Kremy na dzień

Nivea Q 10 Power, Krem do twarzy na dzień SPF 15 `Przeciwzmarszczkowy + redukcja widoczności porów`

• 19 listopada 2021 o 18:14
    Ok
    Krem jest dosyć tłusty i wydajny. Na mojej mieszanej cerze potrzebuje dłuższej chwili żeby się wchłonąć. Nie podrażnia i nie zapycha, ma przyjemny zapach. Mimimalnie zmniejsza pory, rozświetla, nawilża i ujędrnia skórę. Od czasu do czasu sprawdził się u mnie jako baza pod makijaż.
    Zalety:
    • jest wydajny
    • ładnie pachnie
    • nie uczula
    • minimalnie zmniejsza pory
    • dobrze się wchłania
    • zawiera filtr
    • rozświetla, nawilża i ujędrnia cerę
    Kaisja
    16 marca 2021 o 20:00
    Fajny, dobry przeciwzmarszczkowy krem w rozsądnej cenie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Na dzień... No właśnie. Bardzo lubię kosmetyki Nivei, bo naprawdę dają radę - za rozsądną cenę, ale na dzień do mojej mieszanej cery ten odżywczy, śnieżnobiały i prześlicznie pachnący krem okazał się zbyt bogaty (niemal od razu po nałożeniu wymagał zmatowienia, cera wydawała mi się minimalnie lepka – niemal niedostrzegalnie, ale jednak), i próbki otrzymane w drogerii od Konsultantki, kończyłam stosować na noc. Z powodzeniem. A dodać też muszę, że trwało to długo, bo kosmetyk okazał się być bardzo wydajny. Krem ma miłą w dotyku konsystencję, choć dość gęstą – wolę preparaty półpłynne i wchłaniające się całkowicie, pachnie przyjemnie, charakterystycznym zapachem kosmetyków Nivea, a zamknięty został w ładnym, estetycznym opakowaniu. Po kilku tygodniach stosowania pęku próbek nie sposób ocenić właściwie jego przeciwzmarszczkowych właściwości, bo to wymagałoby testów laboratoryjnych, a w przypadku tak przeciętnej, jak ja, Użytkowniczki – przynajmniej kilku lat, ale krem ładnie pielęgnuje cerę, mam wrażenie, że ją ujędrnia, bo wygląda na świeżą, i wyraźnie wydelikatniała. Bardzo fajny, dobry przeciwzmarszczkowy krem w rozsądnej cenie – przypuszczam, że idealny dla cery normalnej, czyli innej, niż moja; trudno mi ocenić, czy jest wystarczająco nawilżający i odżywczy dla suchej.
    Zalety:
    • walory pielęgnacyjne – przeciwzmarszczkowe, ujędrniające,
    • skuteczność – cera jest widocznie i wyraźnie ładnie wypielęgnowana,
    • wydajność,
    • zapach – typowy dla kosmetyków marki Nivea,
    • opakowanie – ładne, skromne, estetyczne,
    • cena – przystępna
    Wady:
    • trochę za bogaty na dzień do cery mieszanej, i wymaga matowienia
  • 14 grudnia 2020 o 10:25
    Sredni krem drogeryjny
    Raczej nie uzywam kremow marki Nivea, poniewaz ani nie posiadaja zazwyczaj dobrego skladu ani nie zauwazylam po nich zadnych efektow, ktore pomoglyby mi w walce ze starzeniem skory. Krem ten otrzymalam w prezencie i zauwazylam, ze posiada zarowno pozytywne jak i negatywne strony. Zacznijmy od tych pozytywnych aspektow. Jest to krem na dzien o lekkiej formule, ktory posiada SPF15. Za to duzy plus. Stosowalam go codziennie rano na oczyszczona skore twarzy i szyi. Krem nie przetluszcza anie nie obciaza. Posiadam cere mieszana i zauwazylam lekkie nawilzenie. Kto mial po zastosowaniu jego dobre doswiadczenia, na pewno cieszyc bedzie jego przystepna cena. Jest rowniez bardzo wydajny. Krem ten zawarty jest niestety w plastikowym opakowaniu. Staram sie na to zwracac uwage i kupowac albo kremy w ekologicznych opakowaniach plastikowych badz najlepiej szklanych. Wiec juz ze wzgledu na to nie zagosci ponownie w mojej lazience. Gdy stosowalam go na dzien i nie uzywalam podkladu bylo ok, ale gdy nakladalam na niego podklad (w plynie) caly makijaz sie rolowal i podklad moglam sciagac grudkami. Wiec gdy mam miec dwa kremy na dzien, wole poszukac produktu uniwersalnego a nie zastanawiac sie na tym, ktorego kremu uzyje danego dnia ze wzgledu na moje makijazowe plany:) Podsumowujac: krem jest naprawde sredni. Daje wprawdzie efekt nawilzenia i jego wielka zaleta jest zawartosc filtrow, ale nie zauwazylam po nich redukcji zmarszczek, nawet tych plytkich. Wiec zabieram sie na poszukiwania kremu, ktory zagosci u mnie na dluzej.
    Zalety:
    • Lekka formula
    • Przyjemna konsystencja
    • Lekki efekt nawilzenia
    • Wydajny
    • Przystepna cena
    • Neutralny zapach
    Wady:
    • Brak efektow redukcji zmarszczek
    • Rolowanie sie podkladu po wczesniejszym uzyciu kremu
    • Plastikowe opakowanie
  • 13 września 2020 o 13:23
    Moje odkrycie!
    Kupiłam go w drogerii bez przekonania nie spodziewałam się takich efektów. Krem q10 przeciwzmarszczkowy zawiera ochronę przeciwsłoneczną spf 15 . Przeznaczony do cery tłustej i mieszanej ukrywa widocznośc porów . Maskuje je i zmniejsza. Dodatkowo idealnie ujędrnia nawilża i matuje skórę. Ma lekką konsystencję i bardzo przyjemny zapach.
    Zalety:
    • Jędrna skóra
    • Efekty działania