Kremy uniwersalne

Fridge 1.1 Face The Cream Odżywczy krem do twarzy

• 11 listopada 2022 o 20:28
    Przereklamowany
    Kupiłam ten produkt, ponieważ cenie sobie działanie różanych składników, wielokrotnie widziałam go na różnych profilach na instagramie i byłam bardzo ciekawa jak sprawdzi się dla mnie krem, który powinien być trzymany w lodówce. Jako, że ówcześnie potrzebowałam zarówno kremu do twarzy jak i do ciała to kupiłam od razu dwa z Fridge i wydałam kupę kasy w nadziei, że produkt z lodówki da ukojenie mojej suchej skórze. Koncept lodówkowy wydawał mi się być interesujący, ale koniec końców u mnie się zupełnie nie sprawdził. Po pierwsze nie jest to wygodne latać do lodówki rano i wieczorem po krem. Co do braku konserwantów też mam wątpliwości, czy jest sens wydawać takie pieniądze na krem, na który producent daje gwaracje 2,5 miesiąca. Nie wiem jak u innych, ale ja nie zużyłam całego kremu w tym terminie ważności. Ponadto, to opakowanie z pompką poza tym, że ładnie wygląda jest totalnym niewypałem moim zdaniem. Jak dochodzimy do końcówki kremu to bardzo trudno "wyciagnąć" resztkę, a rady producenta by potrząsnąć butelką itd. średnio się sprawdzają... dlatego oceny wydajności się nie podejmę, bo nie ułatwia tego ani bardzo krótka data ważności ani źle zaprojektowane opakowanie dla tej konsystencji. Co do efektów - dla mojej suchej skóry zupełnie się nie sprawdziło. By faktycznie zniwelować uczucie ściągniętej skóry po myciu, stosowałam najpierw ten krem, a potem dokładałam kolejny innej marki. Byłam bardzo rozczarowana, że wydałam tyle pieniędzy na innowacyjny produkt, który w założeniu powinien ładnie nawilżać a tego nie robi. Zapach - dla mnie nieporozumienie. Wiem, że to naturalny produkt, musi być trzymany w lodówce itd., ale mój pachniał po prostu nieprzyjemnie, mdło. Akurat zapach kremów do twarzy jest bardzo ważny bo w dużej mierze od niego zależy przyjemność aplikacji. Tutaj również wielkie rozczarowanie. Za ten skład, który producent oferuje to ta cena to po prostu przegięcie. W moim przypadku, stosowałam dużo lepsze kremy o bardzo interesujących składach i niższej cenie (i dłuższej dacie przydatności). Wydałam prawie 500 zł na dwa kosmetyki i obydwa mnie rozczarowały.
  • 16 maja 2022 o 20:44
    Idealne ukojenie
    Idealne ukojenie dla mojej normalnej a czasami przesuszonej cery. Po ciąży przyszedł czas na "renowację" twarzy: przebarwienia, opuchlizna pod oczami, przesuszenia skóry. Tak naprawdę to długo przymierzałam się do tego kremu Fridge 1.1 oraz pod oczy 4.1.... I jedyne co, to bardzo żałuję, że tyle czekałam. Bo efekty miło mnie zaskoczyły. Dość trudno u mnie wywołać efekt WOW w kremach. Byłam osobą, które ciągle poszukiwała idealnego eliksiru dla twarzy i pod oczy. Kończyło się to tak, że co kupowałam dobry krem w super drogerii dobrych marek - to czekałam na efekty - a one nie przychodziły. Owszem, była skóra nawilżona, ale oczekiwałam czegoś więcej. Porzucałam kremy w słoiczkach - po kilku tygodniach. Frdge sprawiło to, że pierwszy raz zużyłam krem do końca i to z ogromną przyjemnością. Bo efekty szybko są widoczne. W końcu zamówiłam Fridge 1.1 do twarzy i 4.1 pod oczy i czekam na WOW. Jest WOW to nareszcie widzę i czuję! Przebarwienia po ciąży na twarzy (takie plamki) zniknęły. Cera stała się tak cudnie nawilżona, że bywały dni, kiedy nie kremowałam twarzy i nie czułam żadnego ściągnięcia (wiadomo: małe dziecko, nieprzespane noce i redukcja innych czynności do minimum - byleby przetrwać i odpocząć) Krem Fridge sprawił, że skóra jest aksamitna, mięciutka i taka sprężysta. Najwięcej komplementów usłyszałam właśnie po ciąży (trzeciej - już po 40-stce): że młodnieje a nie starzeje się. A to chyba krem zaczął działąć :). Jest jeden minus kremu - chodzenie do kuchni do lodówki - rodzina myśli, że chodzisz podjadać a ja się kremikami smaruje ha ha. A na poważnie to obliczyłam, że mam z sypialni do lodówki 43 kroki w jedną stronę także opłacało mi się kremować przy lodówce w kuchni.
