WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Sole do kąpieli

Alterra Auszeit Badesalz , Ein Herz & Eine Beere Sól do kąpieli `Czas relaksu`

• 5 października 2023 o 20:49
    Bez szału ale lubię do niej wracać
    Kryształki soli zostały zamknięte w saszetce o pojemności 60 g . Kremowe w zabarwieniu i dosyć drobne kryształki słodko pachniały owocami . Wsypane do wody uwydatniły swój zapach oraz po chwili się rozpuściły . Podczas kąpieli czułam odprężenie, a zapach ukoił roztargnione zmysły i pozwolił dodatkowo się odprężyć. Po przyjemnej kąpieli skóra ciała była odprężona oraz gotowa do dalszej pielęgnacji . Kosmetyk mnie nie zapchał ani nie uczulił . Kąpiel z nią to była sama przyjemność i na pewno jeszcze nie raz do niej wrócę .
  • 18 maja 2022 o 9:26
    Bardzo słaba sól.
    Używa od:próbka
    Sól do kąpieli zakupiłam w Rossmannie. Opakowanie to klasyczna jednorazowa saszetka z grafiką w tonacji bieli i różu. Opakowanie łatwo się otwiera. W środku znajdują się malutkie kryształki w kolorze brązowawym. O ile w opakowaniu produkt cokolwiek pachnie to po rozpuszczeniu w wodzie kompletnie nic, więc nie wiem na czym ma polegać "relaksująca kąpiel" skoro przyjemny zapach jest jej ważnym elementem. Zapach w opakowaniu nie przypomina też borówki i ciężko go określić. Moim zdaniem nawet nie jest owocowy. Po rozpuszczeniu w wodzie kompletnie go nie ma. Sól nie barwi wody ani nie wytwarza piany co dla mnie jest na plus, gdyż mam wannę z hydromasażem i piana jest niewskazana. Sól kompletnie nic nie zrobiła, miałam wrażenie, że kąpałam się w ogóle bez żadnego dodatku. Jak po większości kąpieli z solą moja skóra była lekko wysuszona. Jedyny plus to, że łatwo się rozpuszcza do samego końca i nie pozostawia osadu.
    Zalety:
    • rozpuszcza się do samego końca
    • odpowiednia do wanien z hydromasażem, gdyż nie wytwarza piany
    Wady:
    • nie pachnie
    • lekko wysusza skórę
    • brak działania relaksującego
  • 27 listopada 2021 o 18:33
    Okej ale bez szału
    Używa od:próbka
    Perełki słodko pachną w opakowaniu. Zapach ten to typowe owoce leśne, słodki i przyjemny, więc tu duży plus. Nawilzenia skory nie zauwazylam,ale tez nie zwracalam szczegolnej uwagi na to.Kupilam ten produkt glownie po to zeby sie zrelaksowac. Problem polega na tym, że spodziewalam sie różowej kąpieli a tu nic nie barwi wody, zapach też traci na intensynowsci, wypada bardzo średnio
    Staria
    8 października 2021 o 23:04
    Sól z dobrym składem o subtelnym działaniu
    To moja kolejna sól Alterra. Muszę przyznać, że opakowanie wygląda zachęcająco. Wnioski będą podobne, jak w wersji "Radość z natury": polecam jeśli cenicie dobry, klarowny skład ale fajerwerków się nie spodziewajcie. Moja skóra normalna z niewielką tendencją do podrażnień.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • skład: m.in. sól, łagodny detergent, olej jojoba
    • zapach w opakowaniu: trochę leśny, trochę jagodowy
    • nie tłuści wanny
    Wady:
    • zapach w wannie- ledwo wyczuwalny
    • brak koloru
    • delikatna piana
  • 30 września 2021 o 10:06
    Szczerze to delikatne rozczarowanie poczułam
    Sól ma o dziwo takie żółte duże kryształki (spodziewałam się różowych po opakowaniu), które bardzo dobrze rozpuszczają się, nic nie zostaje na dnie. W zapachu hmmm, w opakowaniu czuć te jeżyny, ale po wsypaniu do wody szczerze to nie czuję prawie wcale żadnego zapachu. Woda też się nie barwi prawie wcale, piany jest tyle co nic, wręcz po tak naprawdę krótkiej chwili nie ma w ogóle już tej piany. Na pewno nie odczułam, aby sól wpłynęła niekorzystnie na skórę, nie przesuszyła jej. Jakość nie poczułam podczas tej kąpieli, że w ogóle użyłam jakąś sól, która miała dać mi trochę relaksu, więc nie polecam jej jakoś wybitnie, bo jest po prostu nijaka.
    Zalety:
    • kryształki w całości się rozpuszczają
    • nie wysusza
    Wady:
    • nie wyczuwalna nuta zapachowa
    • nie farbi wody
    • piany mało i znika po kilku sekundach
    • brak właściwości relaksujących

Zobacz także inne Sole do kąpieli