Lakiery klasyczne

Avon Color Trend, Crushed Crystals Nail Enamel Lakier do paznokci

• 4 sierpnia 2024 o 20:11
    Ciekawe urozmaicenie
    Lakier Avon Crushed Crystals posiadam w kolorze bordowym. Jak tylko pojawił się w katalogu Avon celowo go zakupiłam, ponieważ szukałam urozmaicenia mojego codziennego manicuru. Lakier posiada dość wyraźne drobinki a la srebrny brokat. Daje bordowy odcień właśnie z tymi drobinkami. Fajnie wygląda choć drobinki optycznie trochę jakby ,,odstają". Nie polecam aby malować nim wszystkich paznokci, natomiast fajnie wygląda na jednym paznokciu jako uzupełnienie klasycznego manicuru. Ja malowałam pozostałe paznokcie zwykłym lakierem w odcieniu bordo, a paznokieć serdeczny właśnie Crushed Crystals. Lakier ma dość dobrą trwałość. Wiadomo, nie jest to rewelacja, bo to lakier klasyczny, ale ja jestem zadowolona. Jest też łatwy do poprawek w razie odprysków.
    Zalety:
    • ciekawe urozmaicenie manicuru
    • całkiem trwały
    • łatwy w malowaniu
    • łatwy w tuszowaniu odprysków
    Wady:
    • drobinki trochę ,,odstają"
    • trudno dostępny
  • 9 czerwca 2024 o 11:38
    Matowo-brokatowy efekt
    Lakiery crushed crystals przypadły mi do gustu. To coś czego potrzebowałam tego lata na swoich pazurkach. Matowo-brokatowy efekt wygląda bardzo elegancko na paznokciach. Lakier szybko schnie, już po nałożeniu jednej warstwy zapewnia pełne krycie. Po wyschnięciu przyjmuje chropowatą postać, która kojarzy mi się z chropowatym tynkiem na ścianie :D Tynk ten wytrzymuje na naszych dłoniach do kilku dni. Warto jest użyć utwardzacza do paznokci (przyspieszjącego wysychanie) jako wierzchnią warstwe, aby przedłużył trwałość lakieru o kilka dni i zapobiegł szybkiemu scieraniu się brokatu. Mogłoby się wydawać, że lakier będzie ciężki do zmycia. Jednak po przytrzymaniu na chwilę zmywacza schodzi bardzo szybko. Czekam aż pojawi się więcej kolorów lakierów z tej serii <3
    Miroku
    22 kwietnia 2024 o 21:17
    Czuję niedosyt(ocena kolekcji wiosna 2024)
    Z racji odwyku od hybryd(jeszcze leczę przepiłowaną przez kosmetyczkę płytkę paznokciową) i zużywania mojej kolekcji klasycznych lakierów postanowiłam sobie sprawić jakieś piaski dla urozmaicenia, bo dawno nie miałam. Robiąc zamówienie z Avonu zwróciłam uwagę na najnowszą kolekcję ich lakierów z serii Crushed Crystals, od razu spodobały mi się dwa kolorki: buraczkowo-fuksjowy Opulent Crismon oraz lilaróż ze srerbymi drobinkami Lilac Pink. W opakowaniu pięknie się mienią oraz migoczą zaś po aplikacji na paznokcie...czar pryska. Po wyschnięciu mają fajną typowo piaskową fakturę, ale mi tu brakuje brokatowego bling-bling. Bardziej jest to efekt posypki cukrowej-takie wykończenie też ma swój urok, ale ja kocham brokat i fanatycznie uwielbiam go na paznokciach, więc tu mam mały smuteczek, bo w buteleczkach te lakiery wyglądają obłędnie. Kryją dobrze już po jednej warstwie, ale przy drugiej faktura jest wyraźniejsza zaś kolor bardziej nasycony. Bardzo szybko wysychają, jak to zazwyczaj piaski mają w zaletach. Są dosyć gęste w konsystencji, ale nie glucieją na pędzelku podczas aplikacji co pozwala szybko i równo pomalować paznokcie. Pędzelek klasyczny-wąski, dosyć elastyczny i wygodny w manewrowaniu, można nim zgrabnie pomalować paznokcie także przy skórkach. Jedną z zaletą lakierów piaskowych jest ich nieco lepsza trwałość niż tych o kremowym wykończeniu. Tutaj niestety czuję niedosyt, bo już po jednym dniu mam widocznie starte końcówki, zaś po kolejnych 2-3 dniach znacząco odpryskuje. Na osłodę mam tutaj całkiem łatwe zmywanie-jak na piaski z brokatem to nie muszę na nie wylewać morza łez oraz zmywacza, nie muszę sięgać po folię aluminiową, wystarczy chwilę dłużej przytrzymać nasączony wacik. I wszystko ładnie schodzi bez tarcia oraz męki.
  • 15 kwietnia 2024 o 12:33
    Brokatowe szaleństwo
    Super lakier z serii Crushed Ceystals. Kupiłam niedawno jako nowość następnego katalogu nr 4 dla konsultantek Avon. Mój ulubiony kolor to Lilac Pink. Długotrwałe krycie płytki paznokcia z piaskowym efektem 3D. Bardzo lubię gdy lakier szybko wyschnie. Super brokatowa kolorystyka. Nie odpryskuje po kilku dniach użytkowania. Idealny na wakacyjną imprezkę.
    Zalety:
    • chropowatość lakieru
    • szybko wysycha
    • piękny kolor brokatowy
    • utrzymuje się przez ok 2 tygodnie
  • 7 grudnia 2023 o 10:30
    Świetny i trwały
    Otrzymałam trzy odcienie tego lakieru w prezencie i polubiliśmy się od razu. Używam jako dekoracja jednego z paznokci lub na specjalne okazje maluje nim wszystkie paznokcie. Nawet bez stosowania lakieru nawierzchniowego, wytrzymuje bez odprysków przynajmniej 4 dni, a z Top Coat ścierają się tylko końcówki i ładnie wygląda przez sześć lub nawet 7 dni kropka Szybko schnie. Wystarczy tylko jedna warstwa dla ładnego efektu. Zmywanie jest dość uciążliwe, ale to cecha Generalnie wszystkie lakierów brokatowych, nie tylko tego. Przez długi czas jest użyteczny, aktualnie moje lakiery mają przynajmniej rok i wciąż są w świetnej formie kropka. Polecam
    Zalety:
    • Piękny i trwały efekt
    • Ciekawe odxienie
    Wady:
    • Dosc trudne zmywanie

Zobacz także inne Lakiery klasyczne