    Zalety:
    • szybki efekt WOW - wyrównanie kolorytu skóry
    • ekstra nawilżenie
    • niespotykana miękkość skóry - trudno to opisać - trzeba doświadczyć
    • zapach różany - cudny
    • odkąd stosuję kremy Fridge zanikł problem "wyprysków - niespodzianek"
    Wady:
    • jest dość kosztowny, jednak często można kupić w promocji - choć uważam, że jest wart swojej ceny
    • trwałość - 2,5 miesiąca - oficjalnie - ja zużyłam w ciągu 3,5 miesiąca i krem niczym nie stracił na wartości (warunek: przechowywanie w lodówce) - dla mnie to nie jest wada ale wiem, że tak krótki termin ważności może początkowo sprawiać kłopot
    stheo
    16 maja 2022 o 2:17
    Tak-dla przesuszonej cery
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Bardzo dobry na zimę. Mam cerę mieszaną, która jednak w zimie ulega przesuszeniu ze względu na ogrzewanie. Ten krem jest w takich sytuacjach jak otulająca kołderka, a jego różany zapach przynosi też ukojenie dla zmysłów
    Zalety:
    • treściwa konsystencja;
    • chroni przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych;
    • piękny różany zapach;
    • nawilża nawet bardzo suchą i wrażliwą cerę.
    Wady:
    • Cena-jest krem różany innej polskiej marki, nie będę jej tu przytaczać, który kosztuje 40 zł, a radzi sobie z suchą cerą lepiej niż ten i pozbywa się wszelkich zaczerwienień w trzy sekundy. Ten po prostu tego nie potrafi.
  • 10 maja 2022 o 9:44
    Cudowny krem o niezwykłych właściwościach
    Przepięknie się wchłania, na jedno użycie wystarczy niewielka ilość, mocno odżywczy ale skóra nie lepi się i nie jest obciążona. Krem jest idealny dla skóry suchej - u mnie sprawdził się doskonale! Kompozycja składników pozytywnie wpływa na kondycję cery, wygładza i głęboko nawilża. Posiada właściwości ujędrniające, przeciwzmarszczkowe i rozświetlające. W składzie jest bardzo duża ilość witaminy C, która stymuluje syntezę kolagenu, odpowiedzialnego za jędrność i elastyczność skóry. W efekcie twarz wygląda na bardziej promienną i młodszą. Idealnie łączy się z serum różanym 4.8 którego jestem już samozwańczą ambasadorką
    Zalety:
    • widoczne efekty w krótkim czasie
    • skład
  • 25 marca 2022 o 7:10
    Miał być mój
    Kremy różane, więcej kosmetyki różane to produkty obok których nigdy nie przechodzę obojętne, wiec i tan wpadł w moje ręce. Skład dobry a nawet bardzo dobry - chociaż co do braku konserwantów to mam pewne uwagi. Trzymanie w lodówce jest niepraktyczne i sprawia kłopoty w aplikacji. Zapach mdły, duszący. Produkt rzeczywiście nawilża i ujędrnia skórę. Nie zużyłam opakowania przed końcem terminu ważności, dlatego mam duże problemy w ocenie wydajności produktu, gdyby jego termin był dłuższy to wykorzystałabym go w pewnie całości. Opakowanie proste i ładne, mi się podoba. Zachęcam do przetestowania. Pomimo wielu zalet i bardzo ciekawego pomysłu, krem nie został ze mną na dłużej.
    • Skład z niewielkim wyjątkiem
    • Działanie
    Wady:
    • Zapach nie jest wadą ale mnie rozczarował.
    • Nie wygodnie przechowywanie i użytkowanie.