Balsamy do ust

Le Petit Marseillais Soin Levres Nutrition Balsam odżywczy do ust

• 16 kwietnia 2020 o 21:40
    Średniak
    Balsam kupiłam w zestawie z kremem do ciała oraz żelem pod prysznic, więc cenowo wychodził prawie za darmo. Produkt w miarę ładnie pachnie, bardzo słodko, choć może trochę sztucznie. Jest w standardowym, wygodnym opakowaniu ze sztyftem. Kosmetyk odżywia i nawilża, ale dosyć delikatnie, jeśli nie ma się problemu z przesuszonymi ustami, to myślę że wystarczy. Jednak niczym się nie wyróżnia jest raczej średniakiem, bo można kupić dużo więcej fajniejszych balsamów za niewielką cenę w każdej drogerii.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • ładnie pachnie
    • delikatnie nawilża
    • do kupienia w drogerii, hipermarkecie
    Wady:
    • średniak
    • mógłby bardziej nawilżać
    Drogeria Super-Pharm
    vronov
    7 kwietnia 2020 o 16:15
    Słabiutko
    Nie widzę różnicy między pomadką z kiosku za 2zł a tą pomadką. Serio. Pomadka zamknięta jest w plastikowym, mocnym opakowaniu. Jest ona typową wykręcaną pomadką w sztyfcie. Pomadka ma woskowy kolor (na ustach jest przeźroczysta) i bardzo słodki zapach - może delikatnie czuć kwiat pomarańczy, ale przeważają tutaj migdały. Niestety jest to dość chemiczny zapach. Zostawia też chemiczny posmak na ustach, czego bardzo nie lubię. Produkt na ustach zachowuje się jak typowa tania pomadka - niesamowicie klei usta, zostawia lepki film, podkreśla wszystkie suche skórki, daje takie sobie nawilżenie. Używam z braku laku, jak nie mam innej pod ręką.
  • 6 kwietnia 2020 o 17:48
    Miła dla ust
    Le Petit Marseillais zawsze kojarzyło mi się z bardzo dobrze nawilżającymi kosmetykami, przede wszystkim z żelami pod prysznic. Gdy dostałam pomadkę byłam nią zachwycona. Oprócz szminek kolorowych, które kocham obok stoją te, które dbają o dobrą kondycję ust. Pomadka jest w praktycznym wykręcanym opakowaniu, w sztyfcie, które jest oprócz tego, że wizualnie ładne to jeszcze trwałe. Upadła wiele razy a opakowanie nadal całe. Sam sztyft ma kolor jakby brudnej bieli i ma za zadanie nawilżyć usta, ochronić przed czynnikami zewnętrznymi a przy tym być niewidocznym. U mnie się sprawdził. Fajnie nawilża usta, nadając im delikatny połysk - w końcu jest też ona odrobinę tłusta. Przy mocno wysuszonych ustach, podkreśla suche skórki. Nie utrzymuje się jakoś super długo, jednak jest bardzo wydajna co minimalizuje wady. Jest wyczuwalna na ustach ale nie lepiąca, nie jest to żaden problem. Ma bardzo przyjemny delikatny zapach.
  • 1 kwietnia 2020 o 11:47
    POLECAM
    Jakiś czas temu miałam możliwość testowania tej pomadki i przypadła mi do gustu. Później udało mi się ją kupić jeszcze dwa albo trzy razy. Generalnie trudno ją dostać, ale jak się pojawia w sklepie, to warto kupić. Bardzo dobrze nawilża usta, sprawia, że stają się cudnie miękkie, ale nie klei się. Ma bardzo łagodny zapach, nie nadaje koloru. Świetna do pielęgnacji ust. Bardzo wydajna, miękka, lekko nabłyszcza.
    Zalety:
    • działanie
    • błysk
    Wady:
    • słaba dostępność
    Eriska1
    15 sierpnia 2019 o 19:18
    Uwielbiam!
    Pomadka na w zasadzie same plusy, polubiłam ją od samego początku. Kupiłam ja zachęcona balsamem z tej samej serii +pięknie pachnie! +dobrze nawilża, +nie podkreśla suchych skórek, +nie zostawia białych śladów, +przystępna cena, szczególnie w promocji, +wydajna, +wygodne i mocne opakowanie