Lakiery klasyczne

Indigo Nails Lab Gel Polish Lakier hybrydowy

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 lipca 2024 o 17:28
    Gęsty i nie najłatwiejszy do pracy!
    Na lakiery od Indigo wpadłam na początku swojej przygody z manicurem hybrydowym i wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jego konsystencja nie jest typowa dla pozostałych lakierów tego typu! Jednym z największych plusów tego produktu jest bogata gama kolorystyczna. Szeroki wybór odcieni sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od okazji czy preferencji kolorystycznych. Dostępność tych lakierów również jest imponująca – można je znaleźć w wielu salonach kosmetycznych oraz w sklepach internetowych, co ułatwia ich zakup. Kolejnym atutem lakierów hybrydowych Indigo Nails Lab jest ich trwałość. Lakier utrzymuje się na paznokciach przez długi czas, nie odpryskując i nie tracąc intensywności koloru. To sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób, które cenią sobie trwałość i estetyczny wygląd paznokci przez dłuższy czas. Jednakże, produkt nie jest pozbawiony wad. Bardzo gęsta konsystencja lakieru może sprawić trudności podczas aplikacji. Dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w pracy z lakierami hybrydowymi, może to być frustrujące i czasochłonne. Dodatkowo, brak oznaczenia koloru na zewnątrz opakowania może być problematyczny, zwłaszcza jeśli posiadamy kilka różnych odcieni. Trudno wtedy szybko znaleźć ten, który chcemy użyć, co może wprowadzać niepotrzebny chaos.
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    Wady:
    • bardzo gęsta konsystencja
    • brak oznaczenia koloru na zewnątrz opakowania
    U konsultantki
    piccess
    2 września 2023 o 11:51
    Uwielbiam!
    Bardzo lubię i cenię lakiery Indigo. Co prawda są droższe od innych marek (NeoNail czy Semilac), ale wyróżniają się trwałością. Po użyciu tego lakieru w warunkach domowych mój manicure jest zawsze perfekcyjny- nawet przy codziennych czynnościach (zmywanie naczyń, mycie okien itp) lakier nie odchodzi i nie kruszy się. Jest naprawdę trwały. Lubię go również za pędzelek- ma wyjątkowo trafiony kształt, tzn. włoski są równo przycięte, dzięki czemu nie wyjeżdżam pędzelkiem na skórki, a cała płytka paznokcia jest równo pokryta lakierem. Dobrze współpracuje z topem i bazą od NeoNail. Kupuję je zazwyczaj na stronach internetowych czy Allegro, wtedy można dostać je taniej.
    Zalety:
    • dobra konsystencja lakierów
    • dobrze współpracuje z bazą i topem innych marek
    • ciekawe kolory
    • idealny pędzelek
  • 5 czerwca 2022 o 7:16
    Uwielbiam tą firmę
    Pracuje w salonie firmowym Indigo. Korzystam tylko z produktów tej firmy. Kolory są piękne, dość mocno napigmentowane. Wiele z nich kryje na jedną warstwę. Jest szeroki wybór kolorów półtransparentnych idealnych, pasteli, neonów... każdy znajdzie coś dla siebie. Przy prawidłowym użytkowaniu nic się nie dzieje, nie odpryskuje. Nigdy mnie nie zawiodły i nie planuje zmieniać firmy lakierów. Cena myślę, że jest adekwatna do jakości. Nie są one najtańsze lecz bardzo wydajne, ponieważ nie trzeba kłaść miliona warstw aby równomiernie pokryły paznokieć. Kiedyś może był problem z kryciem głównie pasteli, jednak po zmianie formuły tak jak wspominałam wiele kryje juz na jedną warstwę.
    Zalety:
    • Szeroki wybór kolorów
    • Cena adekwatna do jakości
    • Krycie na jedną warstwę
    • Gesta konsystencja
  • 20 grudnia 2021 o 17:29
    moj ulubieniec
    delikatny rozowy kolor ktory idalnie ie nadaje jesli nie chcesz blyszczec jak sroka badz jesli lubisz delikatne pazurki, dla mnie to cudenko mam juz kilka ich za soba :) jest to swietna baza ktora sprawia ze jesli masz lamliwe paznokcie to moze u ciebie zdzialac cuda tak jak to zrobila u mnie. ja juz nie potrzebuje zelu tylko tej bazy a o ile mam mniej pracy dzieki temu bo kilka sekund a utwardza jak tasmao mocno jak zel a co wiecej w dodatku wystrcza dwie delikatne warstwy i tak naprawde mozesz juz skonczyc stylizacje bez nakladania koloru bo ona sama w sobie ma obledny kolor tak jak pisalam wczesniej :D wiec mozesz miec ja jako baze badz baze i kolor i jak tu jej nie kochac :)
  • 14 marca 2021 o 13:05
    Czegoś mi brakuje
    Przyznam szczerze, że tak jak jestem w stanie zrozumieć fenomen bazy proteinowej od Indigo (potwierdzeniem czego jest kilka zużytych buteleczek) tak zwykłe lakiery hybrydowe z tej firmy jakoś do mnie nie przemawiają. W swojej kolekcji mam 4 różne kolory - Koko Loko, Caffe Latte, Peggy Brown i Diamonds for Breakfast i niestety tylko ten ostatni sprawdza się u mnie bez zarzutów. Cechą wspólną tych lakierów jest ich średnia pigmentacja - przy kolorze Koko Loco wręcz tragiczna. Ogólnie kolor Koko Loco jest bardzo problematyczny. Abstrahując od jego pigmentacji to jeszcze przed włożeniem dłoni do lampy zaczyna się "kurczyć" i w niewyjaśnionych okolicznościach z płytki paznokcia znika 1/3 lakieru. W celu uzyskania znośnego efektu potrzebuje minimum 3 warstw, żeby to jakoś wyglądało. Z pozostałymi kolorami na szczęście nie mam tego problemu, aczkolwiek tak jak wspomniałam powyżej ich pigmentacja pozostawia wiele do życzenia. Co do trwałości to lakiery hybrydowe od Indigo również nie powalają. W dobrym stanie utrzymują się około tygodnia, później zaczynają albo odpryskiwać albo odchodzić w całości. Na koniec zaznaczę, że uwielbiana przeze mnie baza proteinowa od Indigo lepiej sprawdza się z lakierami hybrydowymi z innych firm jak np. Hi Hybrid czy NeoNail niż z lakierami z Indigo ... Na plus zdecydowanie ogromna gama kolorystyczna. Czy kupię lakiery z tej firmy ponownie ? Raczej nie, chyba że będzie dostępny jakiś unikatowy kolor, którego nie znajdę w asortymencie innych firm.
    Zalety:
    • duża gama kolorystyczna
    Wady:
    • słaba pigmentacja
    • kolor Koko Loco jest bardzo problematyczny
    • średnia trwałość