Wody kolońskie damskie

4711 Acqua Colonia Lime & Nutmeg EDC

• 14 marca 2023 o 13:40
    Cytrusowa oaza
    Ten zapach jest jak oaza wśród zgiełku codzienności - idealny na upalne dni, gdy chce się poczuć orzeźwienie i odrobinę relaksu. Zdecydowanie dla miłośników cytrusowych nut. Połączenie soczystej limonki która dodaje energii i pozytywnego nastawienia, oraz aromatu gałki muszkatołowej, który wprowadza do kompozycji ciepło i zmysłowość. Jest to zdecydowanie jeden z moich ulubionych letnich zapachów i polecam go każdemu, kto szuka orzeźwiającego, ale jednocześnie eleganckiego zapachu, który nie przytłacza.
    Zalety:
    • kompozycja zapachowa
    • subtelność
    Wady:
    • nie ma
    W perfumerii
  • 6 kwietnia 2021 o 15:19
    Limonkowa świeżość
    Woda kolońska o zapachu limonki i gałki muszkatołowej. Początkowo na pierwszy plan wybija się orzeźwiająca limonka. Cudny, naturalny, soczysty owoc. Po chwili, zaczyna się wyłaniać korzenna nuta gałki, która harmonijnie współgra z cytrusowym wstępem. Kompozycja się stabilizuje i zaczyna przygasać, ale dla mnie to nie jest wielki minus, bo lubię takie ulatnianie się zapachu z mojej skóry. Szczególnie latem. Tym bardziej, że wiem, że inni wciąż go wyczuwają. Jest to według mnie idealna kompozycja dwuskładnikowa. Prostota i harmonia zamknięta w równie prostej buteleczce z atomizerem. Określane jako perfumy dla kobiet i mężczyzn, ale wydaje mi się, że bardziej skręcają w damską stronę.
    Zalety:
    • Naturalny , orzeźwiający zapach.
    • Prosty flakonik.
    • Cena.
    Wady:
    • Trwałość nie jest najmocniejszą stroną tego zapachu, ale nie dla każdego będzie to wielką wadą.
    W perfumerii