Szampony do włosów

Aveda Shampure Delikatny szampon do codziennej pielęgnacji

emma-e4
    4 maja 2020 o 10:57
    słaby
    Doceniam, że szampon zawiera naturalne składniki, że nie jeste testowany na zwierzętach i ogólnie cała tę otoczkę produktów Aveda. Jednak konkret - właściwości użytkowe kompletnie nie są warte tej ceny. Szampon trochę lepszy od ich odżywki, która dla moich kręconych włosów była tragiczna. Butelka jest twarda i ciężko z niej wyciskać szampon. Sam kosmetyk ma dość rzadką konsytencję, miodowy kolor. Pachnie ziołowo, bardzo ładnie. Pieni się dość dobrze, myje włosy. To prawda, że ich nie wysusza, po myciu włosy nie są mocno splątane, ale też nie daje uczucia nawilżenia.
  • 27 listopada 2009 o 20:27
    Organiczny Tłuścioch
    Aveda to marka wychwalana pod niebiosa na amerykańskich portalach kosmetycznych. Firma ta nie testuje kosmetyków na zwierzętach a każdy produkt zawiera wyłącznie naturalne składniki. Jako że jestem maniaczką wszelkich nowości związanych z pielęgnacją włosów skusiłam się na zakup dwóch szamponów tej firmy. Mam naturalne włosy, które nigdy nie były farbowane. Shampure - szampon "gwiazd", obsypany licznymi nagrodami wywarł na mnie niemiłe wrażenie. Owszem bardzo dobrze się pieni, pachnie nieziemsko i jest bardzo , bardzo wydajny. I na tym kończą się niestety jego zalety. Tuż po jego zastosowaniu włosy się błyszczą ale jest ich optycznie mniej, są ulizane i jak gdyby przerzedzone a na dodatek zaczęły masowo wypadać. Nigdy nie miałam problemów z przetłuszczającą się skórą głowy ale dzięki Shampure oraz Aveda Rosemary & Mint już mam. Nie pomogło nawet rozcieńczanie obu produktów wodą. Używam tego produktu od:Trzech miesięcy Ilość zużytych opakowań:1
    Anamoe
    9 października 2009 o 11:58
    przepiekny ziolowy zapach
    Do sprobowania produktow Avedy zachecily mnie irlandzkie kolezanki. Skusilam sie na inny szampon a ten dostalam jako probke. Lubie: - zapach - ma niesamowity ziolowy zapach, ktory utrzymuje sie jeszcze jakis czas po umyciu - troche jak apteka w ktorej sie robi leki na zamowienie, jak suszace sie w wiazkach ziola - jest delikatny, dobrze nawilza - o ile zazwyczaj przy szamponach musze uzywac na codzien odzywki do rozczesywania, to po tym szamponie moge uzywac jej co kilka dni - bardzo wydajny, na mycie zuzywam nie wiecej niz krazek wielkosci 2 zlotowej monety - do litrowej butelki dostalam wygodny dozownik (jak do mydel w plynie) - to jest dokladnie 1 przycisniecie. poczatkowo mialam wrazenie ze to malo ale wystarczy troche wiecej wody i bardzo sie pieni - bardzo dobrze myje - wlosy pieknie blyszcza, sa gladkie i miekkie (dobrze sie ukladaja) - nie uczula - a przynajmniej mnie nie uczulil Minusy - cena - uwazam ze cena tego szamponu jest nie do przelkniecia przynajmniej w Dublinie - czasem mozna zalapac sie na promocje z odzywka chociaz nawet wtedy jest to ekstrawagancki zakup (ma zdecydowanie bardziej przystepne ceny w UK) - dlatego odejmuje gwiazdke Używam tego produktu od: drugi tydzien ale juz sie konczy Ilość zużytych opakowań: 1 probka (~30 ml)