Kupiłam tą kulkę na promocji za 4,20 zł, nie spodziewając się po niej właściwie niczego, na wypróbowanie. Antyperspiranty i dezodoranty bez aluminium kupuję non stop, zawsze staram się mieć kosmetyk tego typu w łazience. Nie spotkałam jeszcze takiego, który byłby dobrym zamiennikiem antyperspirantów zawierających aluminium. Przeważnie działają przez 2 godziny, a potem człowiek zaczyna śmierdzieć i musi się umyć ponownie. Jednak w trosce o własne zdrowie zawsze, kiedy jestem w domu, w weekendy, podczas urlopów itp. używam kosmetyków bez aluminium i po prostu częściej się myję.
Ale muszę przyznać, że niebieska kulka bez aluminium z Isany zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie.
CHRONI PRZED POTEM I PRZYKRYM ZAPACHEM
Nakładanie tej kulki jest problematyczne, bo bardzo długo się wchłania (ok. 15 min!). Ale kiedy już się wchłonie, to chroni przed potem i przykrym zapachem przez cały dzień. Jeżeli tylko się uczę, pracuję, robię zakupy i załatwiam sprawy na mieście, nie śmierdzę i nie mam mokrych plam pod pachami do końca dnia. Dopiero podczas intensywnego uprawiania sportu (np. bieganie, jazda na rowerze) pocę się bardzo mocno i po powrocie do domu muszę się umyć ponownie, żeby nie pojawił się przykry zapach - ale tak samo moje ciało zachowuje się po antyperspirantach zawierających aluminium.
NIE NA KAŻDĄ POGODĘ
Używam jej we wszystkie pory roku, ale nie latem. Ta kulka działa cudownie tylko wtedy, kiedy pogoda jest ciepła, umiarkowana lub chłodna - ale nie kiedy są upały. W wakacje, kiedy temperatura dochodzi do 34-35 stopni Celsjusza, po prostu przestaje działać.
PIĘKNIE PACHNIE
Niebieska Isana ma piękny, świeżo-kremowo-ogórkowo-aloesowo morski zapach. Niesamowicie mi się podoba :) Dodaje uczucia świeżości i czystości. Co więcej, utrzymuje się w ciągu dnia, ale nie jest denerwujący i nie powoduje bólu głowy.
MA WYGODNE OPAKOWANIE
Podoba mi się leciutkie, ładne, zgrabne plastikowe opakowanie. Kulka dozuje idealną ilość kosmetyku, gładko sunie po skórze (jeszcze delikatniej i milej niż kulki Nivea), nie trzeba jej dociskać do ciała, nie zacina się, nie przecieka.
MA NISKĄ CENĘ I JEST ŚREDNIO WYDAJNA
Jak już wspomniałam, zapłaciłam za ten kosmetyk 4,20 zł na promocji. Jestem w szoku, bo wcześniej wydawałam po 30 zł, 40 zł na antyperspiranty w kulce bez aluminium, które działały o wiele gorzej. Jedno opakowanie wystarcza mi na miesiąc codziennego używania.
PODSUMOWANIE
Polecam, polecam, polecam! :)
Zalety:
- chroni przed potem i przykrym zapachem
- pięknie, morsko-ogórkowo-aloesowo, świeżo i czysto pachnie
- brak aluminium w składzie
- wygodne, lekkie, bezproblemowe opakowanie
- wydajność
- niska cena na promocji