Tak jak zdecydowana większość, antyperspirantów czy dezodorantów ochronnych w moim domu zabraknąć nie można, ponieważ jest to tego typu kosmetyków, którego używa się codziennie bez zastanowienia. Ja najbardziej lubię te bardziej naturalne w składzie propozycje, ponieważ nie mam jakiś sporych problemów z potliwością, a one dzięki swojemu delikatnemu składowi nie podrażniają mojej wrażliwej skóry. Z marką Arganowe miałam już styczność przy kilku innych produktach i w większości były to właśnie dezodoranty, także jak łatwo idzie się domyślić, sprawdzają mi się one bardzo dobrze. Tym razem podczas zakupów w drogerii Rossmann dorzuciłam do koszyka produkt z serii z drzewem agarowym w formie roll-on, który należy do moich ulubionych opcji aplikowania antyperspirantów, w przeciwieństwie do np. sprayów.
Produkt zamknięty został w opakowaniu o pojemności 50 ml. Jest ono w neutralnych kolorach brązu oraz beżu wpadającego delikatnie w róż. Na opakowaniu przedstawione zostały wszelkie najważniejsze informacje o kosmetyku, czyli logo jego producenta, nazwa, opis, skład czy zalecany sposób użytku. Produkt ma bardzo prosty design, typowo informacyjny, a jednak mnie się podoba, jest na swój sposób elegancki i kojarzy mi się właśnie z kosmetykami o naturalnym składzie. Cena regularna wynosi tutaj około piętnastu złotych.
Dezodorant ma delikatny zapach. Jest on bardzo orzeźwiający, ale bardziej podchodzi w takie leśne, roślinne nuty, jednocześnie jest naprawdę bardzo ładny. Produkt w swoim składzie został oparty na ałunie, czyli naturalnym krysztale górskim, które pełni tutaj właśnie tę rolę ochronną przed potliwością, tworząc na skórze zabezpieczającą warstwę. Dalej znajdziemy także olejek arganowy o działaniu nawilżającym.
Muszę przyznać, że używałam tego produktu z niekłamaną przyjemnością. Przede wszystkim pozostawia on na skórze obiecaną warstwę ochronną, która nie jest lepka, a komfortowa w noszeniu. Dodatkowo nie podrażnia, może być śmiało stosowany nawet po goleniu. Chroni na bardzo długie godziny, za każdym razem, jak go użyłam od razu czułam się spokojnie, wiedziałam, że nie będę się dzięki niemu pocić ani odrobinki, nawet w sytuacjach stresowych czy podczas aktywności fizycznej. Nie ma też co ukrywać, że jest to produkt bardzo wydajny, był ze mną przez prawie trzy miesiące.
Jak dla mnie dezodorant ałunowy to produkt bez wad. Kolejna, udana propozycja od tego producenta, która mnie sobą zauroczyła. Polecam nie tylko ze względu na działanie, ale i przez zapach oraz naturalny skład. Bardzo przyjemny i łatwo dostępny kosmetyk.
Zalety:
- Skład