WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Receptury Babuszki Agafii Szampon regenerujący na bazie korzenia mydlnicy do włosów słabych i wrażliwych

• 17 stycznia 2021 o 20:32
    Mój ukochany
    Szampon kupiłam przypadkiem w Biedronce za 4,99 jak tu się nie skusić :) Bardzo dobrze myje włosy , sięgam po niego zawsze między kolejnymi cudami z górnej półki . Ważna uwaga dla osób z wrażliwą skórą głowy nie podrażnia i nie powoduje swędzenia . Ładnie oczyszcza włosy ale ich nie wysusza. Żelowa konsystencja dobrze się pieni.
    Zalety:
    • Nie powoduję swędzenia skóry głowy
    • Nie wysusza włosów
    • Dobrze myje
    Wady:
    • Ciężko go kupić zwykle dostępny jest jajeczny , chlebowy
    • Zwykle muszę zamawiać w necie
  • 17 stycznia 2021 o 18:05
    Wspaniały
    Delikatnie myje skórę głowy. Ma subtelny ziołowy zapach, łagodzi podrażnienia. Po spłukaniu moje sucharki są błyszczące i łatwiej się rozczesują, są nawilżone. Nie filcują się już pod wpływem wigoci na zewnątrz. Bardzo wydajny, wystarczy mała ilość na dokładne umycie skóry i włosów.
  • 5 maja 2020 o 6:31
    Bardzo dobry, oczyszczający szampon
    Na początku zaznaczę, że moje włosy uwielbiają kosmetyki rosyjskie, więc podczas zakupów zawsze zaopatruję się w różne nowości. Szampony Babuszki Agafii znam i sobie cenię za wspaniałe działanie, dokładne oczyszczenie i przyjazną dla portfela cenę. Miałam już sporo wariantów. Szampon regenerujący wybrałam, ponieważ moje z natury cienkie i wypadające włosy potrzebują dodatkowego wzmocnienia, choć na regenerację nie liczyłam gdyż ich stan jest całkiem niezły. OPAKOWANIE Dość przyjemne dla oka opakowanie z motywami roślinnymi i ciekawą kolorystyką. Napisy niestety po rosyjsku, ale z tyłu znajdziemy mini karteczkę z polskim tłumaczeniem. Opakowanie zamykane jest na klik, co uważam jest wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Butelka jest ciemna, trochę przypomina produkty apteczne, ale pod światło widać zużycie kosmetyku. SZAMPON Większość szamponów tej marki, jakie miałam wcześniej, były produktami żelowymi więc niespodzianką była dla mnie konsystencja tego wariantu przypominająca bardziej drogeryjne, kremowe szampony. Ma biały kolor i gęstą konsystencję, która jednak nie przecieka przez palce. Posiada bardzo przyjemny zapach, który wcale nie kojarzy się z kosmetykami ziołowymi, jest słodki, bardzo przyjemny. Pachnie jak typowy drogeryjny szampon, więc osoby nielubiące zbytnio ziołowych nut będą zadowolone. Nałożony na włosy doskonale się pieni. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i nie powoduje szybszego przetłuszczania. Łatwo zmywa się go z włosów mimo sporej ilości piany. Nie podrażnia skóry głowy, nie powoduje swędzenia i łupieżu. Co do regeneracji jaką obiecuje producent – średnio pod tym aspektem się sprawdza solo, jest jakby neutralny. Podejrzewam, że gdyby nie nałożenie odżywki włosy by się trudno rozczesywały. Jest wydajny, ponieważ wystarcza jego niewielka ilość do umycia włosów. Cena i wydajność jest zachęcająca. PLUSY + przyjemny zapach + dokładne oczyszczenie + brak podrażnień + duża wydajność + niska cena + praktyczne opakowanie na klik
  • 13 stycznia 2020 o 18:02
    W porządku, choć nieco lejący, a co za tym idzie -średnio wydajny
    Trudno było mi znaleźć ten szampon w bazie Wizażu, a to dlatego, że mój jest opatrzony polską etykietką „do włosów wycieńczonych i zniszczonych”, ale jednak to będzie ten. Kupiony w promocji w Drogerii Natura, bo chciałam zapoznać się z marką. Szampon dobrze myje, choć bez pomocy odżywki czy maski, włosy są sztywne i nieco splątane. Ma dziwny zapach - przyjemny, ziołowy, ale coś mnie w nim drażni. Mimo że dobrze się pienił, to okazał się niewydajny, bo był rzadki - wystarczył mi na nieco ponad 2 miesiące użytkowania, gdy myję włosy 2 razy w tygodniu.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza włosy; dobrze się pieni; opakowanie
    Wady:
    • bez pomocy odżywki włosy były sztywne i splątane; średni zapach; średnio wydajny
    Drogeria Natura
  • 1 czerwca 2019 o 7:19
    Może być stosowany raz na jakiś czas.
    Szampon Babci Agafii kupiłam podczas zakupów internetowych. Produkt był niedrogi dlatego dodałam go do koszyka. A także skierowany do włosów suchych i zniszczonych takich jak moje. Szampon jest niewielkich rozmiarów. Opakowanie produktu jest plastikowe. Wizualnie nawiązuje do takiej aptecznej buteleczki. Zapach szamponu ziołowy, trochę słodki, ale mi podobają się takie zapachy. Niektórym wrażliwym może się nie spodobać. Konsystencja szamponu kremowa w kolorze żółto-zielonym dosyć gęsta, dobrze trzyma się na ręce podczas aplikacji nic nie spływa nie ucieka. Produkt dobrze się pieni, skutecznie oczyszcza skórę głowy, jednak do codziennego użytku się nie nadaje. Można go stosować raz na jakiś czas chcąc dogłębnie oczyścić włosy. Po zastosowaniu zauważyłam że faktycznie nawilża włosy, jednak po jego użyciu włosy są mocno poplątane i bez odżywki się nie obejdzie. Szampon szybko się zużywa niestety jest mało wydajny.
    Zalety:
    • Ładny ziołowy zapach.
    • Nawilża włosy.
    • Ładne opakowanie.
    • Gęsta konsystencja.
    • Dobrze się pieni.
    Wady:
    • Mało wydajny.
    • Włosy po użyciu są poplątane.