Kremy pod oczy

L'Oreal Paris Age Perfect, Golden Age, Rose Eye Cream 60+ Złoty Wiek, Różany krem rozświetlający pod oczy 60+

4 na 51 opinię

• 24 listopada 2021 o 14:57
    ciekawy
    Krem kupiłam z rozpędu na jakiejś sporej promocji w Biedrze, nawet nie zwracając uwagi, że to krem 60+ ( a ja jestem przed 40-stką ). No ale biorąc pod uwagę fakt, że moja skóra pod oczami nie jest w idealnym stanie ( zmarszczki, duże cienie ) - postanowiłam spróbować. Krem jest w zgrabnym, otwieranym pudełeczku, choć nie jest to zbyt higieniczne jak codziennie wkłada się paluchy do słoiczka, lepsza byłaby tubka. Krem ma różowy, lekko perłowy kolor i masełkowatą konsystencję. Trochę obawiałam się, czy to "masełko" będzie nadawać się pod makijaż, ale jest ok, nie obniża trwałości makijażu. Wchłania się ładnie i nie zostawia tłustej warstwy. Krem delikatnie tonuje odcień skóry wokół oczu, jakby go lekko koryguje i trochę rozświetla, ale nie jest to rozświetlenie drobinkami, raczej takie delikatne rozjaśnienie skóry wokół oczu. Okolica oka wygląda lepiej, ale cudów nie ma - jeśli ktoś musiał do tej pory używać korektora pod oczy, to po tym kremie nadal będzie musiał to robić. Skóra po aplikacji staje się aksamitnie gładka ( co nie oznacza, że znikają nam zmarszczki, tylko, że skora jest przyjemnie miła i gładka w dotyku ). Zmarszczki są, jak były :) Choć ten krem nie daje jakiś super spektakularnych efektów, to dla mnie jest przyjemny. Choć jestem ciekawa, jak sprawdziłby się na docelowej grupie 60+, gdzie problemy ze zmarszczkami/wiotczeniem są dużo większe niż przed 40 urodzinami....