Kremy i maski do rąk

Ecolab Inc. Silonda Sensitive, Emulsja pielęgnująca do rąk

4 na 51 opinię

• 10 kwietnia 2020 o 14:40
    Do nawilżania rąk
    Produkt dostałam w prezencie od osoby, która pracuje w laboratorium. Bardzo jej dziękuję. Emulsje do rąk zaczęłam używać po stosowaniu Skinman Soft Protect (Preparat do dezynfekcji rąk). Jest to produkt profesjonalny, a nie do kupienia w każdej drogerii. Jego pojemność oraz opakowanie nie pozwalją na normalne stosowanie w ciągu dnia i noszenia go w torebce. OPAKOWANIE: Jest to plastikowa butla z zamknięciem na bardzo mocny zatrzask. Dziubek przez który dozowany jest produkt nie jest to do końca wygodne, ponieważ łatwo jest wylać za dużo produktu. Szatą graficzną typową dla produktów laboratoryjnych, chemicznych, medycznych. KONSYSTENCJA/ZAPACH: Jest to dosyć rzadka biała emulsja. Lekka, dosyć wodnista, szybko się wchłaniająca o zapachu typowym dla emulsji do skóry atopowej czy z AZS (chociaż producent zapewnia, że jest bezzapachowa) DZIAŁANIE: Ze względu na zaistniałą sytuację w kraju i na świecie, obowiązkiem (i to kilkukrotnym) w ciągu dnia stało się dezynfekowanie rąk żelami oraz płynami z dużą zawartością alkoholu. Takie preparaty bardzo mocno wysuszają i niszczą naszą skórę, a tym bardziej jak ma się AZS, tak jak ja. Balsam ten powinien łagodzić i nawilżać ręce. Nawilżenie jest bardzo dobre. Bardzo szybko się wchłania i nadaje miękkość skórze. Niestety przy mocnym wysuszeniu, podrażnieniu czy popękaniu skóry niezbyt sobie radzi. Jest to fajny produkt to pielęgnacji ciała oraz rąk, ale na pewno nie podczas podrażnień. I wydaje mi się, że zimą również by się nie sprawdził. Zbyt nawilżający i pod wpływem mrozu skóra dłoni mogłaby jeszcze bardziej być spierzchnięta. PODSUMOWANIE: Produktu używam około miesiąca. W tym momencie mam zaleczone ręce sterydem, ponieważ aż tak bardzo płyny do dezynfekcji wysuszyły mi skórę dłoni, i emulsja sprawdza się super. Jest trochę za wodnista i 500ml opakowanie bez pompki nie jest zbyt wygodne, ale do stosowania w domu, tym bardziej teraz gdy wspieramy #zostanwdomu. Ale do podrażnionej skóry niestety bym nie polecała (nie załagodzi).
    Zalety:
    • dobre nawilżenie
    • nie uczula
    • lekki
    • dobrze się wchłania
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • opakowanie bez pompki
    • konsystencja zbyt rzadka konsystencja
    • nie łagodzi podrażnionej skóry