Wody toaletowe damskie

Zara Gourmand Addict EDT

• 7 kwietnia 2024 o 22:15
    Cudowny, niskobudżetowy zapach
    Zapach jest dostępny w różnych pojemnościach. Jak to Zara czasem coś jest w asortymencie w pełnej gamie , a czasem nie więc trzeba polować. Można czasem natknąć się na roletki czy mniejsze formaty i ja osobiście bardzo to lubię, bo można przetestować zapach na sobie. Przechodząc do samego Gourmand Addict jest to zapach dzienny (taki dopisek mamy nawet na buteleczce tj. Day Collection). Zapach myślę, że idealny na wiosnę, lato, jesień. Bardzo lekki, zwiewny, kobiecy, dziewczęcy, nie przytłaczający. Jak na wodę toaletową utrzymuje się dość długo na skórze. Nuty tego zapachu są szyprowo-owocowe. Znajdziemy w nim bergamotkę, pomarańcz, brzoskwinię, czarną porzeczkę, paczulę. Bardzo wdzięczny i przyjemny zapach, który totalnie skradł moje serce.
    Zalety:
    • ciekawa kompozycja zapachowa
    • niska cena
    Wady:
    • Flakon
    W perfumerii
  • 1 września 2020 o 15:48
    Zamiennik Black Opium
    Gourmand Addict to jeden z klasycznych zapachów z Zary i dziwię się sobie, że zakupiłam je dopiero w zeszłym roku. Zabrałam je ze sobą na moje wakacje, dlatego zaopatrzyłam się w małą pojemność, 10 ml, idealna do samolotu. Mała wersja mieści się w malutkiej buteleczce, która jak większość perfum z Zary ma na sobie nadrukowane tylko czarne napisy, co tworzy minimalizm. Buteleczka zakończona jest kuleczką, przez co są bardziej wydajne, ale trzeba bardziej się namęczyć niż przy atomizerze. Nie zauważyłam jednak, żeby się zacinała. Zapach jest przepiękny i bardzo przypomina mi moje ukochane Black Opium, co może wydawać się dziwne, bo nuty zapachowe się różnią. W Gourmand Addict odnajdziemy brzoskwinię, porzeczkę i paczuli. Całość daje dość ciężki efekt, więc dla większości będzie to zapach wieczorowy, idealny na zimę. Można powiedzieć, że jest słodko-duszący. Nie mam nic do zarzucenia trwałości, śmiało wytrzymuje kilka godzin, świetnie utrzymuje się na ciele. Jeżeli nie potrzebujecie perfumy na lot, to zdecydowanie bardziej polecam zakup największej wersji- 100 ml, bo kosztuje tylko 49,90, dla porównania mała perfumetka 17,90.
    Zalety:
    • cena największej wersji