Kremy uniwersalne

Bielenda Vege Skin Diet, Krem na dzień i na noc `Normalizacja + detoks`

• 7 stycznia 2023 o 10:21
    Bardzo go lubię
    Mam cerę tłustą, która produkuje dużo sebum. Od czasu do czasu pojawiają się również niedoskonałości. Będąc w supermarkecie do koszyka wpadł mi ten krem, akurat szukałam jakiegoś kremu do cery tłustej, więc postanowiłam go wypróbować. Plusy: + konsystencja, lekka, żelowa, która natychmiast się wchłania bez względu na to, ile kremu użyjemy. Przyjemnie chłodzi, + zapach, miałam trochę obaw, jak będą pachniały warzywa w kremie, ale byłam pozytywnie zaskoczona, zapach jest intensywny, taki, jak lubię, bardzo przyjemny, + działanie, krem wygładza skórę, staje się ona nawilżona, miękka w dotyku, reguluje wydzielanie sebum, nie podrażnia, nie zapycha, + wygląd, szklany słoiczek, pozwala wydobyć cały produkt, kolorowa etykieta. + cena. Minusy: - dostępność, kupiłam go w supermarkecie i tylko tam go widziałam.
  • 20 lutego 2021 o 1:15
    Ok
    Krem dobry, ale przez swoją lepkość rozprowadza się gorzej niż mógłby. Super pachnie. Dobrze się wchłania. Kojarzę go z moją skórą, która jest wtedy bardzo przyjemna i uspokojona bez niepotrzebnych wyprysków poza okresem, więc raczej działa. Co do ceny, to jest dosyć zrównoważona.
    Zalety:
    • Wchłanianie, działanie przeciwwypryskowe
    Wady:
    • Lepkość
  • 30 stycznia 2021 o 13:51
    Na mojej skórze się sprawdził ale nie jest to jakoś niesamowicie dobry produkt
    I napiszę szczerze, nie spodziewałam się że będzie odpowiedni pod moją skórę trądzikową ale ta lekka, "mokra" formuła w naprawdę małej ilości wystarczyła by ożywić moją skórę twarzy i szyi, pięknie pachnie chociaż może nie pasować każdemu, nawilża i zawiera w sobie ciekawe składnik z którymi miałam pierwszy raz styczność i (jak np. ekstrakt z brokuła) bardzo dobrze działają na moją skórę. Oczywiście głównie widzę, że moja skóra jest po użyciu kremu odświeżona i matuje jednak sam krem nie poradzi sobie z trądzikiem, ZAZNACZAM na moją skórę działa matująco, nie zapycha i odżywia. Jednak zostawił po sobie lekko świecącą powłokę i po czasie widać było, że nie radził sobie z sebum. Tak samo duży plus za do, że jest odpowiedni dla wegan jak i wegetarian, co jeszcze bardziej mnie skusiło do jego kupna. Do tego opakowanie jest bardzo estetyczne, szkoda tylko, że nie zawiera szpatułki, myślę że że szpatułka byłaby miłym dodatkiem do nabierania kremu. Mimo wszystko wiem, że są lepsze kremy do wyboru z asortymentu Bielendy i wolałabym przeznaczyć te pieniądze na coś innego. Krem działa ale na rynku po prostu są lepsze produkty za jego cenę.
    Zalety:
    • Nawilżył i ożywił moją skórę twarzy i szyi
    • Daje lekki efekt matujący
    • Opakowanie jest bardzo estetyczne
    • Ciekawy skład
    • Lekka i szybko wchłaniająca się konsystencja
    • Super cena jeśli chodzi o jakość i wydajność
    Wady:
    • Zapach może nie pasować każdemu
    • Nie pomaga w kontroli sebum
    • Jest rzadko dostępny
    Drogeria Natura
  • 28 sierpnia 2020 o 21:45
    Warzywko na wieczór
    Dla mnie ten krem nie jest zły. Pasuje mi konsystencją, bo nie jest bardzo lekki, nadaje się doskonale w ramach wieczornej pielęgnacji. Jest wydajny, bo nie muszę walić go nie wiadomo ile ma twarz, by dobrze się wchłonął. Aczkolwiek czasem zdarza mi się przesadzić z ilością, wówczas potrafi się rolować, ale już teraz wiem, jaka porcja jest odpowiednia, by tak się nie działo. Szybkie wchłanianie to nie jest jego atut, w przypadku mojej cery. Ale, że stosuję wieczorem, zupełnie mi to nie wadzi, po jakichś 15 minutach cerę mam gładką, miękką, jak... niemowlęcia. :D A zapach nawet lubię, mój nos od razu go zaakceptował. Pachnę warzywkiem, a czemu by nie? "D Rano kremu nie stosuję, mam coś lżejszego pod makijaż. Ale wieczór pachnie karczochem i ja to zwyczajnie lubię.
    Drogeria Natura
  • 18 sierpnia 2020 o 18:36
    Nie jest zły
    Krem o lekkiej żelowej konsystencji w sam raz dla młodej skóry. Produkt łatwo się aplikuje i szybko się wchłania, co jest szczególnie fajne jeśli chce się zrobić za raz po nim makijaż :) Jest bardzo wydajny i wystarczy niewielka jego ilość przy jednorazowej aplikacji. Ma dość specyficzny zapach za względu na zawartość karczocha ale da się szybko do niego przyzwyczaić. Nie zauważyłam żadnych zmian w wyglądzie skóry podczas stosowania tego produktu.
    Zalety:
    • lekki
    • szybko się wchłania
    • idealny pod makijaż
    • naturalne składniki
    Wady:
    • specyficzny zapach