Odżywki do włosów

Indola Color Blaster, Pigmented Conditioner Odżywka koloryzująca

• 28 lutego 2021 o 16:38
    I tak i nie
    Na początku szał i nadzieja dla mnie, osoby farbującej się na ognisty rudy. Efekt taki, że zakupiłam zapas przed obawą, że nigdzie nie dostanę moich kolorów. Używam jasny rudy i czerwony, robie mix, który lepiej wychodzi na głowie niż osobno odcienie. Efekt super, ale krótko trzyma się. Po niecałym tygodniu myciu włosów wszystko znika,a na długie włosy serio trzeba wiele pompek użyć.. Więc wydajność średnia. Bardzo farbuje skórę i problem to domyć. Niestety mimo, że to odżywka która pięknie pachnie to chyba nie do końca służy włosom, ale farbujący produkt nie mógł być pielęgnacyjny... Na początku zachwyt, bo włosy były całkiem miękkie, ale niestety szybko zauważyłam mega przesuszenie włosów..końcówki miały efekt siana jak po mocnej farbie. Odrosty całkiem spoko pokrywa, więc to kolejny znak, że jest to mocny produkt do koloryzacji. Jest to dobry ratunek gdy planujemy na drugi dzień wyjście/randkę a nie mamy czasu na zabawę z farbą.
    Zalety:
    • Kolor
    • Całkiem ok pokrywa odrost
    • Pompka
    Wady:
    • Przesusza, może niszczyć włosy
    • Słaba wydajność
    • Bardzo szybko zmywa się
  • 15 maja 2020 o 10:29
    jest okej
    Używam Indola Color Blaster odcień JUNO do włosów blond. Moje włosy to poziom 6/7 farbowana alfaparf 11.21. Zależało mi na ochłodzeniu odcienia pomiędzy farbowaniami. Odżywka ma ciemno szaro/granatowy kolor i mocno oblepia nim włosy. W trakcie trzymania jej na włosach nie sposób przewidzieć jak postępuje tonowanie. Producent zaleca trzymać produkt od 2 do 10 minut w zależności od odcienia i stanu włosów. Przeraził mnie trochę kolor, więc zmyłam odżywkę po 2 minutach. Mając za sobą doświadczenia z fioletowymi płukankami wolałam nie trzymać odżywki dłużej, by nie wyglądać tak, jakbym farbowała włosy gencjaną. I to był błąd, bo nie zauważyłam żadnego efektu. Nałożyłam ponownie na 10 minut - głównie na odrost - strzał w 10. Włosy są beżowe, lekko wpadają w czysty biały, bez śladu wstrętnego, fioletowo-sinego poblasku (nienawidzę fioletowych szamponów i płukanek, moim zdaniem dają tani efekt). kolor jest czysty, piękny i chwycił raczej równo (wytrawione końce nie są sine). Jestem ciekawa jak długo odcień się utrzyma oraz jak wypadają inne odcienie dla blondynek.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • po 10 minutach zauważalne zminimalizowanie żółtego odcienia blondu
    • nie odbarwia dłoni
    • znośny zapach, charakterystyczny dla produktów tej marki
    • cena 39 pln w promocji jest okej
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • wydajność: obawiam się, że wystarczy jej na 3/4 razy jeśli chcemy dokładnie pokryć każdy włos
    • to nie jest odżywka pielęgnująca, wręcz trochę suszy włosy :(
    • cena poza promocją: taniej wychodzi kupowanie tonerów