Dezodoranty i antyperspiranty

Arganove Naturalny dezodorant mineralny ałunowy roll-on `Drzewo agarowe`

• 23 lutego 2025 o 15:04
    mój ulubiony dezodorant bez aluminium :>
    Mam skórę suchą, ze skłonnością do podrażnień i alergii, dlatego długo szukałam dezodorantu bez alkoholu i związków aluminium, który po prostu jest skuteczny. Ten produkt najlepiej spełnia moje wymagania z dotychczas wypróbowanych :) ZALETY: skutecznie maskuje nieprzyjemny zapach potu nawet latem, czy przy zwiększonym wysiłku ma bardzo przyjemny, unisexowy zapach (pachnie trochę jak kadzidło, czy drzewo sandałowe) Nie jest to może zapach dla każdego, ale ja bardzo doceniam to, że nie jest ani słodki ani taki 'męsko-piżmowy', jak większość dezodorantow dostępnych na rynku (bardzo polecam też zapach 'green tea'-orzeźwiający i świeży, oraz 'cotton'-subtelny i mydlany) nie podrażnia, nie szczypie, nie uczula, nie przesusza skóry (nawet przy aplikacji na drobne ranki, czy świeżo po goleniu) wygodne, klasyczne opakowanie z aplikatorem roll-on WADY: krótki czas działania (12h) (w związku z tym, aplikuję go rano, na krótko przed wyjściem z domu i jeśli wychodzę jeszcze wieczorem to go reaplikuję w ciągu dnia) trzeba parę minut poczekać aż wyschnie, bo inaczej zostawia białe ślady na ubraniach (ale gdy już jest suchy, to nie plami ubrań ani na biało ani na żółto) jest to dezodorant więc nie zmniejsza potliwości (zaznaczam to, w razie gdyby ktoś jednak tego oczekiwał, aby nie było rozczarowań ;) jest dość drogi, jak na to, że jego wydajność nie zwala z nóg, dlatego polecam kupować go tylko na promocjach (w rossmanie są dość często) Podsumowując: nie dla każdego się sprawdzi, ale pozostaje moim faworytem w kategorii naturalnych dezodorantów
    Zalety:
    • unikalny zapach
    • skutecznie maskuje nieprzyjemny zapach
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • po wyschnięciu nie plami ubrań
    • nie zatyka porów
    Wady:
    • słaba wydajność
    • zanim wyschnie plami ciemne ubrania na biało
    • krótki czas działania
  • 7 czerwca 2024 o 9:31
    mocno podrażnia
    Szukałam antyperspirantu bez aluminium. Natknęłam się nie na antyperspirant, ale na ten dezodorant z dobrymi opiniami. Zakup jednak okazał się niewypałem. Lubię olejek arganowy, ale ten deo pachnie tak mocno, że zabija wszelkie zapachy wokół, nie tylko zapach potu. Podrażnia! Po kilku dniach użytkowania jedna z pach zaczęła swędzieć i powstała czerwona plama. Odstawiłam kosmetyk, pacha wygoiła się. Po ponownym zastosowaniu znowu po paru dniach to samo podrażnienie. Nie wiem, co może być przyczyną podrażnienia. Producent chwali się 99,7% naturalnych składników, co oczywiście nie gwarantuje bezpieczeństwa. Podejrzewam nadmiar perfum, ale pewna nie jestem.
    K7M777
    31 maja 2023 o 8:14
    bardzo dobry
    Kupiłam ten dezodorant całkowicie przypadkiem, szukając czegoś naturalnego i skutecznego, Marka niszowa, ale strzał w 10. Dezodorant okazał się skuteczny. Nie miałam problemu z potliwością w ciągu dnia, czy na siłownie. Aplikacja rano jest w moim przypadku skuteczną ochroną przed nieprzyjemnym zapachem przez cały dzień. Produkt ma bardzo dobry skład, nie uczula, nie podrażnia. Po depilacji też nie ma problemu z użyciem. Nie zaobserwowałam plam na ubraniu po stosowaniu, więc mogę stwierdzić, ze nie brudzi i nie odbarwia. Zapach produktu jest dość specyficzny, dla mnie nie pachnie ładnie, ale nie mam z tym problemu, bo nie śmierdzi. Opakowanie to roll-on z zakręcaną nakrętką w plastikowej butelce. Co ważne to produkt pochodzący z Polski. Za 50 mL zapłacimy ok. 15 zł. Produkt był dostępny w Rossmannie, teraz kupiłam przez internet.
    Zalety:
    • skuteczność
    Wady:
  • 2 lutego 2023 o 17:22
    Polecam
    Nie podraznia i bardzo ładnie pachnie. Dobrze nawilza I nie podraznia skory pod pachami. Nie ma czerwonych miejsc pod pachami. Uwielbiam ten antyperspirant. Kosztuje niewiele i jest łatwo dostępny. Ma bardzo dobry skład i jezt przyjazny dla skóry. Skład tez ma rewelacyjny.
    • Nie podraznia
    Ganette
    21 stycznia 2023 o 0:33
    Niestety u mnie się nie sprawdził...
    Kupiłam, bo chciałam przetestować coś nowego, naturalnego... Niestety u mnie się nie sprawdził, choć zapach ma ładny przy używaniu, jakoś w połowie dnia męczył mnie i nie chronił w ogóle przed przykrym zapachem. Zimą ok, latem zdecydowanie nie. Dla mnie jest za delikatny i nie czułam się z nim komfortowo, pomimo tego, że po otwarciu opakowania zapach bardzo mi się podobał, to niestety na dłuższe używanie tego kosmetyku się nie skuszę, a szkoda bo kosmetyki naturalne lubię i bardzo często stosuje.