Spraye do włosów

Joanna Styling Effect, Spray do włosów `Objętość i odżywienie`

• 25 maja 2023 o 21:26
    Sprayu marki Joanna z serii Styling Effect używałam od kilku miesięcy, niedawno udało mi się go zużyć, więc pora na opinię. Lubię stylizować włosy za pomocą różnych preparatów mających za zadanie wygładzić włosy i ułatwić ich układanie. Ten spray ma zapewniać objętość i nawilżenie, moje cienkie włosy właśnie tego potrzebują. Niestety spray nie do końca się u mnie sprawdził – objętość jaką nadaje jest znikoma, nie zauważyłam zwiększonego nawilżenia a w dodatku spray nie dozuje odpowiednio kosmetyku, co zmniejsza komfort stosowania. OPAKOWANIE Podoba mi się nowoczesny design i kolorystyka tej linii – wyraziste srebro i błękit świetnie ze sobą współgrają. Wygodna forma aplikatora - spray, która z założenia ułatwia aplikację tutaj nie do końca się sprawdza, ponieważ spray zamiast przyjemnej mgiełki, wręcz pluje produktem, co niestety obniża komfort stosowania. Opakowanie wykonane z przezroczystego plastiku dzięki czemu widać ile produktu zostało zużyte. SPRAY Moje włosy są cienkie i łatwo je zbytnio obciążyć, dlatego poszukuje produktów lekkich, ale zarazem pozwalających na zwiększenie objętości. Producent zaleca stosowanie tego kosmetyku na mokre włosy, co u mnie ogranicza efekt przyklapu i taki sposób według mnie jest najlepszy. Spray ma całkowicie płynną konsystencję, przypomina wręcz wodę, nie ma barwy, ale za to ładnie pachnie, co uprzyjemnia jego stosowanie. Niestety aplikator nie dozuje odpowiednio produktu przez co trudno jest go równomiernie nałożyć na włosy. Ja poratowałam się innym aplikatorem z wcześniej zużytego produktu i wtedy było o niebo lepiej. Spray ułatwia rozczesywanie włosów, sprawia, że po wysuszeniu są miękkie w dotyku, gładkie i zdecydowanie lepiej się układają. Objętość nie jest jednak spektakularna, owszem włosy są optycznie nieco zagęszczone, ale znam produkty, które dają o wiele lepsze rezultaty. Tutaj jest bez szału, choć produkt zapewnia zwiększenie objętości mimo wszystko. Jest bardzo wydajny, więc wystarczy na dłuższy czas. Ciekawy jest skład zawierający kolagen morski i witaminę PP. Nie wiem, czy kupiłabym go ponownie. PLUSY + ułatwia rozczesywanie + wygładza i dyscyplinuje + dodaje blasku + jest wydajny + tani i dobrze dostępny MINUSY - spray nie dozuje odpowiednio produktu
  • 2 marca 2022 o 13:32
    Spray Joanna
    Spray nadaje lekkiej objętości u nasady włosów. Nie da się oczekiwać od niego mega objętości. Włosy są bardziej podatne na stylizację i pięknie błyszczą. Spray ładnie pachnie, a zapach utrzymuje się na włosach. Mogę się przyczepić do rozpylacza ponieważ nie rozpyla produktu tak jakbym chciała.
    elwma
    4 lutego 2022 o 13:36
    słaby
    Nie spełnił moich oczekiwań, może lekko dodaje objętości ale nic nie usztywnia, beznadziejny dozownik (nie daje efektu rozpylenia), małe opakowanie. Do tego mało dostępny.
    Zalety:
    • dość tani
    Wady:
    • nie dodaje objętości
    • słaby dozownik
    • mała dostępność produktu w drogeriach stacjonarnych