmu. A do tego cudownie pachnie. Nadaje się pod makijaż. Potrafił zgrać się z każdym moim podkładem oraz z korektorami w płynie. Nigdy mnie nie uczulił ani nie podrażnił wrażliwej skóry wokół oczu. Pojemność kremu jest standardowa, wynosi 15 ml, a wystarczył mi na około dwa miesiące.
Efekty stosowania
Podczas stosowania tego cudeńka moja skóra była bardzo dobrze, widocznie nawilżona i sprężysta. Sprawiała wrażenie rozświetlonej pod oczami i promiennej. Tak jakbym miała delikatną, satynową poświatę pod oczami. Gdy używałam go latem przechowywałam go w lodówce, a wtedy przyjemnie chłodził okolice oczu, zwiększając przyjemność z jego stosowania.
Nie potrafię powiedzieć procentowo o ile zmniejszył cienie. Jednak wizualnie skóra pod oczami podczas jego używania była jaśniejsza i wyglądała dużo lepiej. A zmarszczki mimiczne stawały się mniej widoczne. Zauważyła też, że napina delikatną skórę, czyniąc ją mniej wiotką. Moje spojrzenie było bardziej wyraziste, a skóra odmłodzona i zdrowo wyglądająca.
Podsumowanie
Gdyby nie cena recenzowanego produktu używałabym go non stop i nie szukała żadnych zamienników. Jest to bowiem najlepszy produkt pod oczy, jakiego miałam okazję używać. Nie oczekują po kremach pod oczy, by działały jak lifting, bo to niemożliwe. Żaden krem nie zlikwiduje zmarszczek. Ale składniki obecne w tym kosmetyku rzeczywiście działają, czyniąc skórę pod oczami wygładzoną, sprężystą, promienną. Cienie dzięki niemu stają się mniej zauważalne. Myślę, że efekty byłyby jeszcze bardziej widoczne gdybym stosowała go systematycznie, co najmniej przez rok.
Polecam ten produkt każdemu, komu niestraszna jego cena, bo warto. Uważam nawet, że cena kremu jest adekwatna do jego jakości i efektów, jakie daje. Co nie zmienia faktu, że jednocześnie uznaję ją za bardzo wysoką.
Zalety:
- Higieniczne, zachęcające opakowanie z atomizerem
- Konsystencja
- Cudowny, naturalny, świeży, owocowy zapach
- Bardzo dobrze nawilża
- Krem rozświetla skórę pod oczami, zmniejsza widoczność linii i zmarszczek mimicznych
- Czyni skórę bardziej sprężystą i jędrną
- Przyjemnie się aplikuje i rozprowadza
- Nie pozostawia tłustego filmu
- Szybko się wchłania
- Wydajność – około dwa miesiące
- cienie stają się mniej widoczne
Wady:
- Jego cena jest kosmiczna, ale mimo wszystko adekwatna do jakości, choć jednocześnie muszę ją uznać za wadę