Odżywki do włosów

Khadi Herbal Hair Colour, Senna/Cassia Neutral Bezbarwna henna

Khadi Henna do Włosów Bezbarwna

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2021 o 16:32
    Cassia
    - podczas mieszania nie powstawały grudki, - gładka masa, +/- wydajność - posiadam długie włosy, dlatego taka pojemność wystarcza mi na jedno użycie ;)
    Zalety:
    • Samą Cassie stosuję już od dawna i bardzo sobie chwalę za jej działanie. Kondycjonuje moje włosy, dodaje blasku, sprężystości oraz dzięki niej uzyskuje "złote refleksy" na włosach. Mogę ten produkt ocenić tak, że jest dobrze zmielony i bez problemu wymieszał się na gładką konsystencję :)
    Wady:
    • Bezbarwna Henna" - nie podoba mi się ta nazwa, ponieważ jest niepoprawna - henna to henna, a cassia to cassia -to dwa zupełnie różne zioła, a po drugie cassia nie jest bezbarwna - uzyskany kolor zależy od wyjściowego koloru naszych włosów i tego, jak przygotowujemy mieszankę
  • 15 grudnia 2020 o 14:53
    Mieszane uczucia
    Moje włosy są dość cienkie, do ramion, kolor to naturalny blond, mięciutkie w dotyku. Skusiłam się na Cassie ze względu na obietnicę pogrubienia. Rozrobiłam ją 12 h przed nałożeniem z gorącą wodą i małą ilością kwasku cytrynowego w płynie. Nakładanie w moim przypadku bez problemu. Na włosach trzymałam pod czepkiem i ręcznikiem przez 4 h. Efekt? 1. Jest błysk, ale był też i przed. 2. Wizualna objętość włosów rozpuszczonych, bo kucyk nie jest w ogóle grubszy. 3. Włosy zrobiły się nieco suche i sztywne. 4. Brak zmiany koloru włosów. No i nie wiem co o tym myśleć... Opakowanie starczy mi na 2x, więc może drugim razem dodam więcej kwasku? Tyle się naczytałam pozytywnych opinii, że chcę dać szansę i stosować 1-2x w miesiącu, ale szczerze - teraz się zastanawiam czy kupię ponownie. Po pierwszym użyciu jestem raczej zawiedziona, spodziewałam się chociaż troszkę grubszego kucyka.
  • 2 września 2020 o 16:49
    bardzo przecietna
    cassie od khadi kupiłam jako jedną z wielu, nie jest zla, calkiem wydajna ale jakoś mocno rudzi mi włosy i już nie kupie. zapach ok, robilam ją z roznymi dodatkami typu glutek z siemienia lnianego, maska drozdzowa babuszki agafii, sama, rozmaicie zakwaszalam i odstawialam, szukam dalej. robilam co 3-4 tygodnie, wystarczyla na 3 razy,
    Zalety:
    Wady:
    • za ruda ..
    • trudno rozczesać po niej włosy, 2 godzinne olejowanie przed myciem ,chelatowaniem znaczaco pomaga pozniej w rozczesaniu wlosow po cassi.
    messsy
    9 lipca 2020 o 19:32
    Pierwsza przygoda z Cassią
    To moja pierwsza przygoda z Cassia. Nie farbuję włosów , ale chciałąm uzyskać blask jaki można osiągnąć po farbowaniu i to się w miarę udało. Muszę przyznać, że przy całej tej'operacji; farbowaniu jest trochę zabawy..bałaganu i wymaga to dużo czasu. Jeszcze nie jestem w stanie stwierdzić czy warto gdyż na początku włosy są dość przesuszone. Na efekty muszę więc trochę poczekać. Cassię mieszałam z sokiem cytryny i wodą. Następnym razem spróbuję z czymś bardziej nawilżającym. Zapach utrzymuje się długo i bardzo mi się podoba.
    • działanie
    Wady:
    • niezbyt jasna instrukcja przyrządzenie
  • 16 kwietnia 2020 o 16:22
    Nadaje mega błysk
    Cassia z Khadi to moje pierwsze doświadczenie z cassiowaniem włosów. Wcześniej farbowałam włosy gotowymi mieszkankami henny i indygo. Muszę przyznać, ze henna i indygo o wiele mocniej działają na moje włosy pod względem pogrubienia czy wzmocnienia. Po cassi moje włosy nie są aż tak mięsiste i grube niestety. Natomiast faktycznie ewidentnie widzę jak mocno cassia nabłyszcza włosy. Błyszczą na prawdę mega mocno i tu chyba cassia wygrywa z henną.. Mimo wszystko lepsze efekty u mnie daje henna i indygo, także raczej nie powrócę w najbliższym czasie do cassi