Acetony i removery do paznokci

Action Care, Nail Polish Remover Zmywacz do paznokci

• 3 stycznia 2025 o 20:15
    Duża butla za grosze, śmierdzi jakby miał w sobie aceton
    Wiesz jak to jest, wchodzisz do sklepu tylko po jedną rzecz, a wychodzisz z całym koszykiem przydasiów. Tak było i ze mną, kiedy przy okazji wizyty w Action wpadł mi w ręce zmywacz Care Nail Polish Remover. Butla 250 ml za grosze, no jak tu nie wziąć? Ale czy tanie zawsze oznacza dobre? Plastikowa butelka z zakręcanym wieczkiem, niby klasyka, ale osobiście wolę coś na klik albo z pompką, żeby nie machać zakrętką po całej łazience, jak mi się spieszy. Butelka jest dość poręczna, choć prosta, zero fajerwerków. Etykieta w 9 językach, w tym po polsku (brawo za to!), a sam zmywacz wyprodukowany w Turcji. Zapach to już typowy zmywaczowy klasyk. Śmierdzi, jakby miał w sobie aceton, choć na etykiecie dumnie widnieje napis acetone free. Może i nie ma acetonu, ale aromatyczny to on nie jest, trzeba wietrzyć łazienkę po użyciu. A jak działa? No i tu miłe zaskoczenie! Zmywacz świetnie radzi sobie z lakierami, czy to klasyczne kolory, czy ciemne. Wystarczy przyłożyć wacik, chwilę przytrzymać i voilà, lakier znika. Dodatkowo odtłuszcza płytkę paznokcia, co jest na plus, jeśli planuje się manicure zaraz po zmywaniu. Jednak jest jedno ale. Po użyciu miałam wrażenie, że moje paznokcie są lekko przesuszone, więc od razu polecam nałożyć oliwkę albo krem do rąk, żeby je odżywić. To w sumie standard przy zmywaczach, ale warto o tym wspomnieć. Podsumowując, Care Nail Polish Remover to porządny zmywacz za śmieszne pieniądze. Sprawdza się w praktyce, choć opakowanie i zapach mogłyby być bardziej dopracowane. Idealny do codziennego użytku, zwłaszcza jeśli nie chcecie wydawać fortuny na kosmetyki. Czy kupiłabym ponownie? Pewnie tak, bo za tę cenę trudno znaleźć coś lepszego. Ale jeśli kiedykolwiek wypuszczą wersję o zapachu róż, to będę pierwsza w kolejce!
    Zalety:
    • tani
    • duża pojemność
    • dobrze zmywa lakiery
    • odtłuszcza płytkę paznokcia
    Wady:
    • śmierdzący zapach
    • odkręcane wieczko butelki
    • lekki przesusza paznokcie
  • 16 stycznia 2024 o 22:56
    Bardzo średni zmywacz. Z lekkimi, jasnymi lakierami sobie radzi, ale z ciemnymi już gorzej.
