Odżywki do włosów

Cantu Shea Butter Leave-in Conditioning Repair Cream Intensywnie regenerująca odżywka do włosów osłabionych

Cantu Shea Butter Leave-In Odżywka do Włosów 453g

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 września 2024 o 14:59
    Nie tylko do kręconych włosów,
    ale jak najbardziej do rozjaśnianych , farbowanych , zniszczonych, suchych na końcach. Kupiłam głównie z myślą o synku, który to ma piękne loki i bujne;) Fryzura teraz modna wśród nastolatków , nazywana potocznie Vifon ;) Niektórzy muszą robić trwała a mój skubaniec ma naturalnie kręcone tylko oczywiście dba o skręt;) Nawet nie zauważyłam ,że to leave-in:) Dopiero syn mnie uświadomił;) Zabrania mi używać:) Choć słoik wielki i odżywki wystarczy naprawdę niewiele bo konsystencja nie jest zbita i leciutko daje się rozprowadzić na włosach. Ośmielę się stwierdzić, że nada się do wszystkich rodzajów tylko trzeba wyczuć ilość. Moje włosy są cienkie i łatwo je obciążyć więc ja naprawdę biorę niewielka ilość i nakładam głównie na końce. Syn większą porcje jej nakłada, ale ogólnie wystarczy mało aby działało. Włosy po jej użyciu są niesamowicie miękkie i przyjemne w dotyku. Rzeczywiście są idealnie nawilżone, elastyczne i ogólnie odzywka poprawia ich wygląd redukując puszenie. Dzięki temu błyszczą i lśnią w słońcu pięknie. Dodatkowo doskonale się rozczesują. Pojemność słoika to 453 gram więc ilość ogromna co przy niewielkiej ilość jaka jest potrzebna dla efektu daje wydajność nieskończoną;) Zapach tego cuda jest zdumiewający. Czuć właśnie shea buuter , może lekki kokos? Taki tropikalny ...bardzo przyjemny. Czuć na włosach te tropiki. Można dostać w promocji. Do testu się nie dostałam, ale to nic nowego;) Kupiłam za około 25 zł i wydaje mi się, że to interes życia.
    Inne
  • 30 maja 2024 o 16:49
    Mój najlepszy b/s
    Zacznę od tego, że mam tę odżywkę już naprawdę od nie wiem kiedy, bo jest taka wydajna, a w moim przypadku wystarczy dosłownie odrobina, chociaż mam włosy do połowy pleców! U mnie sprawdza się idealnie jako odżywka bez spłukiwania, nakładana po umyciu i odciśnięciu włosów z nadmiaru wody. Wgniatam odrobinę we włosy solo albo mieszam z żelem lub pianką i ugniatam loki. Zdecydowanie trzeba uważać z ilością, bo nadmiar obciąża i skleja włosy, od razu wyglądają jak tłuste... ale jeśli użyje się tylko troszkę, to mam po niej super loczki - miękkie, zdefiniowanie, lśniące i przede wszystkim bez puchu! No i do tego dochodzi piękny zapach, jest spójny z resztą kosmetyków z tej serii i potrafi utrzymać się na moich włosach godzinami :) Jedyną wadą tej odżywki jest cena, ale w sumie jeśli spojrzeć na wydajność, to jakoś można ją przełknąć ;)
    Zalety:
    • definiuje loki
    • eliminuje puszenie
    • pozostawia włosy mięciutkie i lśniące
    • ultra wydajna
    • piękny zapach
    Wady:
    • wysoka cena
    • trzeba wyczuć ilość, bo potrafi obciążać
  • 2 września 2023 o 11:53
    Moje włosy uwielbiają tego b/s jednak trzeba być ostrożnym z jego ilością!
    Uwielbiam odżywki bez spłukiwania. To mój totalny game changer jeśli chodzi o pielęgnację włosów. Odpowiednio dobrana odżywka potrafi wydobyć z moich średnioporowatych włosów piękną taflę. Odżywkę Cantu kupiłam swego czasu w Rossmannie. Udało mi się ją zdobyć w cenie promocyjnej za około 30 zł. W cenie regularnej kosztuje około 40 zł. Dużo, nie dużo. Jej pojemność jest naprawdę ogromna. Odżywka znajduje się w słoiczku o wadze 453 g. Starczy mi chyba na rok użytkowania :D Produkt ma fajną, gęstą (a przy tym jakby piankową?) konsystencję. Za pierwszym razem nałożyłam jej niestety dużo za dużo i moje włosy były mocno obciążone po jej użyciu. Z czasem nauczyłam się z niej korzystać i wiem, że na moje włosy wystarczy naprawdę odrobinka tego cuda. Odżywka jest niesamowicie wydajna i przepięknie pachnie. Zapach niestety nie utrzymuje się dłużej na włosach, za to efekty jej stosowania… zdecydowanie tak. Po użyciu są cudownie wygładzone, błyszczące i zdecydowanie bliżej im do tafli. Ułatwia rozczesywanie i widocznie kondycjonuje kosmyki na długości.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • mega wydajność i mega pojemność opakowania
    • wygoda w stosowaniu produktu
    • efekty stosowania widoczne gołym okiem
    Wady:
    • dosyć wysoka cena, choć biorąc pod uwagę wydajność produktu oraz jej pojemność to raczej nie minus
  • 10 sierpnia 2023 o 12:04
    Jak dotąd ulubiona
    Mam włosy typu wurly, cienkie i suche, ale nie zniszczone. Bardzo trudno je dociążyć i wygładzić, na czym mi najbardziej zależy. Ta maska jest jedyną, która potrafi je nawet przeciążyć, jeśli dam jej za dużo, ale dzięki temu jest bardzo wydajna. Najczęściej stosuję ją po myciu, na mokre włosy, w ten sposób efekty są najlepsze. Włosy są gładkie, dociążone, ale nie oklapnięte. Jako odżywka bs sprawdza się tylko w połączeniu z jednym szamponem, ale i tak uważam to za sukces, bo do tej każda inna odżywka bs była dla mnie bezużyteczna. Czasami używam jej też do odgniecenia tzw. sucharów i w ten sposób też się sprawdza, chociaż tak jak mówiłam, trzeba uważać z ilością, bo jest dość ciężka. Unikam nakładania jej na skalp przez dość kontrowersyjny skład (wysoko w składzie m.in. zapach i fenoksyetanol), ale czasem i tak się zdarzyło. Nie zauważyłam wtedy żadnych podrażnień ani wzmożonego wypadania włosów. Jest mocno perfumowana, czego osobiście nie lubię, ale dla tych efektów jestem w stanie przymknąć na to oko.
    Zalety:
    • Wygładzenie i dociążenie włosów
    Wady:
    • Skład
  • 22 czerwca 2023 o 20:42
    Fajna, ale....
    Kupiłam odżywkę z ciekawości bo nigdy nie używałam produktów Cantu. Posiadam włosy rozjaśniane pasemkami + naturalnie falowane, puszące się. Zastosowałam maskę na mokre włosy jako kompres 30 mim. Po spłukaniu zaaplikowałam jeszcze niewielką porcję maski na osuszone włosy, już bez spłukiwania. Niestety w moim przypadku wersja bez spłukiwania nie sprawdza się. zbytnio obciąża włosy, są po prostu przetłuszczone. Ale w wersji kompres ... jak najbardziej służy moim włosom już po 1 użyciu. Zobaczymy co dalej :)