Żele antybakteryjne do rąk

OnlyBio Silver Med Care +, Nawilżający żel do dezynfekcji rąk

peszy
    1 lipca 2021 o 14:50
    Najlepszy
    Przez ostatnie miesiące staliśmy się ekspertami od żeli do dezynfekcji rąk, kupując je tak samo regularnie jak pastę do zębów czy mydło. W prawdzie początkowo, dosłownie braliśmy co było, ale w związku z tym wiemy już że są żele lepsze i gorsze. Dla mnie ten żel to najlepszego co mi się trafiło i to pod każdym względem. + żel zawiera min 70% alkoholu, + zawiera glicerynę, która nawilża oraz aloes, który łagodzi podrażnienia, + ma bardzo delikatny zapach, ale przede wszystkim nie śmierdzi alkoholem, + nie klei się, + wystarczy kropelka aby zdezynfekować dłonie, + bardzo wydajny, + niedrogi, regularnie kosztuję ok. 8 zł
    Zalety:
    • żel zawiera min 70% alkoholu,
    • zawiera glicerynę, która nawilża oraz aloes, który łagodzi podrażnienia,
    • ma bardzo delikatny zapach, ale przede wszystkim nie śmierdzi alkoholem,
    • nie klei się,
    • wystarczy kropelka aby zdezynfekować dłonie,
    • bardzo wydajny,
    • niedrogi, regularnie kosztuję ok. 8 zł
    Wady:
  • 8 maja 2021 o 14:13
    Sztos produkt!
    OnlyBio to jeden z moich ulubionych żeli do dezynfekcji rąk, gdyż nie wysusza ich, nawet przy częstym stosowaniu. Skóra nie jest podrażniona, można odnieść do odczucie nawilżenia. Ogromnym atutem jest fakt, iż po jego zastosowaniu dłonie się nie lepią jak po dotknięciu miodu. Plusem jest dla mnie konsystencja i skład. Zakupiłam opakowanie z pompką, co było świetnym i praktycznym pomysłem. Na dodatek żel jest wydajny. Wystarczy niewielka ilość, aby skutecznie zdezynfekować ręce. Polecam całym sercem. Jest wart swojej ceny.
    Zalety:
    • Nie wysusza dłoni, lecz je nawilża.
    • konsystencja,
    • wydajność,
    • skład,
    • opakowanie;
    Wady:
    • BRAK
  • 6 października 2020 o 9:15
    Mercedes wśród żeli antybakteryjnych :)
    Bardzo fajny żel, który wyróżnia się na tle konkurencji. Przede wszystkim poza dezynfekcją nie masakruje dłoni. Zawiera substancje nawilżające, które neutralizują w jakimś stopniu wysuszające działanie alkoholu. Żel nie lepi się, po wchłonięciu nie pozostawia uczucia kleistości. Wchłania się dość szybko, pod odparowaniu alkoholu dłonie są jak po żelu aloesowym. Z tym, że bez lepienia. Nie zastąpi kremu do rąk, ale i nie taka jego funkcja. Zawiera 70% alkoholu i dodatkowo jony srebra. Jestem na tak. Nie jest najtańszy, za to skuteczny.

Zobacz także inne Żele antybakteryjne do rąk