Kremy na dzień

Vegetalis Cosmetics Mirra, Krem roślinny

• 10 stycznia 2019 o 13:32
    Vegetalis z mirrą
    To jest drugi zakup z tej marki/serii kremów w moim wykonaniu. Wcześniej z przyjemnością zużyłam ten z likopenem i przy pierwszej promocji kupiłam kolejny - z mirrą. Oba są w tej samej stylistyce - ciemne szkło, bardzo elegancko wyglądające i pięknie zapakowane w kokardę w paczce w której przychodzą. Co dla mnie ważne kremy są WEGAŃSKIE i nie testowane na zwierzętach a to się ceni. Ten krem z mirrą jest troszkę geściejszy niż likopen, bardziej odżywczy i w sam raz nadaje się na zimę i na czerwone policzki. Nie jest to mega gęsta konsystencja, spokojnie mogę się pomalować i nic się nie wałkuje. Polubił się z moją cerą i chyba równie przyjemnie dotrwam do denka jak i wcześniej w przypadku likopenu.
    Zalety:
    • wegański, roślinny krem
    • nie testowany na zwierzętach
    • bardzo odżywczy ale dobrze się wchłania
    • dobry do pielęgnacji czerwonych policzków :D
  • 17 listopada 2018 o 23:16
    Zdecydowanie można polecić
    Zaczynam właśnie drugie opakowanie mirry i nadal się cieszę że kupiłam ten pierwszy słoiczek bo trafiłam na krem który jest po prostu dobry. Nie ma co się rozciągać bo krem działa jak powinien działać krem czyli nawilża i robi skórę ładniejszą. Poza tym lubię rozpakowywać paczkę i widzieć tą bibułke i kokardkę, bo to jak rozpakowywanie prezentu.
    Zalety:
    • opakowanie przesłodkie, bardzo reprezentatywne
    • likwiduje suche skórki
    • nawilża
  • 15 listopada 2018 o 22:31
    do trzech razy sztuka
    miałam okazję popróbować każdego z tych trzech kremów bo razem z mamą i siostrą zamówiłyśmy sobie każda inny a potem się powymieniałyśmy. Okazało się że ostatecznie ten z rokitnikiem wzięła moja mama, ja ten z mirrą a siostra ten z likopenem. Kremiki pachną rewelacyjnie i dosłownie przykleja makeup i podkład do twarzy. Nic mi się na nim nigdy nie zważyło, tym bardziej że nakładam krem też pod oczy pod korektor. Buzia się przy nim nie wysusza, jest w dobrej formie, nic na niej nie wyskakuje. Krem godny polecenia.
    Zalety:
    • rewelacyjny zapach
    • nie waży podkładu ani korektora
    • utrzymuje nawilżenie skóry, nawet pod mocniejszymi podkładami
    Wady:
    • ciężko jest gdzieś dostać tester/próbkę
  • 11 listopada 2018 o 20:59
    to chyba jest to
    co prawda jeszcze nie zużyłam do końca nawet jednego opakowania ale już jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Jest wystarczajaco lekki i wystarczajaco bogaty do pielęgnacji skóry która jest przesuszona na policzkach od zawsze. Smaruję się na szybko rano i nakładam na niego krem BB i pieknie się wszystko trzyma. Poza tym bardzo podoba mi się zapach kremiku, taki kwiatowy ale delikatny, nie przebijający się przez perfumy.
    Zalety:
    • wystarczajaco lekki na dzien
    • dość bogaty
    • piękny kwiatowy zapach, nie za mocny
    Wady:
    • ogólnie ciężko go kupić poza stroną
  • 28 października 2018 o 18:26
    Sprawdzony
    Bardzo dobry, sprawdzony produkt na dzień. Mam cerę już nie najmłodszą ale też jeszcze nie "dojrzałą" która jest dosć wrażliwa na kosmetyki i lubi się przetłuścić i zapchać na czole. Kremik z mirrą jest delikatny, nie tłuści skóry . Nie zdarzyło mi też się zeby mnie piekł a nawilża i daje przyjemne wrażenie że skóra jest jednolita w dotyku. Smaruje się zwykle raz dziennie rano po umyciu twarzy i takie jedno opakowanie wystarcza mi na jakies 1,5 miesiaca wiec wydaje mi sie ze to dośc długo.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • nie tłusci skóry
    • nie powoduje robienia sie zaskórników
    • wystarcza na dość długo
    • nie piecze i nie podrażnienia cery