Pudry do twarzy

Biochemia Urody Puder bambusowy 100%

Nasi użytkownicy zostawili 259 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KardiaM
    7 maja 2023 o 9:12
    Utrwala makijaż i delikatnie matuje, ale należy uważać z ilością
    Po udanych próbach z kosmetykami "Biochemia urody", byłam ciekawa efektów po zastosowaniu tego pudru. Otrzymałam do niego opakowania, jest również dostępna instrukcja, jak otrzymać, przechowywać i użytkować produkt. Puder jest biały, ma przyjemną strukturę. Przy nakładaniu należy uważać, bo ma tendencję do pylenia i bielenia. Ładnie utrwalił mi makijaż, aczkolwiek nie zapobiega w pełni świeceniu się skóry, którą po kilku godzinach należy ponownie odświeżyć. Nie spowodował u mnie podrażnień, uczulenia ani zapychania cery. Uważam go za dobry produkt, ale przede wszystkim do utrwalenia i odświeżenia makijażu, gdyż w moim przypadku efekt matu nie utrzymuje zbyt długo. Nie wiem, czy do niego powrócę, ale może skuszę się na inny rodzaj pudru tej samej firmy.
  • 28 listopada 2020 o 8:22
    Fajnie matuje
    Pudru używam od kilku tygodni i oceniam go bardzo pozytywnie. Fajnie matuje, ma prosty skład (ciężko o bardziej przejrzysty skład niż jeden składnik), nie wysusza ani nie podrażnia skóry. Jest to naprawdę perełka kosmetyczna, szczególnie biorąc pod uwagę że jest bardzo tani. Jedyną wadą jest opakowanie: kosmetyk dostałam w woreczku i przesypałam go do otrzymanego plastikowego opakowania z sitkiem. Sam zamysł fajny bo w teorii pudełko można wielokrotnie używać, niestety przez kształt sitka sporo rozsypuje się na około.
    Zalety:
    • Skład
    • Matuje
    • Utrwala makjaż
    Wady:
    • Dostępność
  • 10 czerwca 2020 o 11:22
    Nie jest to puder doskonały..
    Design opakowania nie powala,zdecydowanie nie jest to puder do zabrania ze sobą w torebce. Mało tego, plastik zarówno na wieczku, jak i w środku dość mocno popękał, mimo że produkt tak naprawdę ciągle leży w szufladzie. Puder jest drobno zmielony, a przy jego aplikowaniu trzeba być przygotowanym na mocne pylenie - u mnie zawsze sporo ląduje na biurku. Nie przeszkadza to jednak w wydajności kosmetyku, bo wystarczy nawet na lata (całe szczęście ma długi termin ważności). Niestety zauważyłam, że puder wysusza skórę, dlatego efekt z podkładem matującym jest zdecydowanie zbyt mocny - czuję wtedy nieprzyjemne ściągnięcie skóry. Dlatego ja stosuję go z podkładami nawilżającym lub kremami BB, które nie utrzymują się na mojej skórze zbyt dobrze - wtedy puder przedłuża ich trwałość. Efekt na twarzy jest całkowicie matowy. Mat na twarzy utrzymuje się dość nieźle, ale wiele tutaj zależy od współpracy z podkładem - zbyt ciężki może się zważyć przez suchość cery lub skóra może produkować więcej sebum, żeby wyrównać braki, przy kremach BB efekt matu jest natomiast krótszy. Puder jest całkowicie bezbarwny i w żaden sposób nie wpływa na kolor podkładu - to ogromny plus, bo nie trzeba się martwić doborem odcienia. Jest to produkt naturalny oraz nie powoduje zapychania porów. Można go wykorzystać do rozjaśniania innych pudrów albo zwiększania ich właściwości matujących. Moja mieszana cera odczuwa pewne negatywne skutki, dlatego nie używam tego kosmetyku codziennie i nie stosuję go do poprawek w ciągu dnia. Nie jest to puder doskonały, ale warto go wypróbować
    • przezroczysty
    • trwałość
    Wady:
    • wysusza skórę
    • pyli
  • 6 lipca 2018 o 16:33
    Dobry, ale ...
    Mam cerę mieszaną, która świeci się w strefie T. W związku z tym poszukiwałam pudru, który ją zmatowi, ale nie zapcha. Wybór padł na puder bambusowy. Początkowo byłam zachwycona działaniem. Skóra ładnie zmatowiona. Nie musiałam nic poprawiać w ciągu dnia. Niestety po kilku miesiącach okazało się, że puder przesuszył mi skórę. Odstawiłam go i teraz próbuję innych. Muszę też dodać, że nie warto go używać na wyjścia typu wesel (tam gdzie będzie fotograf), bo nasza twarz wyjdzie na zdjęciach jak jeden wielki, biały naleśnik ;)
    Zalety:
    • matuje
    • naturalny produkt
    Wady:
    • przesusza
    • skóra źle wygląda na zdjęciach
    Poetyna
    9 czerwca 2018 o 19:35
    Uwielbiam.
    Wg mnie produkt ma same zalety - doskonale matowi, jest bardzo wydajny, niewiele kosztuje i nie zmienia koloru cery. Skład w 100 % naturalny. Szybko go nie zmienię. :)