WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Olejki do ciała

Nacomi Skin Care, Massage Oil Sweet Rassperry Cupcake Olejek do masażu 'Słodka, malinowa babeczka'

Nacomi Olejek do ciała Odżywczy - Malina 150ml
Nacomi Massage Oil

mdsoon
    9 sierpnia 2020 o 22:07
    Polubiliśmy się
    Kupiłam w celu stosowania go do masażu, urzekła mnie ta "malinowa babeczka". I rzeczywiście po nałożeniu olejku pachnie się cudownie :) Chociaż mnie ten zapach bardziej przypomina trochę malinową mambę albo bardziej Chupa Chupsa, tego o smaku lodów waniliowo-truskawkowych ;D Olejek świetnie sobie radzi z nawilżeniem skóry, a wiem, coś o tym, bo mam dosyć suchą skórę, miejscami nawet bardzo. I to jest ogromny plus. A druga ważna zaleta tego produktu, to wchłanialność. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, więc na spokojnie można nim się wymaziać, wskoczyć w ciuchy i ruszać na miasto :) Zapach długo utrzymuje się na ciele.
    Zalety:
    • wchłanialność
    • naturalny skład
    • zapach :)
    Wady:
    • opakowanie - wolałabym z pipetką
    Onaaa95
    4 kwietnia 2020 o 22:23
    Dla potrzebującej skóry
    Jestem posiadaczką suchej skóry. Niestety bardzo nie lubię używać balsamów, jest to dla mnie tortura... I niestety moja skóra na tym ucierpiała. Używałam kiedyś oliwek do ciała, ale było to bardzo męczące. Tłuste, nie wchlaniały się, po prostu nie. Tej zimy moja skóra doszła do takiego stanu, że musiałam znaleźć kosmetyk, który pomoże mi ją nawilżyć i nie będzie to dla mnie męczące. I tym sposobem trafiłam i wybrałam olejek do ciała (który nie jest jak oliwka!). Dlaczego akurat ten? Ma dobry skład, jest w dobrej cenie, jest kilka wariantów olejku, który można dopasować do siebie i jest łatwo dostępny zarówno stacjonarnie jak i online. Olejek nie jest tłusty jak oliwka co jest ogromnym plusem! Od razu po użyciu można wskakiwać w ubranie (w moim przypadku zawsze jest to piżama), nie pozostawia śladów, nie lepi się. Ma baaardzo delikatny zapach. Co dla mnie jest również kolejnym dużym plusem, ponieważ jestem wrażliwa na zapachy i lepiej żeby zapach był dla mnie mniej wyczuwalny niż za bardzo. Dlatego jeśli ktoś liczy na intensywny zapach babeczki, malin to może się rozczarować. Ja używam olejku wcierajac go w wilgotną jeszcze skórę. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu mając go na ciele, a naprawdę nie lubię smarować niczym skóry. Opakowanie jest również bardzo, bardzo komfortowe. Wystarczy przyciągąć, aby wydobyć produkt. Nic nie odkrecamy, nie podwazamy, wielki plus. Jedynym minusem jaki znalazłam po kilku użyciach to to jak olejek miesza się z zapachem ubrań/piżamy. Jestem naprawdę wyczulona na wszelkiego rodzaju zapachy i ten mi przeszkadza. Powstaje naprawdę niezbyt przyjemny zapach, który nie przypomina zapachu samego olejku. Nie ma to jednak tak dużego znaczenia aby zaprzestać użytkowania tego kosmetyku. Po prostu częściej zmieniam górę od piżamy ;)
  • 21 września 2019 o 16:10
    Doskonały!
    Produkt Nacomi to mój ulubiony olejek do pielęgnacji ciała i masażu! Kosmetyk doskonale nawilża i wygładza skórę, pozostawiając ją niezwykle miękką i jedwabistą. Radzi sobie z przesuszeniem i podrażnieniami, cudownie koi i relaksuje. Jest bardzo wydajny, a przy tym śmiesznie tani. Do tego ma piękny, słodki lecz nienachalny, długo utrzymujący się zapach. Polecam jako sposób na nawilżenie i wygładzenie skóry ciała, kosmetyk do masażu oraz łatwo dostępny i przyjemny w użytkowaniu element domowego spa :) Z chęcią kupię ponownie i wypróbuję inne wersje zapachowe :)
  • 27 sierpnia 2019 o 14:04
    Delikatna malina
    Uwielbiam olejki do ciała. Moimi ulubieńcami na chwilę obecną są te w metalowych butlach od firmy Fresh and Natural. Ale lubię testować tego typu produkty również innych marek. Jakiś czas temu przeglądając ofertę kosmetyczną jednego ze sklepów internetowych, trafiłam na mazidla Nacomi, którą bardzo lubię zresztą. Wśród kilku wariantów zapachowych recenzowanego olejku, ja się zdecydowałam na malinową babeczkę, choć sernik z borówkami kusil równie mocno:) Olej ma bardzo dobry skład i przyjemny, delikatny zapach malin... Niestety woń owa szybko ulatnia się że skóry. Dobrze się wchłania, zostawiając na skórze łagodny, ochronny film, który osobiście bardzo lubię, choć wiem, że nie każdemu ten fakt przypadnie do gustu. Kosmetyk nie brudzi ubrań, nie zostawia na nich tłustych plam. Świetnie nawilża, delikatnie natłuszcza i wygładza cialo. Lubię również używać go do ujędrniającego masażu biustu, który regularnie wykonywany przynosi faktyczne efekty. Olejek nie zapycha, nie podrażnia ani nie uczula mojej skóry. Jest produktem wydajnym, więc z pewnością skuszę się na inne jego wersje zapachowe.
    Zalety:
    • Skład, wydajność, przyjemny zapach, dzialanie
    Wady:
    • Spodziewałam się jednak nieco intensywniejszej i dłużej utrzymujące się woni :)