Olejki do ciała

Bielenda Japan Beauty, Japoński olejek do ciała `Nawilżenie - jaśmin + olej tsubaki`

Dinulka
    25 listopada 2023 o 17:30
    Niezbyt
    Na mnie ten olejek nie zrobił najlepszego wrażenia. Nie zauważyłam porządnego nawilżenia skory, jedynie natłuszczenie. Atomizer po jakimś czasie średnio dawał radę.
    _inga
    27 kwietnia 2021 o 1:08
    Nawilżający japoński olejek do ciała Japan Beauty, Bielenda
    Olejek kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie to butelka z atomizerem o pojemności 150 ml zapłaciłam około 14 zł. Ten olejek to fantastyczne ukojenie dal przesuszonej skóry. Olejek ma ładny zapach nie jest bardzo tłusty dość szybko się wchłania, dobrze nawilża, jest wydajny. Skóra jest wygładzona, zregenerowana i odżywiona. Olejek otula ładnym zapachem relaksuje, chętnie wrócę do niego latem.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • ujędrnia, wygładza
    • regeneruje
    • ładny zapach
    • dobrze się wchłania
    • łatwa aplikacja
    • wydajny
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 13 marca 2021 o 19:00
    Olejkowe cudeńko
    To bardzo niepozorny produkt. Plastikowa buteleczka z atomizerem, cena raczej niska - między 10, a 20 zł. A w środku prawdziwe bogactwo: olejki z awokado, sojowy, ze słodkich migdałów, słonecznikowy, tsubaki, witamina E, wyciąg z jaśminu, roślinne składniki i emolienty. Wszystko prezentuje się bardzo dobrze i sprawia, że olejek nie jest ciężki - przyjemny i lekki. Dostępny jest w trzech wersjach, ta ma piękny, kwiatowy, raczej delikatny zapach z nutą jaśminu. Moja skóra ciała nie jest bardzo sucha i nie lubię nakładać na nią bezpośrednio olejków - choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby w taki sposób ten produkt używać. Ja jednak zawsze nałożę za dużo , a nie lubię mocnęj, tłustej warstwy na skórze. Upodobałam sobie go jako dodatek do kąpieli oraz kawowych peelingów, które często sama robię. Dodany do kąpieli w wannie sprawia, że skóra jest gładka, miękka, nawilżona i nie potrzeba na nią już nakładać balsamu. Tak samo sprawa ma się jeśli dodamy go do peelingu kawowego. Pozostawia wtedy na skórze delikatną warstewkę - taką w sam raz dla mnie, bez efektu "tłuściocha" ;) Można dać także kapkę do balsamu do ciała aby wzmocnić jego działanie. Atomizer jest bardzo wygodny bez względu na to w jaki sposób używamy olejku. To produkt bardzo uniwersalny i biorąc pod uwagę skład i cenę jest na prawdę warty zainteresowania.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    • Uniwersalność
  • 7 lutego 2021 o 0:41
    Perełka
    Olejek dostałam w prezencie,i jak się okazało w bardzo trafnym prezencie. Inaczej zapewne nie siegnelabym po niego w sklepie z obawy przed tłustą konsystencją i lepkością. Okazało się że produkt jest strzałem w dziesiątkę ???? Delikatny, szybko się wchłania jednocześnie sprawiając że skóra staje się jedwabista i pięknie rozświetlona. Produkt nie jest strasznie tłusty o czym świadczy łatwość użytkowania, brak akcji typu - nie da się pryskać bo butelka jest tłustą itp Zapach ładny chociaż bardzo słabo wyczuwalny. Osobiście stosując rano i wieczorem opakowanie spokojnie wystarcza mi na 1-1,5miesiaca. uwielbiam i polecam
    • ładne opakowanie
    • działanie
    Wady:
    • zbyt słaby zapach
  • 16 sierpnia 2020 o 20:11
    Super olejek
    Kosmetyk jest u mnie przydatny do opalania jak i do nawilżania skóry. Świetne pachnie. Po wysmarowaniu moja skóra jest bardzo delikatna w dotyku. Na długo nawilżona. Nawet po prysznicu jest miękka. Tak jakby olejek nie spłukiwał się i zostawiał skórę dalej nawilżoną. Fajnie się rozprowadza na skórze. Wydala piękny kwiatowy zapach. Jest koloru złocistego. Nie jest drogi. Nie uczulił i nie podrażnił. Uwielbiam ten olejek. Był ze mną nad morzem i jest dalej w ogródku przy domu :) Opakowanie z wygodnym atomizerem.
    Zalety:
    • Działanie , zapach.