Dezodoranty i antyperspiranty

C-Thru Harmony Bliss, Deodorant, Body Spray Dezodorant perfumowany do ciała

• 19 sierpnia 2024 o 23:26
    Kosmetyki od marki C-Thru nie są mi zbyt mocno znane. Kiedyś, kiedy to jeszcze pracowałam w drogerii zauważyłam, że sporo osób się na nie decyduję jednak ja jakoś nigdy nie czułam do nich zainteresowania. Pewnie było by tak dalej gdyby nie fakt, że ostatni otrzymałam w formie prezentu zestaw wody toaletowej wraz z dezodorantem o zapachu Harmony Bliss. Nie ukrywam, że już po otrzymaniu tych kosmetyków zaczęłam być bardziej ciekawa czym tak naprawdę będą w stanie mnie zaskoczyć i zaczęłam ich regularnie stosować aż w końcu zużyłam całe opakowania. Na co dzień zamiast dezodorantów wybieram dla siebie jednak antyperspiranty, nie stosuję kosmetyków uzupełniających zapach perfum dlatego też ciekawie było wypróbować tego typu połączenie. Produkt został zamknięty w opakowaniu o pojemności 150 ml. Jego cena regularna jest dość zachęcająca, ponieważ wynosi około piętnastu złotych. Opakowanie posiada łososiową barwę pełną kolorowej grafiki wraz ze wszelkimi, najważniejszymi informacjami na temat kosmetyku, takimi jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Sam aplikator w formie psikacza działa bardzo dobrze i nie zacina się. Produkt posiada zapach bardzo zbliżony do wody toaletowej z tej samej serii jednak znacznie słabszy. Gorzej czuć tutaj obiecane nuty tryskawki, róży, mandarynki czy piżma. Mimo to nadal jest to kosmetyk o słodkim zapachu. Dość dobrze sprawdza się w swojej uzupełniającej zapach wody toaletowej roli, jednak solo bym go nie stosowała. Jest trwałość określiłabym jako średnią. Dezodorant z serii Harmony Bliss jest całkiem przyjemnym, jednak wcale nie niezbędnym kosmetykiem. Dobrze uzupełnia zapach wody toaletowej z tej serii jednak sama także daje sobie ona radę. Nie jestem do końca przekonana, czy mogę polecić tę propozycję.
    • Aplikator
  • 10 kwietnia 2023 o 21:23
    Nie polecam
    Produkt spoko pod względem zapachowym - bardzo ładnie pachnie. No i na tym zalety chyba się kończą. Mam wrażenie, że to w ogóle nie jest dezodorant, a raczej takie perfumy, które mają go imitować. Zapach mimo to, że ładny to nie utrzymuje się zbyt długo więc nie nadaje się dla osób, które się pocą. Sama nie wiem co o nim myśleć, dla mnie słabo jak na taką cenę. Zużywa się chyba też dość szybko.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • brak działania
  • 4 kwietnia 2023 o 14:01
    Zapach przypadł mi do gustu
    Dezodorant C- thru Harmony Bliss zakupiłam że względu na zapach, który bardzo przypadł mi do gustu. Zazwyczaj nie jestem fanką słodkich zapachów, jednak ten ma w sobie jakąś nutkę, która mnie urzekła. Niestety zapach jest mało trwały. Dezodorant ten daje krótkotrwałe uczucie świeżości. Myślę, że dla osób które mało się pocą może bardziej się sprawdzić.
