Żele pod prysznic

Dermomed Doccia Schiuma Żel pod prysznic (różne rodzaje)

• 7 kwietnia 2025 o 8:22
    Przyjemne mycie w niskiej cenie
    Market Dino ma to do siebie i do swojej oferty że szybką znikają kosmetyki które pojawiły się dopiero co lub które były jedynie w limicie a żele Dermedic widziałam na półkach pierwszy raz ale odkąd je kupuję a było to kilka razy myślę że zagoszczą w mojej łazience na dłużej bo są po prostu bardzo dobrymi kosmetykami do codziennego stosowania a przede wszystkim są bardzo wydajne i mają bogaty skład, nie wyróżniają się oczywiście wśród znanych lub tych mniej marek żeli ale każdy zasługuje na uwagę jeżeli cenicie dobrze myjące i porządnie pieniące się produkty do codziennego stosowania na każdą skórę bo łagodzą suchość moim zdaniem i myją nawet skórę po festiwalu kolorów więc polecam umyć się nim każdego dnia.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo żel pod prysznic
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 1 lipca 2023 o 20:17
    Polecam fankom białego piżma
    Oceniam wersję Białe Piżmo ('White Musk') w nowej wersji tych żeli pod prysznic. Na opakowaniu jest napis: "Nowa formuła". WSTĘP Kocham kosmetyki o zapachu białego piżma. Mam takie perfumy, żele pod prysznic, mydła... Kiedy zobaczyłam w hipermarkecie żel pod prysznic 'White Musk' z firmy Dermomed, wiedziałam, że długo nie wytrzymam i prędzej czy później go kupię. Wcześniej nie miałam nic z tej firmy i odstraszała mnie cena (17 zł w hipermarkecie), więc kupiłam go dopiero przy okazji zakupów w drogerii internetowej, na spróbowanie (12 zł za 650 ml). ZAPACH Jest cudowny, piękny, nieziemski. To prawdziwe białe piżmo, spodoba się każdej fance tego zapachu. Już kiedy wąchamy ten żel w butelce, pachnie ładnie - ale nieco chemicznie, sztucznie, plastikowo. Dopiero podczas kąpieli, kiedy używamy go na skórze, staje się wyjątkowy - słodki, cielesny, naturalny. To cały czas klasyczne, czyste, białe piżmo, ale w najlepszej możliwej wersji. Co więcej, ten zapach zostaje na skórze po kąpieli i unosi się w całej łazience - czuć go wtedy delikatnie i bez przesady, ale tworzy niezwykłe wrażenie czystości, wyjątkowego rytuału pielęgnacyjnego. Nie pamiętam, żeby jakiś inny żel pod prysznic tworzył tak piękną aurę. Dodam, że miałam kiedyś żel pod prysznic o zapachu białego piżma z firmy Malizia, który również pachniał pięknie, ale delikatniej, bardziej słodko i kosmetycznie od żelu z firmy Dermomed. Dermomed pachnie bardziej naturalnie, roślinnie, żywo. Nie sposób się nim zmęczyć, po prostu zachwyca. Podsumowując, kupiłam żel Dermomed dla tego zapachu i nie czuję się zawiedziona. KONSYSTENCJA, PIENIENIE SIĘ Ma konsystencję typowego żelu pod prysznic. Dobrze trzyma się gąbki, nie spływa