Kremy uniwersalne

Ziaja, Odżywczy I Nawilżający Krem Maska Do Twarzy Kokos Pomarańcza, 50ml

Sugary
    31 grudnia 2024 o 9:51
    Pozytywne zaskoczenie!
    Ziaja Kokosowy Kokos to produkt, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, choć początkowo miałam mieszane uczucia. Nie jestem fanką zapachu kokosa, a moja sucha i wrażliwa skóra często wymaga specjalnej pielęgnacji, więc podeszłam do tego kremu-maski z pewnym dystansem. Już po kilku użyciach przekonałam się, że to był świetny wybór. Krem-maska ma lekką, ale jednocześnie bogatą konsystencję, która idealnie nadaje się do suchej skóry. Produkt łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. To dla mnie ogromny plus, bo nie lubię uczucia lepkości na twarzy, szczególnie jeśli stosuję kosmetyk na noc. Po aplikacji skóra jest przyjemnie nawilżona, miękka i wyraźnie gładsza. Efekt odżywienia utrzymuje się przez dłuższy czas, co czyni ten produkt naprawdę skutecznym w codziennej pielęgnacji. Maska świetnie sprawdza się jako szybki ratunek dla przesuszonej skóry, zwłaszcza w chłodniejsze dni, kiedy cera wymaga dodatkowej troski. Jeśli chodzi o zapach, byłam mile zaskoczona. Kokos jest wyczuwalny, ale nie jest to przytłaczająca, sztuczna nuta, jaką czasem można spotkać w kosmetykach. Zapach jest subtelny i szybko się ulatnia, co dla mnie – osoby niezbyt przepadającej za kokosem – jest ogromnym plusem. Dodatkowym atutem jest przystępna cena. W porównaniu z innymi produktami o podobnym działaniu, krem-maska Ziaja Kokosowy Kokos oferuje świetną jakość w bardzo rozsądnej cenie. To sprawia, że mogę go polecić każdemu, kto szuka skutecznego i niedrogiego kosmetyku do pielęgnacji suchej skóry. Podsumowując - warto! :)
    Zalety:
    • Doskonałe nawilżenie i odżywienie skóry
    • Lekka, ale treściwa konsystencja
    • Szybkie wchłanianie bez tłustego filmu
    • Subtelny zapach kokosa, który nie jest przytłaczający
    • Świetny stosunek jakości do ceny
  • 31 sierpnia 2024 o 7:51
    Ideal
    Super krem-maska ma same zalety. Wystarczy posmarować twarz i zostawić na noc. Produkt sprawia, że skóra twarzy jest mocno nawilżona, odżywiona i zregenerowana. Na plus skład który w większości jest naturalny. Produkt jest bardzo wydajny
  • 23 sierpnia 2024 o 15:22
    Przyjemny klasyczny nawilżacz
    Bardzo lubię markę Ziaja i chętnie sięgam- szczególnie po peelingi i żele pod prysznic. Ostatne serie ich produktów są naprawdę fajnej jakości dlatego też ta kokosowa mocno mnie zainteresowała. Ucieszyłam się więc gdy dostałam w prezencie krem-maskę. Troszkę się zastanawiałam czy ona mi się przyda bardziej jako klasyczny krem nawilżający czy bardziej jako maska no i po kilku próbach stwierdziłam, że u mnie najlepiej sprawdza się jako maska- taka na noc i właśnie tak ją sobie stosuje i jestem bardzo zadowolona. Opakowanie jest bardzo ładne. To w sumie taki prosty design ale czasem tyle wystarczy by było dobrze. Tutaj mamy tubkę wykonaną z plastiku, jest barwiona na zielono ale przez opakowanie możemy sobie spokojnie podejrzeć na jakim stopniu zużycia produktu jesteśmy. Całości dopełniają estetyczne napisy i zatyczka która nie pęka i z którą nie trzeba się siłować. Skład jest tutaj naturalny w 92% a znajdziemy w nim na przykład : organiczny olej kokosowy, wegański kolagen i olej canola. Jest to klasyczny krem. Bogaty ale nie przesadnie gęsty a co za tym idzie nie jest oblepiający. Ma białą barwę i piękny zapach który jak dla mnie jest mocno słodki i zdecydowanie kojarzy się z Rafaello. Bardzo to umila stosowanie produktu. Jak już pisałam wcześniej ja zdecydowałam się używać go jako kremu-maski na noc. W kwestii klasycznych kremów nawilżających nie chciałam póki co nic zmieniać stąd też tą maskę stosuje sobie z 3 razy w tygodniu bo mojej cerze