Jako osoba o skórze skłonnej do podrażnień, zwłaszcza po depilacji, od zawsze miałam problem ze znalezieniem odpowiedniego masła do ciała. Większość produktów albo powodowała pieczenie, albo nie zapewniała wystarczającego nawilżenia. Alma K Hydrate, Nutritive Body Butter okazało się jednak kosmetykiem, który spełnił wszystkie moje oczekiwania.
Masło znajduje się w plastikowym słoiczku o minimalistycznym, eleganckim designie. Biała, prosta estetyka opakowania sprawia, że produkt wygląda bardzo schludnie i stylowo. Słoiczek jest solidny, wygodny w użyciu i pozwala na łatwe wydobycie kosmetyku do ostatniej kropli. Na opakowaniu umieszczono podstawowe informacje o produkcie, co podkreśla jego funkcjonalność i estetykę.
Konsystencja masła jest gęsta, treściwa i niezwykle odżywcza. Mimo bogatej formuły bardzo dobrze rozprowadza się na skórze i wchłania szybciej, niż można by się spodziewać po tak intensywnie nawilżającym kosmetyku. Nie pozostawia tłustego ani lepkiego filmu, co jest ogromną zaletą. Dzięki temu można stosować je zarówno na noc, jak i na dzień, bez obaw o dyskomfort. Produkt jest bardzo wydajny, ponieważ niewielka ilość wystarcza do pokrycia dużej powierzchni skóry, co czyni go niezwykle ekonomicznym wyborem.
Zapach tego masła to prawdziwa uczta dla zmysłów. Jest subtelny, elegancki i przyjemny, ale jednocześnie nieprzytłaczający. Po nałożeniu kosmetyku na skórę można poczuć się jak w ekskluzywnym spa, co sprawia, że jego aplikacja staje się nie tylko codziennym rytuałem pielęgnacyjnym, ale także momentem relaksu. Zapach utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas, jednak nie koliduje z perfumami, co sprawia, że jest bardzo uniwersalny.
Najważniejszym aspektem, który sprawił, że zakochałam się w tym produkcie, jest jego działanie. Skóra po zastosowaniu masła staje się jedwabiście gładka, głęboko nawilżona i ukojona. W moim przypadku największym testem dla kosmetyku jest możliwość używania go po depilacji, kiedy skóra jest wyjątkowo wrażliwa i podatna na podrażnienia. Większość produktów powodowała pieczenie i dyskomfort, natomiast to masło sprawdza się doskonale - koi skórę, nie wywołuje zaczerwienień i pozostawia ją przyjemnie miękką.
Jestem tak zachwycona tym produktem, że postanowiłam kupić kolejne opakowanie dla mojej przyjaciółki. Uważam, że jest to jedno z najlepszych maseł do ciała, jakie kiedykolwiek miałam okazję stosować. Łączy w sobie luksusową pielęgnację, piękny zapach i doskonałe właściwości nawilżające, dlatego mogę je szczerze polecić każdemu, kto szuka kosmetyku idealnego.
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl