Kredki do oczu

Yves Rocher Couleurs Nature, 100% Origine Naturelle, Khol Fondant Khol do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 grudnia 2022 o 19:21
    Do tej pory…
    Do tej pory mam tę kredkę, jest bardzo wydajna. Miałam dwa kolory: zielony i niebieski. Intensywne, ale nie sztucznie przesadzone. Zielony był (i nadal jest) moim ulubionym, bo to taka fajna butelkowa zieleń. Do tego składniki naturalne; po czasie te kredki zaczęły tak specyficznie pachnieć, tak sobie pomyślałam, że to z tych naturalnych składników. Kredka dobrze wyprofilowana, taka ciut grubsza. Można wykonać uniwersalny, ale także innowacyjny makijaż. Polecam!
    anninko
    16 lutego 2014 o 0:20
    lubię go
    fajny kolor - czerń utrzymuje się długo w ciągu dnia do lini wodnej bardzo fajny łatwy w użyciu minusem jedne jest wielkość strasznie mały jak za te 39zł używam pierwsze opakowanie, na szczęście jest wydajny,chociaż wolę jednak eyeliner w żelu Używam tego produktu od: grudzień 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 kwietnia 2013 o 23:43
    Dobry!
    Długo szukałam tego typu sztyftu (nie mogę stosować sypkiego khola, bo noszę soczewki kontaktowe) i wreszcie znalazłam coś, co w zasadzie spełnia moje oczekiwania. Kredka jest miękka i bardzo dobrze się rozprowadza na linii wodnej (zarówno na górze jak i na dole). Łatwo i szybko można stworzyć "arabski look". Dla mnie zaskoczeniem było też to, że gdy mam pomalowane oczy tym kajalem, to nie dopada mnie żadne podrażnienie i dużo lepiej mi się nosi soczewki. Chyba naprawdę zatrzymuje brud i kurz i zabezpiecza oko... Ten efekt to rewelacja w moim przypadku. Niestety nie jest idealny - u mnie odbija się lekko pod okiem (w zewnętrznych kącikach) i przez to muszę co jakiś czas korygować ten mankament (ma to miejsce głownie krótko po aplikacji kosmetyku, ale zdarzało się, że potrafił się "rozmazać" w ten sposób nawet po kilku godzinach). Nie ma co prawda efektu pandy, ale mimo wszystko wolałabym aby zostawał tam, gdzie go nałożę. Poza tym same zalety: piękna czerń, trwały, łatwo się rozprowadza i daje niesamowity efekt. Naprawdę się polubiliśmy i mam nadzieję, że długo się nie rozstaniemy.
  • 5 lipca 2011 o 21:31
    ciekawy efekt
    Nie jestem miłośniczką czarnej kreski w wewnętrznej stronie oka, ale tego typu kajale bardzo lubię. Właściwie nie wiem dlaczego je lubilam, zanim jeszcze ich sprobowałam. Może jakiś kosmetyczny fetysz? Od jakiegoś czasu szukałam sobie czegoś podobnego i trafiłam na marki od 10 złotych aż po 150 i... już sama nie wiedziała, co wybrać, do czasu, gdy trafiam na YR. To co mi się podoba w kajalu YR, to: -dobra cena, jak dla osoby, co nie szczędzi na Chanele, -wygodna aplikacja, -formuła delikatna dla wrazliwych oczu, -daje ten efekt arabskich oczu, -dobre uzupełnienie efektu \'smołki ajs\' , -ładnie się rozłazi na dolnej powiece, wmieszając się w sypki cień, -aż tak strasznie się nie odbija na górnej powiece, gdy uzyje się go, jako eyelinera, -zatrzymuje pył i kurz, ważne dla alergiczek, -gdy go uzywam, jakoś mniej mnie dopada zapalenie mieszków \'okołorzęsowych\', puchnięcie oczu i swędzenie, -cenię go głównie za nawilżanie i kojenie moich wrazliwych oczu - to jest mój główny powód zakupu. Male ale: -nie jestem aż tak zatwardziałą fanką czarnej kreski wewnątrz, -czerń na oczach, poza tuszem, zbyt wyostrza moje rysy i nie nadaje się na dzien z moimi rozjasnianymi włosami w duecie, -kosmetyk ten, niezaleznie od firmy, nie nalezy do superwytrwałych i wodoodpornych, Ogólnie: -lubię tę kredkę i wiem, że ma ona wiele zalet, ale: pewnie kupię sobie podobny kajal firmy Lakshmi - 3 razy droższy, ale posiadajacy w ofercie kolory naturalne i transparentne, bo potrzebuję czegoś do nawilżenia i natluszczenia wewnętrznej strony powiek, a nie do samej \\\'dekoracji\\\'Używam tego produktu od: 2 miesiaceIlość zużytych opakowań: pierwsze pełnowymiarowe w uzyciu Używam tego produktu od: kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: pierwsze w uzyciu
