Pajęcze nóżki za 3... 2... a jednak da się rozpracować
MOJE RZĘSY:
naturalnie długie, gęste, podkręcone - wymagają jedynie dobrego tuszu, który je podkreśli i nie sklei
OGÓLNIE
Tusz kupiłam na promocji w Super-Pharm za około 17 zł, więc cena jest bardzo przystępna. Opakowanie jest piękne, różowe, smukłe, nakrętka zawsze wraca do pierwotnego miejsca (warte uwagi, szczególnie jeśli ktoś ma tusz Tarte Lights, Camera, Lashes, to pewnie orientuje się, że to bardzo irytujące, kiedy opakowanie żyje własnym życiem i początkowo bardzo spektakularne jest później wkurzające...).
Szczoteczka zapowiadała się świetnie, bo uwielbiam silikonowe włoski, ale te są okropne. Przerwy między ząbkami są za duże, nijak się to ma to zdjęcia katalogowego. Duże przerwy dałoby się jakoś ograć, ale szczoteczka nabiera bardzo dużą ilość produktu, przez co na moich mało wymagających rzęsach powstają pajęcze nóżki. Okropnieństwo!
Tusz ma dość wodnistą konsystencję, która nawet po miesięcznym podeschnięciu nadal jest dość płynna (nowo otworzony tusz L'oreal Volume Milion Lasches to przy nim prawdziwy gęścior). Oczywiście z biegiem czasu praca z tuszem jest łatwiejsza. Wynika to ze zmniejszenia płynności tuszu, nauczenia się pracy ze szczoteczką oraz z tego, że ubywa produktu, więc nabieramy go siłą rzeczy coraz mniej.
Koniec końców, po żenującym początku nadchodzi czas, w którym przestaje się na ten tusz narzekać. Praca jest szybka, rzęsy wydłużone i ekstremalnie czarne.
Kolor jest ewidentną zaletą maskary Wonder'fully. Poza tym tusz nigdy nie odbija się, nie osypuje i nie rozpływa (pomalowane rzęsy często sięgają mi aż do brwi i nigdy nie miałam problemu z czarną otoczką u góry, ani z osypem na dole).
Zmywa się dość łatwo płynem micelarnym, nie jest wodoodporny, ale nie rozpuszcza się od razu na deszczu, w miarę możliwości wytrzymuje baski płacz na komediach romantycznych i spływający pot na siłowni.
Jedynym wyraźnym minusem jest szczoteczka, która utrudnia malowanie dolnych rzęs - mimo podeschnięcia tuszu i ogrania rzęs na górnej powiece, dolne są nadal kiepskie i posklejane. Wynika to za szerokiego rozstawienia ząbków i ich różnej długości. Malowanie dolnych rzęs było zawsze żmudne i nieefektowne.
PODSUMOWANIE
Jest ok. Taki zwykły tusz, którego trzeba się nauczyć, ale nigdy nie dał mi efektu wow. Ja do niego nie wrócę i nikomu nie polecę, bo są produkty w podobnej cenie, które są godniejsze uwagi.
- Trwałość