Maski do włosów

L'biotica Milk Therapy Hair Mask Regenerująca maska do włosów w formie czepka `Mleko migdałowe, banan, keratyna`

• 18 czerwca 2021 o 18:30
    Pomysł ciekawy
    Maska ma ładne opakowanie i całkiem fajny czepek. Zapach produktu taki średni. Po 15 minutach trzymania czepka na włosach, spłukałam je letnią wodą jak podaje producent. No i nie mogłam ich rozczesać. Moim zdaniem za słabo czepek był nasączony maską. Nie zauważyłam po kuracji żadnego pozytywnego działania. Lubię markę, ale ten produkt to bubel.
  • 16 kwietnia 2021 o 14:18
    Średnio
    Używa od:próbka
    Maskę otrzymałam w pudełku beglossy. Sam zamysł maski w czepku bardzo fajny, gorzej z wykonaniem. Produktu jest bardzo mało i postępując wg instrukcji nie da się dobrze nałożyć maski na włosy. Zapach jest średni, konsystencja dość rzadka. Sam czepek jest wielki, a naklejka, która ma go trzymać co chwilę mi się odklejała, co tylko mnie denerwowało, a takie maski mają raczej relaksować... Po wysuszeniu włosów zauważyłam, że są lekko odżywione, ale efekt nie jest wart zachodu. Byłabym zła gdybym zapłaciła za ten produkt pełną cenę, ale nie był też najgorszy.
    Zalety:
    • gładsze włosy po użyciu
    • duży czepek
    • słaba naklejka
    • mała ilość produktu
  • 11 kwietnia 2021 o 11:43
    Lubię cię L’biotico, ale ten produkt… no nie.
    Maskę do włosów w formie czepka znalazłam w boxie kosmetycznym. Ucieszyłam się, bo markę L’biotica lubię, ich produkty w większości dobrze działają na moje niesforne kosmyki. Sama forma czepka z maską również wydała mi się ciekawa, niejako innowacyjna. Niestety czar prysł szybko… Moje włosy to wysokopory w typie wurly. Są suche, puszą się i plączą. Dość mocno się przetłuszczają, myję je niemal codziennie metodą OMO. Lubią emolienty i proteiny, z humektantami różnie bywa. Nie jest łatwo je dociążyć. Maska została zamknięta w saszetce, na której znajdują się informacje na temat składników oraz sposobu użycia. W środku znalazłam czepek, który jest dość sporych rozmiarów. Dołączono do niego naklejkę mocującą – u mnie nie spełniała ona swojej funkcji, nie zabezpieczała czepka przed zsunięciem. Irytowała mnie, jak zresztą cały proces użycia maski. Mam długie włosy, wg producenta powinnam związać je w kucyk, by ułatwić rozprowadzenie maski. No dobra, wszystko pięknie, tylko dalej w opisie sposobu użycia znalazłam informację, że preparat znajdujący się w czepku należy rozprowadzić kolistymi ruchami. Przepraszam bardzo, ale jak wykonywać koliste ruchy na związanych włosach? Zwłaszcza, że tego preparatu jest taka ilość, że ledwo ją dostrzegłam :/. Okej, ostatecznie zrobiłam tak: osuszyłam włosy, lekko je zwinęłam (bez używania gumki), zawinęłam w czepek. Jak wspomniałam na początku, naklejka dołączona do niego nie pomogła, cały czas mi się zsuwał, musiałam go poprawiać. 10 minut, podczas których miałam go na głowie, nie było najlepiej spędzonym czasem, delikatnie mówiąc. Cały „zabieg” utrudniał też brzydki zapach zgniłego banana, fuj. Zazwyczaj chwalę L’bioticę za składy kosmetyków, ale w tym przypadku nie mogę tego zrobić. Wysoko w składzie znajdują się dwa silikony. Są one co prawda silikonami, które nie powinny nadbudowywać się na włosach, a ja sama nie jestem przeciwniczką używania produktów zawierających je, tutaj jednak mamy formę maski w czepku. To sprawia, że ma ona kontakt ze skórą głowy, do której mogą dotrzeć też silikony. Tego już nie jestem w stanie zaakceptować. Dalej w składzie jest również parafina i PEG. Z lepszych składników widzę: oliwę z oliwek, olej ze słodkich migdałów, ekstrakt z banana, hydrolizowany kolagen, keratynę, pantenol. Po zdjęciu czepka miałam wrażenie, że moje włosy wyglądają tak, jakbym żadnej maski nie nałożyła. Były poplątane, szorstkie, spuszone. KOSZMAR. Nie wiedziałam, co z tym fantem zrobić, więc po prostu nałożyłam stylizator i pozostawiłam włosy do naturalnego wyschnięcia. Było to wieczorem, a następnego dnia włosy wyglądały tak samo źle – dalej był jeden wielki puch, skręt osłabiony, szorstkie, nieprzyjemne w dotyku kłaki. Podsumowując, nie mogę niestety polecić recenzowanej maski. Nadal darzę sympatią L’bioticę, ale ten produkt jest po prostu niewypałem… Jak napisałam na samym początku, maskę znalazłam w boxie kosmetycznym, nie miałam zatem świadomości jej ceny. Z ciekawości sprawdziłam ją w Internecie i – o zgrozo – na niektórych stronach przekracza nawet 20 złotych! To chyba jakiś żart…
    Zalety:
    • forma czepka
    • skład
    Wady:
    • brak pozytywnych efektów, niespełnione obietnice producenta
    • włosy po użyciu maski były spuszone, szorstkie, poplątane
    • wysoka cena
    • mała ilość preparatu w czepku
    • zapach zgniłego banana
    • ciągła konieczność poprawiania czepka
    M_R_
    17 grudnia 2019 o 18:08
    Strata pieniędzy
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mam suche, kręcone włosy, które potrzebują dużej ilości nawilżenia i wygładzenia. Regularnie stosuję odżywki i maski do włosów w dużych ilościach. Zakupiłam ten produkt, ponieważ znam i lubię kosmetyki tej firmy. Dodatkowo, maseczka jest w wygodnej formie saszetki z czepkiem, idealna w podróż aby nie zabierać ze sobą wszystkich kosmetyków. Już po otwarciu opakowania wiedziałam, że będę zawiedziona. Czepek nie jest na gumce, tylko zaklejany na taśmę, która co chwila się odkleja. Myślałam, że w opakowaniu jest sam czepek, bez maski. Ku mojemu zdziwieniu po otworzeniu czepka zauważyłam niewielką ilość maseczki w środku. Produktu było dosłownie odrobinę, nie starczyło aby pokryć moje włosy (są średniej długości). Po zmyciu maski nie czułam absolutnie żadnych rezultatów, włosy były suche i sztywne. Musiałam nałożyć na nie inną odżywkę, bo inaczej nie dałabym rady nawet ich rozczesać. Pierwszy raz tak bardzo się zawiodłam na produkcie tej marki.
    Zalety:
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Minimalna ilość produktu
    • Niewygodny czepek, który ciągle się odkleja
    • Maska nie robi nic z włosami
  • 19 listopada 2019 o 20:02
    Masakra
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Szczerze kupiłam na promocji za 2 zł w Rossmann. Nawet 1zl bym za to nie dała. Myślałam że włosy będą naprawdę fajne. Nie dość że niesamowicie brzydki zapach to jeszcze malutko produktu i zero działania. Nie polecam
    Zalety:
    • Nic