Lakiery hybrydowe

Niuqi Baza hybrydowa kauczukowa UV/LED

Nasi użytkownicy zostawili 70 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 października 2024 o 13:10
    Poznałam lepsze
    Była to pierwsza baza pod hybrydy, jaką zakupiłam. Zaintrygowały mnie fajne kolorki oraz niebanalna szata graficzna. Miałam bazę w odcieniu beżu. Pracowałam natomiast na lampie Futuro Touch od Neonail Kolory, krycie- tutaj nie mialam zastrzeżeń. Podobało się mi również, że baza pozwalała nadbudować- choć nie za dużo oczywiście- uszkodzony bądź ułamany paznokieć. Baza jest gęsta , wydajna i oczywiście niedroga. W końcu to produkt " biedronkowy, nie mógł więc kosztować zbyt wielu monet. A mimo to baza nie do końca mi podpasowala. Z przyczepnością bazy bywalo bowiem różnie. Najczęściej jednak trzymała mani trochę ponad tydzień, góra do półtora tygodnia. Potem wszystko zaczynało się lekko odwarstwia i powoli odklejać. W konsekwencji pazurki trzeba było robić od nowa. Szkoda. Dla mnie - podobnie jak dla jednej z Poprzedniczek - przyczepność jest ważna. Ostatecznie przerzuciłam się na bazy innej marki. Niuwi zła nie była, ale ponownego zakupu raczej nie planuję właśnie ze względu na dosyć nietrwały efekt.
    • krycie
    • kolor
    Wady:
    • słaba przyczepność
  • 7 września 2024 o 21:17
    Dla mnie najlepsza !
    Hybrydy sobie sama w domu robię od lat i testowałam wiele marek, ale od kiedy w biedronce pojawiły się lakiery,topy,bazy to nie kupuje żadnych innych. Bazę można nałożyć pod lakier lub samodzielnie jako odcień plus top, jest gęsta dobrze się rozprowadza, utrzymuje się bardzo długo3-4 tyg. u mnie nic nie odpryskuje, zmywa się też bez problemu. Gama kolorystyczna jest duża od beżów po róże gdzieś nawet kiedyś były z drobinkami no mega i często są w promocji, za tą cenę czyli około 10 zł. naprawdę warto ! Polecam i początkującym i zaawansowanym.
    • Odpowiedni pędzelek
    • Duża gama kolorystyczna
  • 20 maja 2024 o 11:39
    Dla mnie niewypał
    Kupiłam tę bazę w kolorze brzoskwiniowym z polecenia koleżanki, ale u mnie się nie sprawdziła. Paznokcie przygotowałam w taki sam sposób, jak przy pracy z innymi bazami i po prostu ta baza mi się nie trzyma. Kolor też mi nie podszedł, z jakiegoś powodu ta baza jest rozwarstwiona i czasami kolor na paznokciach się różni pomimo nałożenia tej samej ilości. Bardzo mnie to denerwowało, ponieważ różnica w odcieniach była zdecydowanie widoczna, a nie miałam zamiaru poświęcać więcej czasu na zdejmowanie i nakładanie od nowa bez gwarancji, że tym razem kolor wyjdzie taki, jak na innych paznokciach. Więcej nie kupię, są lepsze produkty.
    Zalety:
    Wady:
    • Nierównomierny kolor
    • Mała trwałość
  • 18 marca 2024 o 20:33
    Baza idealna
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    To moja ulubiona baza, do tego za niewielkie pieniądze i łatwo dostępna bo sieci sklepów Biedronka. Baza jest gęsta, przez co z łatwością można ją rozprowadzić "nie zalewając" skórek. Jest dobra też do delikatnej nadbudowy paznokcia jeśli zajdzie taka konieczność. Idealna jako baza pod lakier hybrydowy, lub dobrana w odpowiednim odcieniu może wystarczyć jako całość maniciure- wystarczy baza +top. Mega polecam, szczególnie sobom które rozpoczynają dopiero przygodę z maniuciure hybrydowym bo ciężko nią zrobić sobie "krzywde" Baza jest bardzo trwała. Dobrze trzyma się płytki paznokcia (oczywiście po jego odpowiednim przygotowaniu ???? )
  • 18 marca 2024 o 20:22
    Proteinowa siostra bardziej mnie lubi
    Ojej, nie zliczę, ile posiadam odcieni bazy kauczukowej Niuqi. Zaczynając od klasycznych beży, na brokatowej brzoskwini kończąc. Cały czas daję im szansę (mój problem z nimi opisałam poniżej), głównie ze względu na piękne kolory. Ale proteinowa siostra służy mi lepiej. 1) Opakowanie To klasyczna butelka hybrydowych produktów marki Niuqi. Lubię fakt, że na opakowaniu dość czytelnie został oznaczony rodzaj koloru (wraz z pokolorowaniem nim nakrętki). Pędzelek jest cienki, nie rozwarstwia się. Całkiem przyjemnie nakłada się nim bazę. Nie tworzą się smugi. 2) Krycie / praca lakierem Baza jest gęsta, ale cały czas rzadsza niż proteinowa. Pachnie specyficznie, ale nie tak octowo jak jej siostra wspomniana powyżej. Całkiem ładnie się poziomuje. Polecam tutaj kłaść cieńsze warstwy, przy grubych możemy stracić kontrolę nad produktem i zalać skórki (ta zasada dotyczy chyba i lakierów i baz i topów:)). Baza kryje całkiem ok, przy czym warto tutaj zaznaczyć, że jej kolory są bardzo naturalne. Osobiście raz zostawiłam ją solo (w odcieniu brokatowej brzoskwini) i efekt bardzo mi się podobał. Nałożyłam standardowo dwie warstwy produktu i przykryłam je topem. Drobinki delikatnie się mieniły, efekt był naprawdę ładny. 3) Jak baza się trzyma? Ehhh.... O ile bazy proteinowe trzymają się dobrze mojej płytki (mam raczej słabe paznokcie), tak baza kauczukowa nie daje rady. Po 1,5 tygodnia zaczyna odchodzić od paznokcia, przez co wszędzie ją zahaczam i ostatecznie muszę zdjąć całe mani i zrobić na nowo. Generalnie wolę bazy proteinowe marki Niuqi. Głównie ze względu na lepszą przyczepność do płytki. Oczywiście trzeba zaznaczyć fakt, że te bazy są tanie, generalnie warto je wypróbować. Daję 3/5. Ale to takie 3 z plusem. Jednak przyczepność u mnie ma bardzo duże znaczenie.
    Zalety:
    • 1) przyjemna konsystencja do pracy - ciężko zalać nią skórki
    • 2) jest tania
    • 3) ma ładne, naturalne odcienie - beżowe, delikatne róże, brokaty
    Wady:
    • 1) nie trzyma się mojej płytki, po 1,5 tygodnia zaczyna odchodzić od paznokcia