Skóra, włosy, paznokcie

3 na 51 opinię

Skuteczność:
    kama_m1
    18 stycznia 2021 o 22:58
    U mnie na skórę i włosy nie sprawdziły się, za to paznokcie wzmocniły się i szybciej rosły.
    Skrzyp Plus kupiłam w aptece za ok. 15 zł. Kupiłam go głównie ze względu na pogorszenie kondycji moich włosów, lecz paznokcie też mam nieco osłabione hybrydami. Przeraziłam się kiedy codziennie wyrywałam garść włosów.. postanowiłam w końcu jakoś temu zaradzić. Używałam biotebal w tabletkach, szampony typu skrzypovita, niby mała poprawa była, ale na chwile.. obecnie skończyłam opakowanie tego oto skrzypu już jakiś czas temu i jestem teraz w trakcie znów innej suplementacji. Opakowanie to typowy kartonik z grafiką kobiety o pięknych, zadbanych długich włosach. W środku znajdowało się 60 tabletek w postaci blistra do wyciskania, były dość duże, ale nie sprawiały mi problemu w połykaniu. Stosowałam 1 tabletkę dziennie jak zalecał producent czyli starczyły mi na miesiąc kuracji. Jeżeli chodzi o smak.. bo czasem niektóre tabletki mają dość nieprzyjemny posmak przy połykaniu, ten był nawet ok, lekko ziołowy, mnie on nie odrzucał. W składzie tabletek dużo drogocennych składników m.in biotyna, skrzyp, bambus, krzem, cynk, witamina B12, A,E. . Jeżeli chodzi o działanie tabletek po miesiącu stosowania, to mam mieszane odczucia. Niestety włosy okropnie mi wypadały, a ten suplement nie zbyt sobie z tym problemem poradził, nie zauważyłam spektakularnego efektu, wręcz bym powiedziała, że było znikome. Nie wzmocniły się .. żadnych baby hair ani nic nie mogę więcej powiedzieć na ten temat bo nic się z nimi nie zadziało.. Jeżeli chodzi o paznokcie to w tym przypadku spisały się znacznie lepiej, paznokcie stały się mocniejsze i bardzo szybko rosły, odrosty miałam już po tygodniu. Na wsparcie skóry również nie odnotowałam żadnego pozytywnego wpływu. Krótko podsumowując tabletki średnio wpłynęły na poprawę kondycji moich włosów i skóry, jedynie wzmocniły paznokcie i przyczyniły się do ich szybszego wzrostu. Czy kupię ponownie? No niestety nie. Nie zadowolił mnie ten efekt.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • tabletki mimo iż troszkę duże nie sprawiały problemu w połykaniu,
    • posmak lekko ziołowy,
    • 60 tabletek starczyły na miesiąc kuracji,
    • wzmocniły paznokcie i przyczyniły się do ich szybszego wzrostu,
    • dostępne w aptece,
    • przystępna cena.
    Wady:
    • brak wpływu na włosy i skórę a na poprawie kondycji włosów i na ich wzmocnieniu najbardziej mi zależało.
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie