Tusze i tinty do brwi

Manhattan Wonder’full Brow Mascara Koloryzujący żel do brwi

2 na 51 opinię

• 10 marca 2020 o 9:28
    ogólnokształt jest na nie
    Mam bzika na punkcie swoich brwi i zapuściłam je na tyle, że w sumie nie musiałabym ich malowac i żel by wystarczył. Ten żel kupiłam w sumie w ciemno, po prostu chciałam spróbować czegoś nowego. Jest to żel zawierający tzw.włókna imitujące włoski. Szczerze nie do końca przepadam za takimi żelami i wolę te zwykłe. Do wyboru był chyba 3 odcienie, ja mam najciemniejszy brąz 003 DARK. Ten kolor jest naprawdę ciemny, neutralny. Nie wpada w żadne rudości,ale nie jest też czarny. Jak na ciemny brąz moim zdaniem naprawdę ciemny. Żel ma małe opakowanie i króciutką szczoteczkę spiralkę (jak np. żel z Essence). Lubię takie proste szczoteczki, bo są łatwiejsze w operowaniu niż te z kulką z przodu jak Maybelline czy Loreal. Na szczoteczce zbiera się bardzo dużo produktu i kończymy z wielkim ciemnym kleksem na brwi. Pierwsze 2 tygodnie musiałam przed każdym użyciem wycierać nadmiar produktu w chusteczkę. Obecnie żel mam miesiąc i nadal trzeba bardzo delikatnie muskać szczoteczką brwi, bo robi kleksy. Nie wiem, ale wydajne mi się, że nadmiar produktu wchodzi w załamania tej spiralnej szczoteczki i przy dociskaniu do włosków zostawia kleksa. Dodatkowo na brwiach żel zostawia grudki, pierwszy raz coś takiego mi się zdarza i trzeba później bardzo dobrze brwi wyczesać czystą szczoteczką. Żel naprawdę mocno utrwala brwi. Jest to najmocniejszy żel jaki dotychczas miałam a miałam ich sporo. Moje brwi są z natury długie i niesforne i mimo przycinania i tak czasem nie trzymają się na miejscu. Ten produkt utrzymuje je w ładzie przez cał dzień. Nie wyglądają na posklejane, ale w dotyku czuć że są lekko usztywnione. Jak wspomniałam na początku żel zawiera włókna, ale nie jest ich wiele. Nie daje efektu brwi dziadka tak jak np. żel z Artdeco, który włokien miał od groma. Ten żel zawiera ich na tyle mało, że nie są jakoś bardzo widoczne i przy moich gęstych, grubych brwiach ten efekt zagęszczenia jest i wygląda naturalnie. Nie widać tych włokien. Tak więc ten efekt zagęszczenia naprawdę muszę pochwalić. Żel utrzymuje się przez cały dzień, ale mimo to nie mam o nim ogólnej dobrej opinii. Mimo ładnego i delikatnego efektu wypełnienia brwi, to całkokształt wypada słabo i nie polecam. Na pewno można znaleźć lepsze i tańsze żele (ten kosztuje ok.6 e) sposród zwykłych żeli do brwi. Z tymi z włoknami nie mam za bardzo doświadczenia, więc tutaj nie wiem.
    Zalety:
    • ma mało włókien, więc naturalnie imituje włoski i brwi wyglądają na pełniejsze, ale te włokna nie obklejają brwi na około robiąc efekt brwi starca
    • mocno utrwala włoski
    Wady:
    • bardzo dużo produktu na szczoteczce, robi wielkie kleksy na brwiach nawet po mies. stosowania
    • żel zostawia grudki na brwiach co widać

Zobacz także inne Tusze i tinty do brwi