Kremy pod oczy

Uzdrovisco Fitodozujący krem pod oczy i na powieki na zmarszczki i cienie

• 24 lutego 2024 o 15:45
    w porządku
    Mniejszych zmarszczek czy cieni nie zauważyłam, ale bardzo dobrze mi się go używało, dobrze się wchłaniał, pod tym względem póki co jest u mnie na pierwszym miejscu jeśli chodzi o kremy na dzień, nawilżenie i odżywienie na średnim poziomie. Gdyby była inna forma opakowania, najprawdopodobniej kupiłabym go ponownie.
    • dobrze się wchłaniał
    • nadawał się do stosowania na dzień, pod makijaż
    • nie podrażniał oczu
    Wady:
    • opakowanie - słoiczek mało higieniczny
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 stycznia 2024 o 16:48
    Lubię
    To mój kolejny krem pod oczy tej marki. Chwyciła mnie nazwa "krem-maska", choć maską bym ich nie nazwała, bo te kojarzą się mi z bardziej okluzyjnymi formułami. Tutaj mamy lekką formułę, przyjemną do stosowania w ciągu dnia, wystarczającą również w wieczornej pielęgnacji. Nadaje się pod makijaż, zapewnia mi wystarczające nawilżenie, odżywienie, komfort stosowania i noszenia. Wolałabym bardziej higieniczne opakowanie, ale mimonto lubię go używać, a jest wydajny niesamowicie.
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • mało higieniczne opakowanie
    Liwia21
    9 września 2023 o 16:38
    Delikatna pielęgnacja wokół oczy.
    Świetny skład, łagodny dla skóry, z delikatnymi efektami. Moje zdanie definiujące większość produktów tej marki. Produkt ma fajną konsystencję, lekką i myślę, że dzięki niej jest również bardzo wydajny. Szybko się wchłania i jest bardzo dobry pod makijaż, nie roluje się. Jednak przy mojej skórze, która wymaga dużo nawilżenia, zwłaszcza wokół oczu był niewystarczający. Przy stosowaniu tylko jego na dzień i na noc po nałożeniu sprawdzonego korektora pod oczy zaczynał się on zbierać w zmarszczkach, czyli moja skóra była niedostatecznie nawilżona. Odpowiedni balans pozwoliło zachować stosowanie go na dzień na noc produktu o silniejszym działaniu nawilżającym, poznającym zregenerować się skórze. Wpływa na zamieszki delikatny. Produkt ze świetnym składem, delikatny dla skóry, nie podrażnia, nie szczypie.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • dobrze się wchłania,
    • odpowiedni pod makijaż, nie roluje się,
    • nie szczypie w oczy,
    • wydajny.
    Wady:
    • wpływ na zmarszczki zbyt delikatny,
    • zbyt małe nawilżenie.
  • 20 sierpnia 2023 o 13:26
    Mój hit
    Zdecydowanie jeden z ulubionych produktów pod oczy. Krem odżywia i doskonale nawilża, pozostawiając skórę miękką oraz gładką. Nie wywołuje reakcji alergicznych, nie podraznia. Jest wydajny. Ma przyjemną, lekką konsystencję. Szybko się wchłania.Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Produkt bezzapachowy. Atutem jest dostępność.
  • 17 marca 2023 o 9:24
    Krem pod oczy dobieram bardzo starannie. Jest to jeden z kosmetyków na które zwracam szczególną uwagę. Moja skóra pod oczami jest trudna w pielęgnacji a dodatkowym problemem są cienie pod oczami. Moje oczy są stosunkowo głęboko osadzone, co niestety przekłada się na to, że pod oczami pojawiają się pierwsze zmarszczki mimiczne, a więc moja skóra potrzebuje nie tylko solidnej dawki nawilżenia, ale również ochrony anti-age, zmniejszenia zasinień i cieni pod oczami równomiernie z odpowiednim odżywaniem. Dodatkowym wyzwaniem dla kosmetyków są same oczy, które są wrażliwe, a co za tym idzie łatwo je podrażnić. Na kosmetyk Uzdrovisco skusiłam się podczas promocji po przeczytaniu wielu dobrych opinii na temat produktów tej konkretnej marki. Jest to moje pierwsze spotkanie z tą marką i nie powiem, bo bardzo udane. Krem spełnił moje oczekiwania – jest delikatny dla moich wrażliwych oczu, świetnie nawilża, odżywia, regeneruje i koi, lekko zmniejsza cienie. OPAKOWANIE Krem znajduje się ślicznym opakowaniu z logo marki. Krem zapakowany jest w kartonik, na którym znajdziemy nazwę produktu, jego główne zalety i składniki. Całość prezentuje się schludnie i ładnie. Krem zapakowano w słoiczek, co może nie należy do najbardziej higienicznych opakowań, zdecydowanie wolę tutaj opakowania z pompką, ewentualnie tubki, ale jednak umożliwia on wykorzystanie kosmetyku do ostatniej kropelki, co ma też swoje plusy biorąc nie najniższą cenę. KREM Krem ma białą barwę i przyjemny zapach, który kojarzy mi się z zapachem kwiatów. Jest delikatny i umila mi każdą aplikację. Jeśli chodzi o konsystencję jest to kosmetyk jest aksamitny i lekki. Wystarczy niewielka ilość, aby pokryć nim okolice pod oczami. Wchłania się szybko, ale całkowicie pozostawiając skórę pod oczami miękką i wygładzoną, nadaje się pod makijaż, współgra z korektorami pod oczy, nie roluje się i nie zbija w grudki. Krem bardzo dobrze nawilża skórę, wygładza i odżywia. Jest bardzo dobrym połączeniem pielęgnacji i ochrony anti-age. Przy systematycznym stosowaniu lekko zmniejsza cienie pod oczami, choć nie jest to jakaś spektakularna zmiana. Co do działania przeciwzmarszczkowego –zapewnia ochronę anti-age i jest dobrą formą prewencji przed powstawaniem i pogłębianiem istniejących już zmarszczek. Nie podrażnia moich wrażliwych oczu, co świadczy o jego delikatności. Na plus przemawia bardzo dobry skład z mnóstwem ekstraktów, maseł i olei roślinnych. Produkt jest bardzo wydajny. Polubiłam go i z pewnością jeszcze kiedyś do niego wrócę. PLUSY: + aksamitna konsystencja + świetnie nawilża, odżywia, wygładza + współgra z kosmetykami do makijażu + nie roluje się, nie zbija w grudki + dobrze się wchłania + ma przyjemny zapach + przyjazny skład + śliczne, minimalistyczne opakowanie