Lakiery hybrydowe

Niuqi Cat Eye, Lakier hybrydowy kolor UV/LED

• 30 listopada 2021 o 21:12
    Fajny jest
    Ten lakier kupiłam w biedronce za około 10 zł zapłaciłam. Ja akurat zdecydowałam się na zakup wszystkich kolorów, a dodatkowo do lakierów dołączone są magnesy. Już po nałożeniu pierwszej warstwy idealne krycie było, ale m jak zastosowałam magnesy to idealnie wyglądały paznokcie. Jestem bardzo zadowolona i z czasem napewno znowu kupię.
  • 13 kwietnia 2020 o 15:33
    Fajny bajer za nieco ponad dychę ;)!
    Jest to mój pierwszy lakier z efektem kociego oka - nie mam pojęcia dlaczego skusiłam się dopiero teraz, bo taki efekt strasznie mi się podoba :D Po bardzo pozytywnych wrażeniach ze zwykłą wersją hybryd Niuqi, zaczęłam zwracać uwagę na limitowane wersje tych lakierów. W gazetce kocie oko wyglądało bardzo interesująco, gdy dopadłam je na żywo - entuzjazm nieco opadł. Jedynie fiolet i czerń wyglądały fajnie, miałam nie brać żadnego, ale wrzuciłam czarny. Moje obawy były nieuzasadnione, bo lakier jest doskonałej jakości, a efekt przyciąga spojrzenia ;)
    Zalety:
    • KOLOR: Oceniam czerń. Lakier ma kolor czarno-stalowy, z mnóstwem perłowo-metalicznych drobinek. Początkowo przeraziłam się, bo wyglądał jak tandetny, perłowy lakier z lat 90, ale po poprawnym wykonaniu wygląda pięknie. Efekt kociego oka jest widoczny - ja nakładam zgodnie z instrukcją 2 warstwy. Lakier jest czarny, a "ruszająca się", lśniąca smuga jest stalowo-srebrna. Kocie oko wygląda pięknie zarówno w towarzystwie stonowanych, beżowych odcieni, jak i letnich, neonowych. W internecie można znaleźć mnóstwo inspiracji do wykorzystania z czarnym odcieniem.
    • TRWAŁOŚĆ: Myślałam, że efekt będzie z czasem blakł, drobinki będą się ścierać - nic bardziej mylnego. Efekt utrzymuje się przez cały czas. Lakier trwa w nienaruszonym stanie niemal przez 2 tygodnie.
    • PĘDZELEK: Podobnie, jak w klasycznej wersji hybryd, pędzelek ma standardowy kształt i grubość. Nie wypadają z niego włosy. Generalnie cały zestaw jest wykonany porządnie, ładnie zapakowany, magnesik też działa bez zarzutu.
    • CENA: Jest to chyba najtańsza opcja na kocie oko, dostępna w naszym kraju. Lakier + magnes zapakowane w pudełeczko za nieco ponad 10 zł. Dla mnie bomba, nawet jeśli nie podejdzie mi do końca ten efekt, to zawsze można wykorzystać go w kombinacji z innymi lakierami.
    Wady:
    • Jedyną wadą, za którą odejmę gwiazdkę jest to, że niektóre dziewczyny mogą być zawiedzione po pierwszej aplikacji. Się naoglądałam w internecie wielu zdjęć z efektem kociego oka i oczami wyobraźni już widziałam u siebie takie cuda. Po pierwszym starciu z zestawem był delikatny zawód: efekt nie był tak intensywny, nie był taki "wow" jak na instagramowych zdjęciach. Trzeba dokładnie pilnować czasu, uważać na dłoń, aby się nie poruszyła, dokładnie wymieszać lakier. Ponadto, aby efekt był bardziej staranny, zalecane jest aby każdy palec robić oddzielnie. Nie jest to zatem produkt dla niecierpliwych, początkujących i nie do częstego użytku. Fajny do zrobienia sobie zdobienia od czasu do czasu - ja nie mam aż tyle cierpliwości by nabyć wszystkie odcienie i co tydzień bawić się tym zestawem.
  • 11 kwietnia 2020 o 22:45
    Fajny gadżet
    Na początku napisze, że jest to moje pierwsze spotkanie z lakierami typu cat eye i nie mam porównania do innych marek. Zestaw kupiłam z ciekawości w Biedronce za całe 12,90 zł. Manicure hybrydowy robię sama w domu i jest to dla mnie po postu małe urozmaicenie :) Zestaw składa się z lakieru oraz magnesu za pomocą którego uzyskujemy efekt cat eye. Magnes dokładamy na odległość kilku mm na drugą warstwę lakieru przed jego utrwaleniem w lampie. Posiadam kolor fioletowy, sam w sobie jest bardzo ładny, a dodatkowy efekt kociego okaz tylko dodaje mu uroku. Widziałam też inne wersje kolorystyczne. Lakier ma fajną konsystencję, nie za rzadką nie za gęsta. Dwie cienkie warstwy w zupełności wystarczą do pełnego krycia. Używałam go razem z bazą i topem z Semilaca i mimo prac w ogrodzie przetrwały bez problemu do odrostu. Reasumując jest to na prawdę fajny i nie drogi zestaw do wykonania manicure z efektem kociego oka. Z lakierem pracuje się fajnie, daje łady efekt i jest trwały (baza i top z Semilaca) - czego chcieć więcej ? :) No dobra jest jedna wada -dostępność, te lakiery widziałam tylko w Biedronce i to w dosyć ograniczonych ilościach, trzeba mieć trochę szczęścia aby na nie trafić.
    Zalety:
    • Bezproblemowy w pracy
    • Ładny efekt
    Wady:
    • Dostępność
  • 5 kwietnia 2020 o 15:42
    Cat Eye do domowego zaciszu
    Produkt zakupiłam w biedronce, dostępny jest on w 5 wersjach kolorystycznych: fiolet, róż, czerń, zieleń oraz brąz. Ja zdecydowałam się na zakup trzech kolorów : fioletu, zieleni oraz czerni. Do zestawu dołączony jest magnes za pomocą którego można wykonać efekt kociego oka. Opakowanie zawiera również instrukcję. Lakier sam w sobie mocno napigmentowany chodź czasem miałam wrażenie że jest on dosyć ciemny i wygląda jak drobinki danego koloru zawieszone w czerni. Robiłam efekt kociego oka w dwóch wersjach i w moim przypadku wyszło lepiej gdy przed nałożeniem lakieru Cat eye nałożyłam na bazę kolor czarny, źrenica naszego kota była wtedy bardziej widoczna. Pomysł fajny, urozmaicenie domowego zdobienia paznokci, w przyrównaniu do marek konkurencyjnych i droższych posiadający w swojej ofercie Cat Eye mam wrażenie jest trochę słabszy, może być to też wina słabszego magnesu dołączonego do zestawu lecz dla mnie jako samouka i osoby robiącej paznokcie wyłącznie sobie, lakier zdaje swój test :) ładne kolory, każdy znajdzie coś dla siebie.
    Zalety:
    • wybór kolorów
    • fajny pomysł na efekt zdobienia we własnym domu
    • cena zachęcająca jak na lakier hybrydowy Cat Eye ( ja kupiłam go za 12,99)
    Wady:
    • dostępność ( lecz jest to minus związany że firma nie ma swojego sklepu internetowego nad czym bardzo ubolewam) ale wiem że ostatnio lakiery Cat Eye były uzupełniane