z dłoni, łatwo "namydla" ciało. Mocno się pieni, ale pianka, którą wytwarza, jest delikatna w dotyku i miła. DZIAŁANIE NA SKÓRĘ Kolejna obok zapachu zaleta tego żelu - oczyszcza skórę, ale jej nie przesusza. Mam skórę suchą i wrażliwą, a po tym żelu nie czuję ściągnięcia skóry. Nic mi się nigdzie nie łuszczy, nie swędzi, nie piecze. Myślę, że to dzięki zawartości gliceryny, lanoliny i kwasu hialuronowego. Mam również skłonność do wyprysków na plecach, ramionach i dekolcie, a ten żel nie wpłynął negatywnie na stan mojej skóry. Wręcz mam wrażenie, że pomógł. Czuję się po nim wyjątkowo czysto i świeżo, taka "domyta". Odkąd go używam, nie miałam nowych niedoskonałości, a dotychczasowe szybciej się goją. Podsumowując, pod względem działania na skórę nie mam mu nic do zarzucenia. Mimo że zawiera SLS, to jest jednym z najlepszych jakościowo żeli pod prysznic, jakie miałam. KOLOR - TO MOJE JEDYNE "ALE" DO TEGO PRODUKTU Jak już wspomniałam, to nie jest typowy, chamski żel pod prysznic. Podczas mycia wytwarza dużo delikatnej piany, pięknie pachnie, relaksuje, korzystnie działa na skórę. Ale ma jedną, zasadniczą wadę: niemal fluorescencyjny, zielony kolor. Przez to, że jest intensywnie zielony i przeźroczysty, wygląda jak miętowy płyn do mycia naczyń Ludwik. Nie wiem, co ten kolor ma wspólnego z białym piżmem. Jest strasznie sztuczny i wygląda, jakby ten żel został wyprodukowany w fabryce w Chinach, a nie przez włoską markę z tradycjami. Przed zakupem tego żelu naczytałam się, że zawiera kwas hialuronowy, zero mikroplastiku, ma ph 5,5 i w ogóle jest super. A kiedy wylałam go na gąbkę, skojarzył mi się z najgorszą chemią. Dopiero po kilku tygodniach przyzwyczaiłam się do tego koloru i obecnie mi nie przeszkadza. OPAKOWANIE Opakowanie jest skromne, schludne, wykonane z miłego w dotyku, matowego plastiku, łatwo się otwiera, wygodnie trzyma się w dłoni. Jest naprawdę fajne. WYDAJNOŚĆ Żel ma aż 650 ml, ale nie jest wydajny. Używam go od dwóch miesięcy i już widzę znaczny ubytek. Myślę, że ze względu na dobry skład wylewam go więcej na gąbkę, żeby lepiej się pienił (gorszej jakości żele pienią się mocniej i dlatego są bardziej wydajne). Nie żałuję go sobie również ze względu na zapach i używam go codziennie po kilka razy (np. raz do mycia całego ciała, potem tylko do mycia pach i nóg) więc nie dziwi mnie, że znika szybko. CENA Jak już wspomniałam, kupiłam go w drogerii internetowej za 12 zł (650 ml) i jest to korzystna cena. Stacjonarnie za 17 zł wychodzi trochę drogo. PODSUMOWANIE Muszę przyznać, że dotychczas moim ulubionym żelem pod prysznic był Dove o zapachu granatu, ale... ten żel go pobił. Jest lepszy. Ten zapach, ukojenie podczas mycia skóry, konsystencja, opakowanie, cena... łał. Po prostu łał!