mieszanej taka dawka wystarczy w zupełnosci. Z aplikacją produktu nie ma najmniejszego problemu. Produkt jest gęsty ale nie czuję by zapychał pory oraz by jakoś nadmiernie obciążał skórę. Można sobie go bez problemu rozprowadzić bez obaw, że będzie spływał z twarzy a jeśli coś tam nie wchłonie mi się do końca to bez problemu mogę to sobie wmasować w twarz bez obaw o to, że będzie się rolować czy grudkować. Jak wiadomo nawilżenia potrzebuje każdy rodzaj cery a to jakie daje mi ten produkt jest dla mnie w zupełności wystarczające. Skóra po użyciu tej kokosowej Ziajki jest naprawdę fajnie nawilżona a co za tym idzie wygląda po prostu ładnie :D. Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania to są one delikatne- bo nie jest to produkt który jakoś diametralnie zmienia stan czy też wygląd skóry, ale są to efekty zauważalne : skóra jest po nim fajnie zmiękczona, delikatnie wygładzona i wygląda tak świeżo i zdrowo. Od takiego drogeryjnego ( bo to w sumie taki segment) krem- maski nie oczekuje właściwie niczego więcej. Tutaj poza nawilżeniem i lekkim wygładzeniem mam też w bonusie rozsądną cenę, bardzo fajną wydajność no i super zapach który bardzo umila mi korzystanie z produktu. Myślę, że warto poznać bo krzywdy na pewno nie zrobi a i zadziałać nawilżająco może naprawdę fajnie. Możliwe, że jeszcze do tego produktu wrócę.
    Zalety:
    • bardzo ładny słodki kokosowy zapach
    • kremowa konsystencja
    • wygodne opakowanie
    • zmiękcza i wygładza
    • nawilża
    • rozsądna cena
  • 4 sierpnia 2024 o 22:00
    To powinien być hit od Ziaja
    Ten krem- maska sprawdza się rewelacyjnie na noc, jako ostatni etap piegnacji. Doskonale i długotrwale nawilża, ma bardzo lekką konsystencję i dobrze się go rozprowadza. Wchłania się na zasadzie "jak ciepły letni deszcz", a więc ma w sobie coś soczystego, co witalizuje skórę. Nie jest zbyt gęsty, ani ciężki, przez co nie zatyka porów. Część kosmetyku się wchłania a część pozostaje na powierzchni wspierając nawilżenie. Kremik ma dobry, naturalny skład, który bardzo przypadł mi do gustu. Pachnie delikatnie, acz wyczuwalnie
  • 4 sierpnia 2024 o 16:04
    Kokosowe odżywienie
    Długie lata to okres w którym stosuje w swojej pielęgnacji kosmetyki marki jaką bezsprzecznie na wysokim poziomie jest Ziaja a jej produkty to jakość wpisana w nazwę tej legendarnej firmy kosmetycznej.Lubię testować na swojej skórze nowości i próbować jak działają i czy są odpowiednie dla mojej cery która jest problematyczna i brakuje jej witalności ze względu na wiek a robiąc spore zakupy i uzupełnienie zapasu kosmetyków w drogerii Rossmann natrafiłam na ten krem który ma za zadanie nawilżać i pielęgnować wrażliwą skórę i po przetestowaniu uważam że działa on wiele dobrego.Zawarte w tym kremie -masce substancje odżywcze działają korzystnie dla cery a skład bogaty o olej kokosowy dogłębnie nawilża i wygładza skórę twarzy oraz jej rejonów przywracając młodzieńczy wygląd a przynajmniej w moim odczuciu bo zauważyłam wyraźne rezultaty stosowania a używam go ponad miesiąc i jeszcze do niedawna miałam problem z nadmiernym przesuszeniem i odwodnieniem i ten problem został zniwelowany do tego stopnia że czuje jak skóra promienieje i jest sprężysta a również zaczerwienia są zredukowane i ukojone.Tubka tego kremu wystarcza na wiele aplikacji bo jest on bardzo wydajny i ekspresowo się wchłania tworząc przyjemną i delikatną warstwę ochronną, zapach jest przyjemnie kokosowy i wiem że jak wykorzystam go to z pewnością zakupię kolejny raz bo jest on bardzo dobrze działającym i skutecznym produktem który działa znakomicie więc polecam.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo krem o działaniu nawilżającym i kojącym o bogatym składzie i przyjemnym zapachu
    Wady:
    • Nie wymienię