Szampony do włosów

Nivea Pure Detox Micellar, Łagodny micelarny szampon detoksykujący z organiczną zieloną herbatą i limonką

Nasi użytkownicy zostawili 88 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2024 o 10:30
    U mnie się sprawdził przy wrażliwej, łojotokowej skórze
    Mam bardzo problematyczną skórę głowy, od ponad dziesięciu lat chodzę do dermatologów i męczę się ze swędzeniem, uczuleniami i łojotokiem. Jak dotąd, jedynym tolerowanym przeze mnie szamponem było czarne mydło Agafii, ale tym razem zmęczona tą monotonią, sięgnęłam po specyfik od Nivea. I ku mojemu zaskoczeniu, skóra przyjęła go bardzo dobrze. Stał się moim nowym szamponem nr 1. Bardzo dobrze oczyszcza, pieni się, pachnie świeżo i cytrusowo. Włosy po umyciu są gładkie, puszyste, nieobciążone. A co najważniejsze, nie wywołuje swędzenia i krost. Nie uczula również skóry na mojej twarzy, tak jak większość szamponów-domestosów.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze oczyszcza łojotokowe włosy
    • Nie podrażnia skóry
    Wady:
    • Dostępność i cena
  • 7 grudnia 2022 o 20:40
    Godny polecenia
    Bardzo lubię gdy szampon mocno i skutecznie oczyści moje włosy a do tego przyjemnie pachnie i włosy po myciu się nie plączą. Wszystkie niemalże te cechy odnalazłam właśnie w tym szamponie micelarnym, który dodatkowo dobrze się pieni i nie potrzeba dużo jego ilości, ma wygodne i bardzo poręczne opakowanie a do tego nie narusza mocno mojego portfela
    • Dostępność
    • Opakowanie które jest bardzo wygodne
    • Konsystencja
    • Działanie
  • 2 grudnia 2022 o 11:46
    no nie wiem
    Sama nie wiem, co mam myśleć. Pieni się, myje włosy, ładnie i świeżo pachnie. Ale odnoszę wrażenie, że moje włosy się z tym szamponem nie polubiły. Są jakby pozbawione blasku, trochę twardsze w dotyku. Miałam wersję niebieską i było ok, ta zielona jednak jest nie dla mnie.
  • 8 października 2022 o 17:56
    Detox dla włosów
    Przetestowałam chyba wszystkie szampony mineralne z Nivea. Ten jest wysoko w czołówce. Po tym produkcie widziałam największą różnicą w stanie włosów, które były nawilżone, miękkie w dotyku i wyraźnie odświeżone. Kombinacja zielonej herbaty i limonki działała orzeźwiająco w letnie dni.
    Zalety:
    • wydajność (wystarczyło niewiele by produkt zaczął się pienić)
    • efekt (włosy nawilżone, odświeżone, miękkie w dotyku)
    • konsystencja (łatwo się rozprowadza, dobrze się pieni, bez problemu się zmywa)
    Wady:
    • opakowanie (problem ze zużyciem produktu do końca)
    Yose13
    14 sierpnia 2022 o 15:07
    Jest OK
    Generalnie produkt jest ok. Fajnie pachnie i włosy po umyciu są odświeżone. Zapach nie utrzymuje się na włosach, ale tak samo efekt odświeżenia włosów nie trwa jakoś specjalnie długo - nie zauważyłam poprawy w stosunku do tego, jak włosy zachowywały się wcześniej. Nie zauważyłam też, żeby włosy były po nim bardziej nawilżone lub przesuszone - po prostu brak efektów. Szampon jest dosyć wydajny, a opakowanie jest spore i wygodne. Cena nie jest najniższa, więc kupiłam go, gdy był akurat na promocji. Jest dostępny w drogeriach i hipermarketach.
    Zalety:
    • zapach,
    • wydajność,
    • opakowanie,
    Wady:
    • efekt odświeżenia nie utrzymuje się za długo,