Balsamy do ust

4 na 51 opinię

Staria
    8 lipca 2020 o 10:09
    Tropikalne klimaty
    Lato w pełni a o wyjeździe do ciepłych krajów chwilowo mogę tylko pomarzyć...dlatego każdy tropikalny akcent jest wysoce wskazany. Warto tworzyć sobie własne egzotyczne klimaty :-D. O MNIE Usta z typową tendencją do przesuszania (latem mniej/zimą bardziej). Pomadki pielęgnacyjne to mój podstawowy kosmetyk do ust. Lubię mieć kilka rodzajów i używać naprzemiennie. Idealne smarowidło powinno: *ładnie wyglądać *posiadać wygodną formę aplikowania *cudownie pachnieć *skutecznie nawilżać OPAKOWANIE Pomadkę zapakowano w papierowy kartonik, co daje nam gwarancję nietykalności do momentu używania. Grafika to absolutnie moja estetyka- żywe kolory w nieprzesadzonej formie. Sam sztyft działa bez zacinania. Stanowi on bardzo wygodną formę stosowania. Pomadkę należy zużyć w ciągu 12-stu miesięcy od otwarcia. WNĘTRZE Jasnożółty sztyft z masą mikroskopijnych, złotych drobinek. Pachnie słodkim ananasem czyli zgodnie z nazwą. 4,8 g to dość dużo, myślę że pomadki starczy mi na trochę. Skład raczej adekwatny do ceny (4zł!). Oparty na oleju rycynowym (na drugim miejscu) i różnych substancjach natłuszczających (woski, pochodne tłuszczowe). Olejek jojoba znajduje się przy końcu składu, trochę za perfumem. Brakuje mi tu jakiś filtrów, pomadka dedykowana na lato powinna je posiadać. DZIAŁANIE/EFEKT Pomadka jest dość twarda, ale pod wpływem ciepła ust idelanie się rozsmarowuje. Pozostawia usta przyjemnie nawilżone, natłuszczone i delikatnie połyskujące. Połysk to zasługa wspomnianych złotych drobinek. Efekt jest naturalny, wargi wyglądają jak muśnięte rozświetlaczem. Zapach jest delikatny i wyczuwlany praktycznie tylko podczas aplikacji. Tłuszczowa warstwa stosunkowo szybko się zmazuje, jednak usta nie wymagają od razu ponownej aplikacji, gdyż nadal pozostają miękkie i zadbane. Zaciekawiona efektem jaki dają drobinki, spróbowałam nanieść sztyft na matową pomadkę od Inglota. Nie polecam, wargi sprawiały wrażenie mega pomarszczonych, jak u babuleńki :-). Pomadka spełniła moje podstawowe wymagania. Uważam że w tej cenie dostajemy naprawdę dobrą jakość. Przyjemnie sie ją stosuje, dlatego polecam ;-).
    Zalety:
    • piękny zapach słodkiego ananasa
    • wygodny w użyciu sztyft
    • dobrze wyglądające opakowanie
    • duża pojemność
    • dobry i długotrwały efekt nawilżenia i natłuszczenia
    • pozostawia ładny połysk
    Wady:
    • skład
    • brak filtrów UV
    • dostępność (tylko Lidl i nie wiadomo jak długo)

Zobacz także inne Balsamy do ust