    Produkt zakupiłam w Action za jakieś 5 zł. Lubię malować paznokcie, więc zmywacze szybko mi się kończą i zaraz muszę kupować kolejne. Przyznaje szczerze, że kupując ten z Action, najbardziej zachęciła mnie jego pojemność. Byłam przekonana, że starczy mi na długo i nie będę musiała non stop latać do sklepu i szukać nowego. A i cena niska, więc brałam. Generalnie nie mam szczęścia do zmywaczy, nie natrafiłam jeszcze na taki, który miałby zadawalajace zmywanie. Tak, ten też niestety nie był taki, jaki chciałbym żeby był. Zmywacz zamknięty jest w dużej, 250 butli. Jest ona wykonana z plastiku, dodatkowo jest przezroczysta, także widać ile produktu jest zużyte. Ma niej znajduje się duża różowa etykieta, a na niej napisy o grafiką przedstawiającą dłonie. Butelka ma odkręcany korek, również przezroczysty. Niestey produkt nie posiada ani pompki, ani dozownika, także leci poprostu ciurkiem. Trzeba uważać, aby za dużo nie wylać na wacik. Nie jest to może duży problem. Niemniej jednak, mi się często zdarza, że tym sposobem przeleję i wyleję. Skład ma bardzo krótki znajdziemy tam tylko 4 pozycje. Dodatkowo nie zawiera acetonu. Jego konsystencja jest przezroczysta. Zapach nie jest strasznie drażniący, aczkolwiek jest dość mocny. Jako, że często używam zmywaczy, to osobiście się do zapachu przyzwyczaiłam. Teraz najważniejsze, działanie... Zmywacz doskonale radzi sobie ze zmyciem lekkich i jasnych kolorów. W tej kwestii nie ma zastrzeżeń, wystarczy delikatnie potrzeć wacikiem i lakier znika. Gorzej sprawa ma się w przypadku lakierów ciemnych i z dodatkiem brokatu. Tutaj trzeba się bardziej natrudzić. Wtedy bardzo dużo trzeba zużyć zmywacza i kilkukrotnie przemywac. Nie podoba mi się jeszcze jedna rzecz, a mianowicie strasznie wysusza płytkę paznokcia. Nie najlepiej wygląda po zmyciu. Staje się matowa i strasznie wygląda na suchą. Jest też niemiła w dotyku, taka szorstka. Podsumowując, mnie generalnie nie uwiódl. Wymagam od zmywaczy szybkiego i łatwego zmywania każdego rodzaju lakieru. Ten niestety nie spełnia tych wymagań. Nie zawsze duża ilość i niska cena idą z dobrą jakością.
    Zalety:
    • duża butelka
    • przezroczyste opakowanie, kontrolujemy ilość zużycia kosmetyku
    • w miarę delikatny, mało drażniący zapach
    • bardzo niska cena
    • dobrze radzi sobie ze zmywaniem lakierów jasnych
    Wady:
    • nie zmywa lakierów ciemnych I z dodatkiem brokatu
    • nie posiada dozownika, można przelać produkt na płatek kosmetyczny
  • 8 września 2023 o 11:01
    Mocny średniak, więcej do niego nie wrócę
    Kupując produkt Action, Care, Nail Polish Remover, miałam nadzieję na znalezienie dobrego zmywacza do paznokci w atrakcyjnej cenie. Zachęciła mnie niska cena i duża butelka, jednak po kilku próbach użycia, muszę przyznać, że moje doświadczenia były dalekie od idealnych. Rozpocznę od pozytywnej strony - butelka na pewno była duża, więc spodziewałam się, że będzie mi ona długo służyć. Jednakże, z racji słabej skuteczności tego produktu, zużywałam go o wiele szybciej niż się spodziewałam. Konieczność używania dużej ilości płynu, aby usunąć lakier z paznokci, była frustrująca. To sprawiło, że ekonomiczność tego produktu nie była taka, jakiej oczekiwałam. Jednym z największych problemów, jakie miałam z tym zmywaczem, był jego zapach. Mimo że produkt nie zawiera acetonu ani innych silnych substancji chemicznych, to zapach był duszący i nieprzyjemny. Zmywanie lakieru paznokci stawało się prawdziwym wyzwaniem, gdyż trzeba było znosić ten nieprzyjemny aromat. Ostatecznie, moje doświadczenia z tym zmywaczem produktem nie były zbyt pozytywne. Pomimo niskiej ceny i dużej butelki, niska skuteczność, potrzeba używania dużej ilości produktu oraz nieprzyjemny zapach sprawiły, że to było doświadczenie, którego chciałabym uniknąć w przyszłości. Męczyłam się okropnie żeby zużyć całą butelkę, ale na szczęście mam już to za sobą.
    Zalety:
    • Niska cena - produkt jest dostępny w atrakcyjnej cenie, co może przyciągać kupujących poszukujących oszczędności.
    • Duża butelka - butelka zawiera dużą ilość zmywacza, co może być korzystne dla tych, którzy potrzebują go często używać.
    Wady:
    • Słaba skuteczność - produkt ma trudności z efektywnym usuwaniem lakieru, co wymaga użycia dużej ilości płynu i czasu.
    • Nieprzyjemny zapach - pomimo braku acetonu, zapach zmywacza jest duszący i nieprzyjemny, co może sprawić problem podczas użytkowania.