  • 2 listopada 2022 o 12:46
    nietrwały słodziak
    Od lat kupuję jeden wariant dezodorantów C-THRU. Zawsze był to ten ciemno-różowy. Na przestrzeni lat non stop zmieniał nazwy a teraz widzę, że firma zrezygnowała z niego całkowicie. Bardzo mnie to zmartwiło. Dla odmiany postanowiłam wypróbować ten. Przy pierwszym psiknięciu pomyślałam, że jest to jego kolejna wersja tylko znów zmienili szatę graficzną. Niestety już po chwili się zorientowałam, że nie ma on nic wspólnego z moim ulubieńcem. Po pierwsze zapach. Mamy tutaj do czynienia ze słodkim owocowo-kwiatowym zapachem, na pierwszy rzut podobnym do tamtego. Niestety ta wersja jest mdła, przesłodzona i taka nijaka. Trwałość w dezodorantach C-thru to była ich najmocniejsza strona. Na ciele wytrzymywały kilka godzin a na ubraniach nawet kilka dni. W tym przypadku trwałość jest bardzo marna zarówno na skórze jak i na ubraniach. Na obiecankę ochrony przed poceniem nawet nie zwróciłam uwagi, bo wiedziałam, że to raczej ściema. I tak jest. Przez to, że zapach jest bardzo nietrwały nie zawsze, da nam też ochronę przed nieprzyjemnym zapachem. Opakowanie klasyczne dla C-thru z ładną szatą graficzną przyjemną dla oka. Cena i dostępność na plus ale tego wariantu więcej nie kupię.
    Kaisja
    9 lipca 2022 o 22:12
    Idealny do sponiewierania się czymś przerozkosznie landrynkowo-owocowym
    Nie jestem szczególną miłośniczką owocowych aromatów intensywnych do poziomu upodlenia, ale pamiętam, że w czasie studiów uwielbiałam aromat brzoskwiń (lub moreli), i żaden tak wonny kosmetyk nie mógł czuć się w mojej obecności bezpiecznie. Sentyment powrócił wraz z napotkaną wyprzedażą dezodorantów C-Thru "Harmony Bliss" o akordach owocowych landrynek, mi do złudzenia kojarzących się z bardzo przeze mnie lubianymi perfumami "Nude" Rihanny, dzięki nutom gruszki i mandarynek, z dodatkiem ożywczej truskawki. Całość jest soczyście, wdzięcznie słodka, w balsamicznie, delikatnie "morelowy" sposób. Urokliwy spray, na mojej normalnej (więc nieźle utrzymującej zapachy) skórze jest całkiem trwały, natomiast w roli klasycznego dezodorantu nie zawsze się sprawdza, gdyż nieźle chroni w chłodniejsze dni, ale raczej Osoby nie mające problemów z nadmierną potliwością. Może być z pewnością stosowany zamiast perfum. Pachnie milutko, słodko, rozkosznie, delikatnie, choć trwale, i co ciekawe nie infantylnie, a intymnie i zmysłowo, a to już wielka zaleta, jak dla spray'u do ciała z powodzeniem mogącego zastąpić perfumy.
    Zalety:
    • kompozycja – ładna – urocza, owocowa, wdzięcznie słodka, ale nie infantylna, tylko intymnie zmysłowa – o nutach gruszki, mandarynki i truskawki;
    • może zastąpić zmysłowe, owocowe perfumy dobrej jakości – jest trochę w typie "Nude" Rihanny, lub klasycznego "Tresor" Lancome, ale mniej wytrawnego, a wydelikatnionego i dosłodzonego;
    • trwałość zapachu – dobra – na skórze normalnej czuć je delikatnie, ale przez cały dzień;
    • projekcja – dobra – spray przez cały czas pachnie równie ładnie – nie kwaśnieje, nie psuje się na skórze;
    • opakowanie – ładny metalowy cylinder typowy dla spray'ów, w brzoskwiniowej tonacji z różowymi i turkusowymi motywami;
    • cena – dość przystępna – trochę powyżej 10 zł (ja w czasie wyprzedaży zapłaciłam w sieciowej drogerii niecałe 6 zł)
    Wady:
    • skuteczność ochrony - w trakcie dużych upałów lub aktywnie spędzanych dni, nawet dla Osób nie mających problemu z nadmierną potliwością, może być za słaby w roli klasycznego dezodorantu