Pasty do zębów

Oral-B Gum & Enamel Repair Gentle Whitening, Pasta do zębów

• 1 lutego 2024 o 22:36
    Bardzo fajna pasta, oczyszcza i odświeża, co do wybielania - minimalne
    Pasty Oral B ostatnio są moimi ulubionymi. Miałam różne rodzaje, większość przetestowana. Teraz czas rozprawić się z pastą Gentle Whitening. Pasta znajduje się w 75 ml tubce, która dodatkowo zapakowana jest w kartonik jej rozmiarów. Co do kolorystyki, prz4waza biel I kolor niebieski. Prosty design, widnieje nazwa firmy I produktu. Z tyłu kilka istotnych informacji na temat produktu. Tubka posiada odkręcany, biały korek. Niestety te korki to dla mnie udręka. Albo mi gdzieś spadną, albo wylecą i zawsze ich szukam. Ale nie korek jest tu najważniejszy. Tubka plastyczna, łatwo można z niej wycisnąć pastę do samego końca. A i potem łatwo ją przeciąć, by wydobyć pastę przy korku. Pasta ma kolor biały, jest gęsta. Ma mocny miętowy zapach, jest bardzo wyczuwalny. Po nałożeniu na szczoteczkę, nie ucieka z niej. Pasta delikatnie oczyszcza zęby, nie podrażnia dziąseł, nie szczypie w język. Podczas mycia lekko się pieni. Usuwa wszelkie przebarwienia. Po umyciu pozostawia bardzo świeży oddech na długi czas. Pasta zawiera fluorek cyny i fluorek sodu. Przeznaczona jest wyłącznie dla osób dorosłych. Pasta ma głównie za zadanie wybielać zęby. Owszem są lekko bielsze, ale nie spodziewajcie się spektakularnych efektów. Nie jest to typowy ,,wybielacz". Cudów nie zrobi. Pastę można spotkać mniej więcej za 15 zł. Nie jest to cena wygórowana, a pasta jest naprawdę dobra. Choć może nie wybiela znakomicie, ale naprawdę dobrze czyści I zostawia świeży oddech. Mi generalnie służy. Nie niszczy szkliwa, nie szczypie. Pije dużo kawy I herbaty, usuwa wszelkie brudy po nich. Używam kilka m-cy narazie zmieniam tylko rodzaje, ale pozostaje przy tej firmie.
    Zalety:
    • pozostawia świeży oddech
    • mocno miętowa
    • dobrze oczyszcza
    • niweluje przebarwienia
    • nie zsuwa się że szczoteczki
    • miekka tubka, łatwo wyciska kosmetyk
    Wady:
    • nie daje spektakularnego wybielania
  • 1 stycznia 2024 o 20:05
    Mocna 4
    Pastę Oral B kupiłam po raz pierwszy z ciekawości,używam jej z przerwami kilka tygodni. Pasta ma klasyczne opakowanie w formie tuby, błękitny kolor oraz zawiera delikatne drobinki,które czasem pod wpływem mycia się rozpuszczają a czasem nie i dają specyficzne uczucie piasku. Trochę uczciwie mi to przeszkadza,bo jednak wolę kiedy nic mi między zębami nie chrzęści. Smak delikatnie miętowy, powiedziałabym taki w sam raz . Pasta dobrze oczyszcza,daje uczucie świeżości,ale nie zrobiła na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia. Pasta na mocną 4.
  • 6 sierpnia 2023 o 16:25
    Dobra pasta
    Pasta do zębów od Oral-B. Dosyć mocno miętowa. Biała. Bardzo dobrze się pieni i oczyszcza zęby. Dba o szkliwo i dziąsła i lekko wybiela zęby. W konsystencji czuć trochę jakby proszek. Ale nie przeszkadzało mi to w myciu. Małe opakowanie, ale wydajne. Po umyciu zębów dosyć długo utrzymuję się świeży oddech. Dziąsła podczas mycia tą pastą są faktycznie w lepszym stanie.
    Kaisja
    1 października 2021 o 19:38
    Pasta na 4+ - myje i pielęgnuje na 6, ale wybiela zaledwie na 3
    Pasta jest dobra w codziennej pielęgnacji. Nie tylko nie podrażnia wrażliwego szkliwa, co moje wrażliwe zęby szybko by odczuwały, ale jeszcze chroni je przed kwasową erozją i pomaga naprawiać szkliwo, a ponadto działa antybakteryjnie na dziąsła. W składzie ma fluorki cyny oraz sodu, ale akurat zasięgnęłam języka, i należę do osób, które fluoru się nie obawiają, a ja wręcz preferuję jego antypróchniczą obecność w pastach. W aplikacji też jest bardzo przyjemna. Smakuje rześką, świeżą, i niezbyt mocną miętą, na długo odświeżając jamę ustną i oddech, ma fajną, "akuratną" konsystencję, świetnie się pieniąc i do czysta spłukując. Pasta pozostawia poczucie porządnego odświeżenia oraz czystości, i tylko działanie wybielające ma trochę za słabe. Stosowałam ją tuż po testowaniu kilku nieciekawych past, które niestety przyciemniły mi zęby, i po tej paście do końca nie wyszłam ze swoją genetyczną bielą na prostą. Po tygodniu stosowania pasty kolor zębów się nieco rozjaśnił, ale do wymaganej bieli wróciłam dzięki innemu, sprawdzonemu specyfikowi w ciągu kolejnych 2-3 dni. Pasta jest dobra, ale spektakularnej bieli zębów nie zapewnia, więc wróciłabym do niej jedynie wówczas, gdyby znikły z oferty moje ulubione produkty.
    Zalety:
    • skuteczność – zęby są czyste, lśniące, jasne, ale bez spektakularnego efektu,
    • wydajność – dość dobra,
    • ochrona szkliwa - bez poczucia ich powleczenia jakąś substancją chemiczną,
    • zapach i smak – smaczna, świeża, nie drażniąca mięta – zapewniająca długotrwałe odświeżenie jamy ustnej i oddechu,
    • opakowanie – ładna, skromna, miękka, wygodna tubka
    Wady:
    • za słaby efekt wybielenia zębów – zęby są czyste i jasne, ale nie białe,
    • cena – dość wysoka – za niemal 20 zł można kupić bardzo dobre pasty, które naprawdę pielęgnują kompleksowo, skutecznie i wyraźnie, bezpiecznie wybielają zęby,
    Sawi92
    16 października 2020 o 23:54
    Bardzo fajna pasta
    Fajna pasta do zębów, co najważniejsze nie podrażnia ich więc bezpieczna przy dłuższym stosowaniu. Jeżeli chodzi o wybielanie to nie zauważyłam spektakularnego efektu (ale jeszcze nigdy nie zauważyłam przy żadnej innej paście).

Zobacz także inne Pasty do zębów