Pędzle do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 2 lipca 2021 o 17:24
    Jest ok, ale tylko ok
    Kupiłam ten pędzel, ponieważ polecało go kilka osób do aplikacji bronzera, ja nie konturuję buzi, a ją ocieplam tylko, więc pomyślałam, że faktycznie no to będzie super sprawa. Niepotrzebnie wydałam te pieniądze... Pędzel jest bardzo ładny wizualnie (no jak to pędzel), trzonek jest czarny, srebrna skuwka i włosie wydaje się miękkie i przyjemne, no ale właśnie włosie jest tutaj problemem. Mam pędzel o podobnym kształcie i podobnych gabarytach z Real Techniques i mam wrażenie, że do bronzera tamten się lepiej nadaje, włosie pomimo tego, że nie jest jakoś mocno zbite jest jednak bardziej zbite niż w tym, tutaj odnoszę wrażenie, że ono się za mocno ugina pod naciskiem, że produktu nie można równomiernie nanieść. Owszem, można potem wszystko rozblendować tym pędzlem, połączyć np bronzer z różem i rozświetlaczem na buzi i ten pędzel do takiego dużego blendu się nada, ale do samego bronzera to tak średnio. Rozumiem też, że z nazwy jest to pędzel do pudru, ale niestety jako taki też nie spisuje się jakoś świetnie właśnie przez swoje zbyt długie i zbyt giętkie włoski. Można ten puder nałożyć, a i owszem, ale mam o wiele tańsze pędzle, którymi po prostu można zrobić to lepiej. Trochę żałuję wydanych pieniędzy, bo tania impreza to nie była, a zakup też nie był nieprzemyślany, był jak najbardziej przemyślany. Szczerze to nie wiem, jak te osoby, co polecają ten pędzel do bronzera go używają, może mają jakieś inne bronzery, ja mam 8 różnych i ten pędzel nie współpracuje idealnie z żadnym z nich. Tragedii nie ma, ale zachwytu też nie, szczególnie za taką kasę. Jeśli zastanawialiście się nad zakupem, to po prostu kupcie sobie RT i będziecie bardziej zadowoleni, a i portfel nie ucierpi. Ja obecnie ten pędzel używam tylko do nałożenia bronzera na szyję i dekolt jeśli mój podkład na twarzy jest ciut za ciemny i musze go wyrównać, ale jestem zła, bo nie kupiłam go do nakładania bronzera na szyję...
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu