Lakiery klasyczne

Delia Coral, Hybrid Gel Color Step 1 Lakier podkładowy do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    1 listopada 2024 o 20:29
    Piękne kolory
    Z tej serii mam dwa lakiery-10(głęboka metaliczna butelkowa zieleń) oraz 100(gęsto napakowany drobinkowiec, mieniący się na blady róż, błękit oraz gdzieniegdzie fuksję, bardzo ciekawy gagatek, który ładnie wygląda zarówno solo jak i na innych kolorach), oba bardzo lubię Ogólnie gama kolorystyczna tej serii mi się podoba-sporo tutaj kobiecych klasycznych odcieni, ale też znajdziemy tutaj kilka bardziej oryginalnych kolorów. Na duży plus jest fakt, że te lakiery same w sobie mają ładny połysk po wyschnięciu i nie wymagają bezwzględnie nabłyszczającego top coatu. Zieleń ma świetną pigmentację oraz krycie-dwie cienkie warstwy zapewniają głęboki oraz nasycony kolor bez smug czy prześwitów. Przy drobinkowym wiadomo-wykończenie jest lekko przejrzyste, ale brokatu jest dużo oraz na gęsto. Konsystencja z tych lekko gęściejszych-nie rozlewa się na boki, ale jednocześnie nie gęstnieje na pędzelku oraz nie robi podczas malowania brzydkich zasychających glutów utrudniających równe położenie emalii. Pędzelek jest bardzo udany-mięsisty, trochę szerszy(ale nie łopatowaty), przyjemnie się nim manewruje także przy skórkach. Zastrzeżenia mam do czasu schnięcia tych lakierów-przez bardzo długi czas zostają miękkie oraz podatne na wszelakie odgniecenia czy uszkodzenia, o malowaniu paznokci późnym wieczorem można pomarzyć(odbita pościel gwarantowana). Maluję cienkie warstwy emalii, ale to w ogóle nie pomaga, topy przyspieszające wysychanie także są tu bezradne. Trwałość mnie zadowala-mam niezbyt twarde paznokcie, rąk nie oszczędzam i te lakiery z bazą oraz topem wytrzymują u mnie 2-3 dni, po tym czasie końcówki odpryskują.
  • 4 lutego 2024 o 12:25
    Błyskawicznie schnąca, a nie tylko błyszcząca perłowo-metaliczna syrenka, która nie wypływa na brzeg paznokcia; rozmiar płetwy 31 (różowa)
    Jest to bardzo dobry lakier i warto go przetestować choćby ze względu na cenę. Dostępny na każdym kroku - nawet w kiosku i małych sklepikach osiedlowych z artykułami kosmetycznymi. Kupiłam nr 31 - metaliczno-perłowy róż, dający zniewalający hybrydowy efekt syrenki. Srebrzyście i zwierciadlanie odbija światło. Fantastyczny wybór na lato. :) Na paznokciach trzyma się tzw. lekką ręką przez tydzień, a nawet dłużej. Samo malowanie nim jest bardzo przyjemne, choć zapach lakieru jest ostry, intensywny i rozprzestrzenia się na cały pokój. Nasza syrenka nie wypływa na brzegi paznokcia dzięki wygodnemu, wyprofilowanemu pędzelkowi w kształcie łopatki. Krycie ma średnio-słabe i potrzebuje co najmniej dwóch lub trzech warstw, ale to nie jest problem ze względu na sporą pojemność. Na paznokciach schnie bardzo szybko, zaś w buteleczce nie zasycha wcale, ponieważ zakrętka jest masywna i solidna, którą dobrze trzyma się w palcach (mój egzemplarz jest 'nienaoliwiony' i niestety trochę skrzypi przy odkręcaniu i zakręcaniu... a może to ta syrenka tak śpiewa?) Godny częstego używania i ciągłych powrotów. Jeden z moich bezwzględnych ulubieńców!
    Zalety:
    • fajna buteleczka z solidną, uchwytną zakrętka i dobrym szerokim pędzelkiem
    • wspaniały kolor odbijający światło
    • piękny hybrydowy efekt perłowo-metalicznej syrenki
    • błyszczy i lśni jak lustro najintensywniej w letnie dni (wręcz razi po oczach)
    • żelowy połysk
    • szeroki wybór odcieni
    • tytanicznie trwały, nie do zdarcia
    • a przy tym łatwy w zmywaniu
    • wydajny pomimo zapotrzebowania na dwie warstwy
    • błyskawicznie schnący, a nie tylko błyszczący
    • nie powoduje odprysków
    • nie niszczy i nie odbarwia płytki paznokcia
    • nie zasycha w buteleczce po miesiącu
    • dostępny na każdym kroku i tani
    Wady:
    • potrzebuje co najmniej dwóch warstw (a najlepiej trzech), by pokryć płytkę paznokcia
    • pozostawia delikatne smugi, ale ponieważ ma tak gigantyczny połysk, to w zasadzie ich nie widać, kiedy lakier już zaschnie
    • nie pachnie najprzyjemniej... w dodatku zapach jest ostry i intensywny, rozprzestrzenia się na cały pokój
    • nakrętka skrzypi / syrenka śpiewa
  • 16 lutego 2022 o 0:34
    Świetny
    Lakier kupiłam jakieś pare lat temu dość nie drogo. Lakier ma dość gęstą konsystencje. Bardzo dobrze rozprowadza się na płytce paznokcia, wystarcza jedna warstwa żeby ładnie pokryć. Ma bardzo efekt zadawalający. Pędzelek ma świetny nie za cienki nie za gruby. Lakier momentalnie po prostu schnie . Lakier utrzymuje się do trzech dni na paznokciach.
    Adka_
    4 sierpnia 2021 o 16:02
    beznadziejny
    Jestem zawiedziona, kupiony na promocji w rossmann ,kolor 34 , bardzo Ładny i to jedyny plus, pedzelek duzy , zle sie nim maluje, sam lakier bardzo gęsty, pozostawia smugi, mam wrażenie ze sie klei do pedzelka, hybryd zel- co to oznacza? bo z hybryda nie ma nic wspolnego, na pewno juz go wiecej nie kupie
    Zalety:
    • kolor
  • 19 lutego 2020 o 15:46
    Tragedia...
    Po długim stosowaniu hybryd moje paznokcie potrzebowały odpoczynku i po długim czasie wróciłam do zwykłych lakierów. Nie oczekiwałam, że zwykły lakier będzie się zachowywał jak hybryda :) , ale miałam nadzieję na chociaż 3-4 dni względnego wyglądu.Pierwsze wrażenie po użyciu tego lakieru było WOW! Ładne krycie, dość szybko wysechł, nic się nie odcisnęło w nocy, ładna, gładziutka i błyszcząca powierzchnia. Prawie jak po hybrydzie. Czar prysł niestety bardzo szybko, następnego dnia po zaledwie kilku godzinach, bez jakichś specjalnych ekscesów i narażania paznokci na zniszczenie w dwóch paznokciach pojawiły się odpryski. Ok, nie przejęłam się zbytnio. Następnego dnia pojawił się kolejny odprysk, prawie na 1/4 paznokcia (!), domalowałam to wieczorem, bo wyglądało okropnie. Trzeciego dnia lakier pękł wzdłuż paznokcia (pierwszy raz coś takiego widziałam ) na trzech różnych paznokciach) i poodpryskiwał z kolejnych czterech. Efekt- na początku trzeciego dnia miałam już serdecznie dość i zmyłam to okropieństwo. Trwałość niestety żadna. Wielka szkoda, bo kolory bardzo fajne, sam efekt po pomalowaniu naprawdę ładny. Lakier nie ścierał się jak przy zwykłym użytkowaniu,na końcach, tylko odpryskiwał jakimiś dziwnymi plamkami.
    Zalety:
    • Kolor
    • efekt po pomalowaniu- ładna, błyszcząca tafla
    • równomierne krycie
    Wady:
    • fatalna trwałość, odpryskuje już po kilku godzinach

Zobacz także inne Lakiery klasyczne