    Ajiv
    16 czerwca 2011 o 13:34
    Piękna czern
    Zachęcona nowością zakupiłam ten khol. Oczekiwalam, że uzyskam głeboką czern szczególnie na linii wodnej oraz w celu przetestowania sprawdza sie w makijażu Smoky Eyes. W sklepie testowałam pozostałe kredki -Luminelle i Couleur Nature na linii wodnej i ta wypadała najlepiej. Kredke dostalam jako prezent do zakupów. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Wrażenia: + sliczne, solidne i bardzo praktyczne opakowanie + naturalne składniki + trwały + uniwersalność (zarówno na linie wodna jak i makijaz Smoky Eyes-zdjecie wg stylistów YR zalaczone ponizej) + idealny do linii wodnej + bardzo głęboka czerń,(w porównaniu do kredki z serii Luminelle) + silnie napigmentowany + szalenie wydajny + nie uczula + o miękkiej kresce + podkreśla oczy i optycznie zwiększa liczbę rzęs + bardzo dobrze sie sprawdza w makijażu Smoky, jako roztarta kreska i trzyma sie bez zastrzeżen + łatwo sie zmywa, nawet micelem +/- trwałosć srednia, szczególnie na powiece, natomiast na linii wodnej-bez zastrzeżen (warto zrobić kilka kresek nie jedną, tak jak sugeruje recenzentka poniżej, efek głebokiej czerni gwarantowany) +/- niezbyt nadaje sie solo w roli eye-linera +/- cena dość wysoka, aczkolwiek wart zakupu ze wzgledu na wydajnośc i solidność Kohl/kajal oryginalnie wyrabiany jest (na wschodzie) z mieszanki ziół majace działanie pielęgnacyjne oraz z domieszka olowiu. Receptura kohl ma starą wrecz starozytną tradycję, stosowany byl juz przez Egipcjan choc stosowano siarczek antymonu a nie ołowiu. Ołow jest bardzo szkodliwy upośledza on procesy krwiotwórcze, ma negatywny wpływ na mózg i może prowadzić do ołowicy, w skrajnych przypadkach do śmierci, zaś penetracja olowiu przez sluzowke oka jest niezwykle łatwa. W kosmetykach arabskich normy ołowiu wg raportów europejskich są przekraczane, zatem nie zaleca sie kupowanie kajali na arabskich straganach, poniewaz malo roznia sie formula od tych ze starozytnych czasow czyli sa niebeczpieczne dla zdrowia co zostalo potwierdzone wieloma badaniami. Kohl poza kontrowersyjnym skladnikiem zwęża naczynka krwionośne w oku, wybielając je i nadajac wyrazistość teczowce. Uwaza się rowniez ze chroni także oczy przed słońcem .Przynosi ulgę zmęczonym, podrażnionym i zaczerwienionym oczom, dzięki swoim leczniczym właściwościom. Kohl YR jest nieco twardszy niz Kayal Himalaya Herbals, kreskę rysuje się latwo choć poprzez swą mniej tłustą formułę nie sunie tak łatwo. Łatwo sie rozciera tworzac Smokey Eye, czern jest głeboka ale brak mi tej smolistości, jest nieco przyblakła choć dobrze napigmentowana. Kohl jest szalenie wydajny. Ewidentnych minusów nie widzę. Polecam osobom ceniące naturalne kosmetyki i chcące kholem uzyskac więcej niz tylko kreskę na lini wodnej. Używam na wielkie wyjścia. Zdjecia poch z oficjalnej strony YR Sklad: INCI: ISOPROPYL PALMITATE CERA ALBA SESAMUM INDICUM RICINUS COMMUNIS SIMMONDSIA CHINENSIS HYDROGENATED RICE BRAN WAX HYDROGENATED CASTOR OIL BAMBUSA ARUNDINACEA POWDER PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL LECITHIN CERA CARNAUBA CANARIUM LUZONICUM GUM NONVOLATILES CI 77007 CI 77499 Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1x2,5g _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.