Suche szampony

Ecocera Suchy szampon do każdego rodzaju włosów

ECOCERA Suchy Szampon Push-Up Każdy Rodzaj Włosów

• 17 lutego 2023 o 11:44
    Szybki ratunek fryzury
    Ecocera, Suchy szampon do każdego rodzaju włosów. Dla mnie to super szybki ratunek i odświeżenie fryzury w czasie gdy nie mam czasu na umycie głowy. Nie zostawia śladów na moich brązowych włosach, odświeża wyraźnie. Produktu jest dużo, starczy na pewno na kilka miesięcy używania. Łatwo się aplikuje, potem włosy rozczesuje szczotką. Są uniesione u nasady. Produkt ma wegański skład za co duży plus.
    Zalety:
    • nie zostawia śladów
    • dobra cena
    • wegański skład
    • łatwa aplikacja
  • 27 października 2021 o 16:45
    Mam do tego suchego szamponu bardzo mieszane uczucia, nie potrafię określić, czy mi pasuje czy nie, a pokładałam w nim spore nadzieje.
    Mimo, że jestem włosomaniaczką i staram się zapewnić mojej fryzurze pielęgnacje na jak najwyższym poziomie, to niestety nie wyobrażam sobie nie posiadać w swoich kosmetycznych zbiorach takiego produktu jakim jest suchy szampon. Staram się co prawda nakładać go jak najrzadziej, jedynie w skrajnych przypadkach, gdy moje czupryna faktycznie potrzebuje prawdziwego S.O.S., ale niestety nie zawsze mi to wychodzi i potrafię dodać odświeżenia nawet nie tak źle prezentującym się włosom. Między innymi dlatego właśnie zdecydowałam się zakup nieco bardziej naturalnego w składzie specyfiku i padło na markę Ecocera. Opinie na temat kosmetyków tego producenta są różne, ale raczej skłaniają się w stronę tych pozytywnych. Ja osobiście nie miałam przyjemności jakoś dokładnie zagłębić się w ich propozycje, o recenzowany suchy szampon jest ich pierwszym kosmetykiem, który kupiłam samodzielnie, a nie pożyczyłam od kogoś na chwilę aby z ciekawości sprawdzić, co potrafi. Opakowanie tego szamponu jest raczej niewielkie w porównaniu do innych propozycji z tej kategorii od innych producentów. Znacząco dominuje na nim biały kolor. Na butelce umieszczono nazwę kosmetyku, logo jego producenta oraz podstawowe informacje, takie jak sposób użytkowania czy skład. Coś, co na wstępie już odróżnia ten suchy szampon od innych dostępnych na rynku propozycji to aplikator. Jest to bowiem spora pompka, który wypuszcza z siebie biały proszek ale nie w formie takiej, do jakiej zazwyczaj jesteśmy przyzwyczajeni,czyli rozproszonej, pokrywającej sporą powierzchnię głowy, tylko znacznie mniejszą. Kosmetyk wydobywa się bardzo punktowo, więc już jego aplikacja może być utrudniona, jeżeli planujemy na szybko odświeżyć cały skalp. Taka forma ma oczywiście swoje plusy i minusy, ja szczerze mówiąc nie potrafię się opowiedzieć, czy ją lubię czy nie, w zależności od momenty, w którym stosowałam ten produkt na włosy i w zależności od tego, na jak duży fragment, tak go traktowałam. Jeżeli chodzi o uczucie odświeżenia, to kosmetyk ten nie za każdym razem dawał sobie radę. Raz wypadał lepiej, innym razem gorzej. Coś tam odświeżał, ale raczej bez większego szału. Dodatkowo strasznie bieli włosy i trudno jest go z nich strzepać czy wyczesać, a nawet, gdy już nam się to w większości uda, to i tak potrafi się odznaczać na ciemniejszej fryzurze. Ja mam włosy w kolorze neutralnego brązu i po użyciu tego kosmetyku w większej ilości wyglądałam, jakbym miała siwawy odrost. Dodatkowo utrudnia on rozczesywanie i sprawia, że włosy są bardziej sztywne w dotyku. Jedyne, z czym tak naprawdę produkt daje sobie radę i w czym maksymalnie spełnia obietnice producenta to to, że ładnie zwiększa objętość i unosi fryzurę od nasady. Jak dla mnie ten suchy szampon to mały zawód, chodź ostatecznie nie wiem, jakimi uczuciami go darzę. Z jednej strony na lekkie, niezobowiązujące odświeżenie niewielkich fragmentów skalpu jest ok, ale z drugiej ma trochę wad. Wiem jedynie, że nie kupię go ponownie i nie będę sobie nim zawracać głowy, co także wszystkim polecam.
    • Skład
    • Zwiększa objętość włosów
    • Średnio radzi sobie z odświeżeniem włosów
    Wady:
    • Płacze fryzurę
    • Utrudnia jej rozczesywanie
    • Odznacza się na włosach
    • Trudno jest pozbyć się jego nadmiaru
  • 25 października 2021 o 12:20
    Aplikacja doprowadza mnie do szału
    Produkt sam w sobie jest w porządku, fajnie odświeża włosy nie wysuszając ich, trochę dodaje objętości i unosi u nasady. Nie zawiera alkoholu a zawiera naturalne składniki, co jest bardzo na plus. Niestety opakowanie i sposób aplikacji strasznie mnie irytuje - mam wrażenie że po naciśnięciu dozownika proszek unosi się dosłownie w całej łazience i ląduje wszędzie tylko nie na moich włosach! Ciężko jest go zaaplikować w konkretne miejsce, jest baardzo lotny. Mam mieszane uczucia, bo sam produkt bardzo mi odpowiada, ale uciążliwe użytkowanie sprawia, że nie wiem czy kupię go ponownie, bo nałożenie go na włosy zajmuje mi za dużo czasu.
    Zalety:
    • Formuła produktu
    Wady:
    • Opakowanie i sposób aplikacji
  • 16 stycznia 2021 o 13:00
    Suchy szampon w mgiełce.
    Zachęciła mnie inna formuła suchego szamponu, że nie jest w sprayu a w mgiełce. Szampon daje super efekty, nie sprawia, że włosy są sztywne bądź matowe jak w przypadku innych szamponów. Drobniutka mgiełka, odpowiednio zaaplikowana jest kompletnie niewidoczna na włosach. Niewielka ilość produktu skutecznie odświeża i unosi włosy, przez co wystarczy nam na długi czas. Szampon ma świetny naturalny skład w którym jest także substancja kondycjonująca dzięki której włosy po niej są delikatne, gładkie, błyszczące i nie elektryzują się. Idealnie sprawdza się w kryzysowych sytuacjach, kiedy nie mamy czasu na umycie włosów.
    AnnaZa
    28 listopada 2020 o 21:00
    Świetny produkt
    Skusiły mnie recenzje w sieci i dobry skład. Nie zawiodłam się, szampon bardzo dobrze się sprawdza i już nie raz mnie ratował jak trzeba było szybko wyjść z domu ;) Za taką cenę naprawdę warto
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Opakowanie jest wydajne
    • Odświeża włosy

Zobacz także inne Suche szampony