    Zalety:
    • bardzo dobrze oczyszcza skórę (porównywalnie z mydłami w kostce z Białego Jelenia i mydłem z Aleppo)
    • ma piękny zapach białego piżma, który relaksuje i daje wrażenie czystości
    • ma dobry skład, zawiera m.in. kwas hialuronowy, glicerynę i lanolinę
    • ma ph 5,5 (neutralne dla skóry)
    • nie przesusza, nie podrażnia, nie powoduje wysypu niedoskonałości na plecach, ramionach i dekolcie
    • dobrze się pieni, pianka jest miła w dotyku
    • butelka z ładną grafiką, podoba mi się
    • duże opakowanie jest bardzo ekonomiczne
    • korzystna cena w sklepach internetowych (12 zł za 650 ml)
    Wady:
    • podejrzany, zielony kolor (wygląda jak miętowy płyn do mycia naczyń Ludwik) kłóci się z zapewnieniami producenta, że to naturalny kosmetyk
  • 29 marca 2023 o 22:49
    Polubiłam te żele za dobre działanie i zapach
    Żele pod prysznic w mojej łazience stanowią codzienny produkt do mycia ciała, z gamy zapachowej tych żeli przetestowałam już: aloes i granat, białe piżmo, migdał i masło shea, kaszmir i orchidea, plumeria, talk i irys. Żele są niedrogie, w ekonomicznym opakowaniu dla całej rodziny, posiadają ciekawe połączenia zapachowe. Zamknięcie butelki posiada kolorowy klips a ten klips odpowiada kolorystyce żelu. Konsystencja jest średnio gęsta, nie spływają z rąk, a nałożone na myjkę pienią się znakomicie, doskonale oczyszczają ciało, pozostawiają uczucie odświeżenia. Po prysznicu skóra jest w świetnej kondycji, nie wysuszają a skóra nie prosi o pomoc w postaci kremu, balsamu czy mleczka. Zapach są różne w zależności od wariantu: - granat i aloes jest świeży, - talk i irys jest ciężki, - migdał i masło shea jest ciepły, słodki, otulający, - kaszmir i orchidea jest bardzo kwiatowy, - plumeria jest kwiatowo-owocowa, w tym zapachu wyczuwam dodatek brzoskwini lum nektarynki. Żele świetnie spisują się w codziennym użytkowaniu, podłużna plastikowa butelka jest tylko troszkę nieporęczna pod prysznicem, ale ten aspekt nie wpływa na moją ocenę. Wydajność żeli jest bardzo dobra. Żele dostępne są tylko w perfumeriach internetowych, stacjonarnie nie spotkałam ich na półkach.
  • 8 stycznia 2023 o 17:25
    Bardzo lubię
    Bardzo lubię te żele - poznałam już wersję białe piżmo, aloes i granat, irys oraz olejek arganowy. Każda z nich pachnie pięknie, ale moim faworytem jest wersja arganowa, która otula ciało mocnym, orientalnym, eleganckim zapachem, na długo osadzając się na ciele. Żele są bardzo wydajne, mają gęstą, kremową konsystencję. Świetnie oczyszczają ciało, pozostawiając skórę nawilżoną. O dziwo, nie muszę po ich użyciu używać balsamu do ciała. Nie wysuszają skóry, nie podrażniają. Szkoda jedynie, że są dość trudno dostępne.
  • 5 kwietnia 2021 o 22:57
    Dermomed, żel pod prysznic
    Posiadam dwie wersje zapachowe tych żeli, białe piżmo oraz talk i irys, przyznam że, wybrałam te zapachy z ciekawości. Zapachy są pudrowe, białe piżmo jest delikatniejszy a wariant talk i irys jest cięższy, bardziej ziemisty, ale oba warianty zapachowe mi odpowiadają. Zapachy pozostają na ciele dłużej, otulają swoim szlachetnym aromatem. Żel białe piżmo jest w kolorze białym, natomiast talk i irys w fioletowym. Oba warianty są kremowe, gęste i bardzo dobrze się pienią, wylewam odrobinę na gąbkę lub myjkę i dokładnie oczyszczam ciało z wszelkich zanieczyszczeń całego dnia. Żele są delikatne dla skóry, nie przesuszają nadmiernie ani też nie podrażniają. Skład oparty na SLS i glicerynie, jest to produkt drogeryjny za wiele w składzie nie znajdziemy. Opakowanie to plastikowa i wygodne opakowanie, które ułatwia użytkowanie, zamykane na trwały i solidny klips. Żele są wydajne, tanie, cena porównywalna do żeli oferowanych w drogeriach, ja kupuję w sklepie z włoską chemią, mam tę możliwość, gdyż w moim mieście jest taki sklep, intrygują mnie inne połączenia zapachowe, np. aloes i granat. Jeśli lubicie niespotykane połączenia zapachowe, lubicie zmieniać żele pod prysznicem, jest to odmiana od tych żeli które oferują drogerie, polecam.